Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 11:56, 14 cze 2021

Aneta tym klonem zaraziła mnie April Z mojego doświadczenia klony palmowe najlepiej do półcienia. Swojego posadziłam tam gdzie mam posadzone dwa inne przy rh i hortensjach ogrodowych. Tam mu będzie dobrze A Ty też myślisz nad nim?

A jak Ci się podoba moja nowa róża? Ty mnie zaraziłaś różowym kolorem
Martka 11:59, 14 cze 2021

Klon piękny, mam i czekam aż wyliże się po wiosennych przymrozkach, róża przecudna!!! Miluniu właśnie jestem w drodze do szkółki
Martka 12:01, 14 cze 2021

Judith, jestem zgodna z Milunią, posadź na próbę i just zobaczysz, co się będzie działo
Wiaan 12:11, 14 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Aneta tym klonem zaraziła mnie April Z mojego doświadczenia klony palmowe najlepiej do półcienia. Swojego posadziłam tam gdzie mam posadzone dwa inne przy rh i hortensjach ogrodowych. Tam mu będzie dobrze A Ty też myślisz nad nim?

A jak Ci się podoba moja nowa róża? Ty mnie zaraziłaś różowym kolorem

Nie napisałam o róży, a jest śliczna i będzie u Ciebie pasowała. Trafi na różankę?

Myślę w ogóle o dodaniu jeszcze kilku okazów klonów i teraz już inne niż czerwone. Mężowi tak się spodobały,że zaplanował przy oknach od jadalni. Tam mam słońce tylko od wschodu i tak do ok.14.00
MiluniaB 13:22, 14 cze 2021

Martka klony niestety są wrażliwe na przymrozki, ale jak ma listki to odbije bez problemu. Daj mu trochę nawozu do rh lub hortensji i ładnie ruszy
Ja dzisiaj też byłam, ale tylko po jedną trawę brakującą Jutro podobno będzie przesyłka traw które zamówiłam w lutym. Jestem ciekawa jakie egzemplarze dostanę, bo sporo przepłaciłam.
Życzę Ci udanych zakupów - koniecznie wstaw fotki zdobyczy roślinnych

Judith widzisz - Martka też Ci radzi posadzić klona Namawiamy Cię, bo warto je mieć

Aneta tak róża będzie na różance Czasami można dostać wybitne różane okazy NN - tą jestem zachwycona. Mam nadzieję, że będzie zdrowo rosła, bo jest dla mnie ważna zdrowotność róż Fajnie, że planujesz więcej klonów. Polecam Shirasawy Aureum, albo Shirasawy Jordan - będzie Pani zadowolona
Judith 13:44, 14 cze 2021

Dziewczyny, mnie klony zachwycają! I chętnie bym je widziała u siebie. Nie chcę jednak inwestować pieniędzy i emocji w rosliny tak kapryśne. Gdy widzę zakupy klonowe Agnieszki (Agatorka), gdy widzę klony w Waszych ogrodach kusi mnie bardzo. Na razie sie trzymam. Ale sie nie okopuję na swoim stanowisku .

EDIT: z klonów mam bezproblemowe globosum i royal red .
Helen 14:12, 14 cze 2021

Milunia, skąd zamawiałaś trawy?
Catalinasdiary 14:47, 14 cze 2021

Fajne zakupy, róża piękna. W ubiegłym roku udało mi się dla teściowej piękna nn kupić w markecie.
Joann 15:46, 14 cze 2021

Judith napisał(a)
Dziewczyny, mnie klony zachwycają! I chętnie bym je widziała u siebie. Nie chcę jednak inwestować pieniędzy i emocji w rosliny tak kapryśne. Gdy widzę zakupy klonowe Agnieszki (Agatorka), gdy widzę klony w Waszych ogrodach kusi mnie bardzo. Na razie sie trzymam. Ale sie nie okopuję na swoim stanowisku .

Mam podobnie, ale pokusa duża!
Yenna 17:38, 14 cze 2021

Witaj Miluniu,

nadrobiłam Twój wątek.
Bardzo do mnie mówi stylistyka Twojego ogrodu

Pozwolisz, że się rozsiądę i zostanę na dłużej?