Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Basieksp 21:33, 17 lis 2024

Dwa duże psy, na dużej działce, nie wiadomo z którego końca wyskoczą i dokąd uciekać Niby ich nie ma, nie widać, a tu nagle są Ja napewno bym nie ryzykowała
Kordina 22:20, 17 lis 2024

AgaBoso napisał(a)

- otwierane do wewnątrz ...

Z tym akurat niekoniecznie mogę się zgodzić, bo w dwu znanych mi przypadkach w czasie wielkich ulew woda jakoś znalazła ujście do wnętrza domu, a żaden "normalny" złodziej nie będzie forsował drzwi skoro ma dużo łatwiejsze do wejścia okna
Chyba, że drzwi w głębi albo z jakimś wykuszem, wiatką czy cuś w ten desenik
TAR 22:47, 17 lis 2024

Kordina napisał(a)

Z tym akurat niekoniecznie mogę się zgodzić, bo w dwu znanych mi przypadkach w czasie wielkich ulew woda jakoś znalazła ujście do wnętrza domu, a żaden "normalny" złodziej nie będzie forsował drzwi skoro ma dużo łatwiejsze do wejścia okna
Chyba, że drzwi w głębi albo z jakimś wykuszem, wiatką czy cuś w ten desenik

Tez tak uwazam. Drzwi tylko na zewnatrz. W tej chwili juz sa takie zabezpieczenia, ze nie ma opcji by zlodziej je sciagnal. Latwiej szybe wywalic lub przez brame garazowa. A w obsludze zewnetrzne lepsze. Nie zabieraja miejsca w srodku i jak otwieramy to ani woda ani snieg nie wlatuje do srodka.
Magara 23:07, 17 lis 2024

Aga, idziesz jak burza Ogrodzenie to pewna symbolika - odgradzasz się A jednocześnie otwierasz na nowe
Wiem, ciut pokrętne moje rozumowanie, ale zakładam, że rozumiesz o co mi chodzi
Agatorek 08:53, 18 lis 2024

Dzięki Ela ❤️.
Wiem, pomyliłam się w opisie drzewa .
Nie mam wątpliwości odnośnie budowy, tylko po prostu trochę się boję, ale to normalne. Chyba
Do miasta na pewno nie wrócę, nie chcę. Mieszkałam kilkanaście lat i wystarczy. Lubię mieć spokój, ciszę i przestrzeń wokół. A ta nowa działka jest po prostu idealna do zamieszkania.

Basiu, dokładnie . Zresztą na pewno też założę inne zabezpieczenia typu alarm, czy monitoring.

Bożenko, nie spotkałam się jeszcze z drzwiami otwieranymi do wewnątrz, jeśli chodzi o dom. W mieszkaniu tak mam, owszem, ale tam to ze względu na przepisy tak musi być.
W domu mam „normalnie”, czyli otwierane na zewnątrz.

Tarciu, no dokładnie

Magarku, pokrętnie rozumiem
olciamanolcia 09:19, 18 lis 2024

Fajna działeczka z laskiem … pięknie
Niedawno byłam u mojej sąsiadki ze wsi na kawce . Mieszka pod lasem i ma kawałek lasu w posiadaniu
Coś pięknego - super się u niej siedziało na tarasie spokój cisza śpiew ptaków …
Trzymam kciuki
Spóźnione życzenia - 100 lat i monotonii sukcesów życzę
A i podróży - chociaż Ty ciągle w trasie
Ale mi to żal tego basenu Twojego …
Agatorek 12:00, 18 lis 2024

Justyś, dzięki ❤️

Jak się wyrobię z budżetem, to może i kiedyś basen powstanie. Trochę mniejszy . Ale nie jest na liście priorytetów, niestety .
Judith 12:04, 18 lis 2024

Agnieszko, miło widzieć jak realizujesz kolejne tematy . Ogrodzenie - symboliczne zaznaczenie swojego kawałka przestrzeni - super sprawa . Wejdziesz za ogrodzenie i automatycznie czujesz, że jesteś u siebie .
Urszulla 17:11, 18 lis 2024

Agatorek napisał(a)
Bożenko, dziękuję ❤️. Mam nadzieję, że u mnie nie będzie to ani komedia, ani dramat , czy inny horror

Ania, no trochę metrów jest . Jakieś 68 m szerokości x 170 coś, nie pamiętam już. Ale minimum 2/3 całości to lasek brzozowo-Sosnowo- świerkowy ❤️. Plus głównie brzozy z przodu działki.

Asia, bardzo dziękuję ❤️. Badania zrobię. Musze się tylko ogarnąć, co mi ostatnio średnio idzie. A niby mam więcej czasu .

Niesamowity metraż mnie osobiście przeraża, ważne że nie Ciebie
Agatorek 20:31, 18 lis 2024

Dokładnie Judith . Już nie będzie przypadkowych grzybiarzy

Ula, metraż rzeczywiście spory, ale większość to „lasek”, więc spoko . Tutaj mam ogrodzone ok. 9500 m.kw. ,ale to była łąka bez drzew, więc inaczej to wyglądało.