Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Gabrysia_ 07:51, 12 kwi 2014

Boćku...kibicuje zmianom
Widzę,że obcinałaś stipy,ja jeszcze w tym roku tego nie zrobiłam,w zeszłym za nisko ciachnęłam i za długo się zbierała
Milka 10:10, 12 kwi 2014

Rewelacyjne cięcie ostrokrzewu i idealnie posadziliście będzie czad
jotka 10:19, 12 kwi 2014

bociek napisał(a)
Cebulowe

czosnek ma paczulka tylko jeszcze schowany

Na to zdjecie kukam kolejny raz "Pedzelki do golenia mojego taty" pewnie niedlugo się za zielenią....
A swoim czosnkom dzisiaj zajrzę do wnętrza, czy już pączki kwiatowe mają
Mala_Mi 10:34, 12 kwi 2014

Swoich stip nie cięłam... a może jednak uciąć ????
Joaska 20:15, 12 kwi 2014

bociek napisał(a)
No i podjelam meska decyzje. Zmieniam dawna mydlana na owocownik. Mam juz jedna czeresnie, sprobuje ja formowac na plasko. Ciekawe co mi z tego wyjdzie. Tutaj jeszcze duzo pracy, na razie wstep

No coś ty Bociek mydlana na owocowo ... a gdzie kule wywędrowały?
Madzenka 21:39, 12 kwi 2014

Bardzo mi się rabatą z umbrelkami w skarpetach podoba!!! I marzę o owocowym drzewie formowanym na ścianie!!! Zazdraszczę
bociek 10:36, 13 kwi 2014

Joaska napisał(a)

No coś ty Bociek mydlana na owocowo ... a gdzie kule wywędrowały?

Niom, som przeciez mydla truskawkowe

Kule na front poszly, o tutaj

bociek 10:38, 13 kwi 2014

ana_art napisał(a)
bo Oni muszą kwarantanne przejść, a potem wszystko przyjmują z godnością Mojemu dawkuje emocje ostatnio, by oszczędzić jego i tak wysokie ciśnienie

Otoz to Ja sie przestalam czaic juz Skoro wszystko przyjmuje i nie gdera zbytnio, to chiba juz moge

admete napisał(a)
Boćku cudna wiosna u Ciebie, hiacynty żołnierze są czaderscy

Powstająca kwadratowa rabata też bardzo mi się podoba!!!

Cudne miejsce

Moje cebulowe wyrastają prosto z ziemi bez żadnego towarzystwa.......a prawdziwy efekt jest jak są z innymi roślinami tak jak u Ciebie .

Udanego weekendu życzę

Dzieki wielkie To mile co piszesz. U mnie te cebulowe w towarzystwie to czysty przypadek

Wspanialej niedzieli

Zeta napisał(a)
Boooosko się u Ciebie robi....zmiany zmiany zmiany tylko podziwiać ...rabatka przy ogrodzeniu superaśna

Czesc zguba Jak zyjesz? Dzieks, to juz koncowka zmian, jeszcze tylko drobne korekty tu i tam i over. Chociaz z drugiej strony...

Gabrysia_ napisał(a)
Boćku...kibicuje zmianom
Widzę,że obcinałaś stipy,ja jeszcze w tym roku tego nie zrobiłam,w zeszłym za nisko ciachnęłam i za długo się zbierała

Dzieki Gabrysiu,

Moze to nie kwestia ciachniecia je zalatwila, a zima??? U mnie stipy przezimowaly po raz pierwszu od lat.
Ciachnelam bo mnie draznily, nie wszystkie wypuszczaja jednak. Ale co tam, najwyzej dosadze swiezutkie

irena_milek napisał(a)
Rewelacyjne cięcie ostrokrzewu i idealnie posadziliście będzie czad

Dzieki Irenko, w tym tygodniu jeszcze przyjda hortusie do uzupelnienia i zostanie mi tylko dosadzenie trawek, ale to juz na spokojnie

jotka napisał(a)

Na to zdjecie kukam kolejny raz "Pedzelki do golenia mojego taty" pewnie niedlugo się za zielenią....
A swoim czosnkom dzisiaj zajrzę do wnętrza, czy już pączki kwiatowe mają

Jolu, mam jeszcze pedzelek do golenia mojego Taty Echhh, wspomnienia odzyly Mysle, ze czosnki beda kwitly w maju Ja mam zamiar ich nasadzic jeszcze duzo duzo wiecej

Mala_Mi napisał(a)
Swoich stip nie cięłam... a może jednak uciąć ????

Anek, przyciac je mozesz. Ale nie do zera Zajrzyj w kepe czy pojawiaja sie zielone zdzbla i przytnij deczko

Marzena2007 napisał(a)
Bardzo mi się rabatą z umbrelkami w skarpetach podoba!!! I marzę o owocowym drzewie formowanym na ścianie!!! Zazdraszczę

To sadz patyka, akurat Ty jestes Miszczyni formowania. Tylko Madzen, ja nie wiem jakie drzewko Ty chcesz. Ja musialam sie w czeresniach przeedukowac. Czeresnia musi miec w sasiedztwie druga czeresnie okreslonej odmiany coby sie wzajemnie zapylaly Takich samozapylajacych nie ma zbyt duzo.
Chyba latwiej z jablonka albo grusza Ale ja chcialam czeresnie. Sama jestem ciekawa co z tego eksperymentu mi wyjdzie
bociek 10:41, 13 kwi 2014

No to jeszcze pare fotek i zmykam kontynuowac polerke. Trudno, niedziela, ale nie mam kiedy

Szafirki Mount Hood

i tradycyjne

Berry Smoothie sie zbiera

bociek 10:43, 13 kwi 2014

Klonikowe listunie

Narcyzy

Za malo czosnkow, za malo. Tulipkow tez mus dosadzic wiecej

Z dalszej perspektywy