Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

ewa004 19:35, 22 lut 2014

Macham
Bogdzia 22:11, 22 lut 2014

Miłej niedzieli.
bociek 08:46, 23 lut 2014

Madzen, nici z wczorajszych prac Zdazylam poleciec po zakupy, wrocic, zjesc sniadanko i juz, juz witalam sie z sekatorem (mimo pochmurnego nieba)... Musialam zajac sie innymi sprawami

Jolusia, chyba jednak nie wszystkim sprzyjala... U mnie bylo pochmurno i momentami kropilo...

Anek, tak zrobie Na jesieni zakupie duze ilosci krokusow, przebisniegow i ranniki tez musze posadzic.

Irenko, patyczki juz w zasadzie rozdane, mam duzo chetnych, przyjaciolki i sasiadki czekaja Pierwsze ciecie juz w nowych lapkach Pszczolki nawet wczoraj przy braku slonca lataly, malo ich bylo, ale bzyczaly Zastanawiam sie tylko gdzie one lataja... Moze do lasu na leszczyne? Bo u mnie na razie nic nie kwitnie jeszcze Nawet pol krokusika

Kasiek, Ich liebe dich auch verrückte Frau, ja piorkuje jak to brzmi, mam nadzieje, ze to nic obrazliwego, jakby co to kcialam napisac, ze Ciem Kofffam zwariowana kobieto

Magda
, a gdzie tam lawende bede ciela chyba za tydzien. Puszcza mlode skubana, ale ja dzisiaj nie ogarne wszystkiego - musze sie zadokowac na tylach, bo fiesz ludzie do kosciola, te sprawy

Joasiu, dosc krotko przycielam nad pienkiem - jakies maksymalnie 15 cm. Na oko cielam i na oslep Po poludniu wstawie zdjecia

Sebek, golenie i strzyzenie, a potem to beda takie bujne fryzury, ze hej

Julka, Ty mnie pytasz jak ciac hortki??? Blagam, nie wzoruj sie na mnie, bo ze mnie spec jak z koziej d.....py traba : Ale skoro pytasz, to tne jak mi sekator sie ulozy, nawet sie specjalnie nad tym nie zastanawiam... Przycinam na jakies 20 cm od ziemi... Dzieki

Madzen, dzisiaj po poludniu Na razie jeszcze gnije w lozku

bociek 08:47, 23 lut 2014

Ewcia, odmachowywuje

Bozenko, cudownej slonecznej niedzieli
bociek 08:53, 23 lut 2014

Jak pisalam wyzej, wczoraj z przyczyn ode mnie tak do konca niezaleznych nie pracowalam w ogrodzie. Pogoda byla taka sobie, wiec nawet mocno nie odczulam braku ziemi za paznokciami

Ale dzisiaj swieci piekne slonce. Niestety w nocy byl spory przymrozek (-4), wiec na razie czekam az wszystko odtaja. Za jakas godzine jednak mam zamiar sie uzbroic i jak Edward Nozycoreki pociachac co mam do ciachania. Kancikow robic nie bede, darni tez pod nowa rabate nie wytne. Moze za tydzien, moze za dwa, z tym to akurat zdaze.

To lece na kominki a potem juz tylko ogrod i ja I futro i pszczolki i ptaszki
Madziarzeszow 08:53, 23 lut 2014

A ja mimo pogody pochmurnej musiałam wyjść na ogród , bo bym nie przeżyła tej wolnej sobty tak zmarnowanej , oj zakwasy dziś po tej walce , ale uśmiech od ucha do ucha.
Czas zacząć jakieś ćwiczenia , bo kondycja straszna
monitka 09:27, 23 lut 2014

Hehe bociuś ja też dzisiaj na tyłach w konspirze działam pogoda cudna aż szkoda w domu siedzieć. wczoraj sobie pierwszego w sezonie frencza zapodałam i od razu jest fajniej

Bociuś jako trawowy ekspert powiedz co zrobić ze stipami? ciąć? czesać próbowałam ale marnie mi szło... frosted curls i amazon mist jak dobrze kojarzę trzeba ściąć. Czy się mylę?
bociek 09:32, 23 lut 2014

monitka napisał(a)
Hehe bociuś ja też dzisiaj na tyłach w konspirze działam pogoda cudna aż szkoda w domu siedzieć. wczoraj sobie pierwszego w sezonie frencza zapodałam i od razu jest fajniej

Bociuś jako trawowy ekspert powiedz co zrobić ze stipami? ciąć? czesać próbowałam ale marnie mi szło... frosted curls i amazon mist jak dobrze kojarzę trzeba ściąć. Czy się mylę?

Monia, ja do tej pory stipy traktowalam jako jednoroczne, bo nigdy mi nie przezimowaly. W tym roku wydaje mi sie, ze jest inaczej. Mam zamiar je wyczesac i przyciac tylko koncowki i zobacze co z tego wyjdzie. Co do turzyc nowozelandzkich sa dwie szkoly, jedna mowi o wyczesywaniu, druga o przycieciu. Ja swoich nie przycinam, raz przycielam i skonczylo sie na zakupie nowych, ale ze szkolki dwa lata temu przyszly przyciete. Osobiscie zrobie jak zawsze czyli wyczesze suche, przytne deczko koncowki
noemi 09:43, 23 lut 2014

Powodzenia dzisiaj na tyłach U nas też świeci.
Buziam.
yolka 09:54, 23 lut 2014

Przyleciałeś boćku już na stałe czy jeszcze tylko na chwile i dalej na kominki?