Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 10:11, 06 cze 2012

ana_art napisał(a)
Dominika zerknij do mnie na ostatnia stronę. Wcześniej czytałam że tulipany muszą naturalnie zaschnąć, wkurzaja mnie jak tak stoperczą, zrobilam fote wkleilam u siebie spytałam czy moge już je usunąć a Sebek napisal że trzeba je bylo juz dawno poobłamywać... kurcze zgłupiałam i nie wiem co zrobić

Aniu, napisałam u Ciebie w wątku co robić. No niestety z tulipanami jest dużo pracy. Dlatego w tym roku, nie czekałam na zaschnięcie liści, tylko wszystko poszło od razu pod nóż.No, ale jest ryzyko, że będzie słabe kwitnienie na wiosnę.
Domi 10:12, 06 cze 2012

abiko napisał(a)
A wiesz Dominiko, ja również jestem zakochana w Twoim buku)

KUP GO! KUP GO! KUP!
Wieloszka 10:12, 06 cze 2012

Za Twoją i Richiego namową i ja będę mieć buka czerwonolistnego - Rohan Obelisk, może juz dziś
Domi 10:13, 06 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Za Twoją i Richiego namową i ja będę mieć buka czerwonolistnego - Rohan Obelisk, może juz dziś

Będzie Pani zadowolonaaa....
ana_art 10:18, 06 cze 2012

Dzięki Dominiko, oberwanie tych 250 tulipanów to nie taka straszna robota, źle zrozumiałam to co wcześniej przeczytałam i oto efekty
abiko 10:24, 06 cze 2012

Domi napisał(a)

A wiesz Dominiko, ja również jestem zakochana w Twoim buku)

KUP GO! KUP GO! KUP!

hahaha.. jest szansa
wykasia 04:12, 07 cze 2012

Domi napisał(a)

Przepiękny ogród, imponujące łany tulipanów. Zastanawiam się czy usuwasz łodygi i liście po przekwitnięciu kwiatów czy czekasz aż zaschną i dopiero wtedy?

Dziękuję wykasiu Dotąd starałam się czekać aż łodygi zaschną, ale w tym roku, z braku czasu, poprosiłam Mamę, żeby ciachnęła wszystko, bo później nie będę miała czasu na tę robotę. Tak więc wiosną 2013 r. zobaczymy jak to się odbije na bujności kwiatów.

Właśnie to mnie zniechęca do tulipanów, mimo ogromnego ich uroku podczas kwitnienia niezmiernie denerwuje mnie co następuje potem - sterczące łodygi i liście, które wcale nie spieszą się z zasychaniem. Ale u Ciebie te łany wyglądają przepięknie.
Madzenka 09:14, 07 cze 2012

Przymierzam się do zakupu czerownego buka, jest u mnie NNN ale chyba obelisk....

Co do tulipnaów to prawada, sama prawda .... Dlatego sadzę je za obwódkami z bukszpanów i lawendy i nawet po przekwitnięciu tak nie drażnią
Domi 16:20, 08 cze 2012

Mnie tam chyba najbardziej drażnią w ogrodzie powygryzane przez szkodniki dziury w liściach, dużo bardziej niż te suche badylki tulipanów. No coś mnie dosłownie trafia jak widzę dziury jak w serze szwajcarskim i maniakalnie obrywam takie uszkodzone listki.
agata_chrosc... 20:54, 11 cze 2012

Dominiko, jak zwykle po cichu zachwycam się Twoim ogrodem. ALe tym razem mam pytanie, może mniej ogrodowe, a bardziej techniczne. Czy możesz zdradzić jakim aparatem robisz te piękne zdjęcia? Bo ja poprzednio miałam Olympusa i byłam z niego dość zadowolona, ale teraz mam Lumixa i zupełnie nie dogadujemy się. Będę się przymierzała do kupienia nowego i wolałabym już nie popełnić błędu. Pytam akurat Ciebie bo Twoje zdjęcia są nie tylko pięknie skomponowane, ale też bardzo dobre technicznie więc jakość aparatu nie jest tu bez znaczenia. Pozdrawiam serdecznie.