Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 23:14, 03 gru 2024

Bożenko, uff ulżyło mi

Krysia, u mnie kamieni brak, może to zależy od regionu . Ale sposób pracy, wyznaczania tych punktów, chyba jest ustandaryzowany. Czyli wg wskazań tego urządzenia.

Magarku, chyba już kiedyś wstawiałam zdjęcie, ale wrzucę ponownie

O takie, 1,20 m x 1,20 m, imitujące drewniane „kasetony”. Będą mi pasować do belek na suficie

Magara 23:46, 03 gru 2024

Może i wstawiałaś, ale mam wrażenie, że widzę po raz pierwszy
1,2x1,2 - no jest moc Serio to taki rozmiar czy jakieś przekłamanie się wdarło???
Masz już gladiatora zamówionego, który tą moc dźwignie???
Fajnie, że belki na suficie zostają
Agatorek 06:34, 04 gru 2024

Nie, to nie błąd. To taki duży format.
Pytałam już ewentualnego wykonawcy i spoko. Podobno dadzą radę

Rumianka 09:44, 04 gru 2024

Agatorek napisał(a)
Nie, to nie błąd. To taki duży format.
Pytałam już ewentualnego wykonawcy i spoko. Podobno dadzą radę

Podtuczą się do tego czasu i będzie ok. a wtedy nawet góry będą w stanie przenieść, a co dopiero płytki...
TAR 11:01, 04 gru 2024

Fajne takie duze płytki, mało fug. Jestem ciekawa calego wnetrza jak wymyslisz.
Wiolka5_7 14:39, 04 gru 2024

Aga pamiętasz może jaką średnicę miały Twoje carex montana Raureif?
Agatorek 16:07, 04 gru 2024

Elisko, tylko żeby nie przeholowali w drugą stronę

Tarciu, w sumie to ja też jestem ciekawa, jak mi to wyjdzie

Wiolka, największa miała około metra średnicy.
sylwia_slomc... 18:23, 04 gru 2024

Agatorek napisał(a)
Wczoraj dzwoniłam do gminy, do 12.12 mam dostać warunki zabudowy :j

A dziś zamówiłam sobie płytki na podłogę na prawie całą powierzchnię domu (oprócz łazienek, kotłowni i garażu ). W przyszłym roku na pewno nie będą tańsze, a mam gdzie przechować ).
Wiem, to „lekkie” szaleństwo
Przerzuciło mi się z tematyki ogrodowej

Aga my też tak robimy. Panele do całego domu miałam nim jeszcze projekt był zatwierdzony i jakikolwiek remont zaczęty, nie wspominając o tym, że drugiej części jeszcze nawet nie zaczęta budowa. Do łązienki mam płytki, wannę, umywalkę, i wc, a łazienka dopiero budowana ma być. Lampy mam do całego domu dosłownieTeż zakupy od doopy strony, ale jak skończę budowę może mnie nie być stać
sylwia_slomc... 18:29, 04 gru 2024

Tess napisał(a)

Sylwia, to jakaś nieuczciwa zagrywka UG (z tym terminem na złożenie wniosku o odszkodowanie). Pewnie po to, by ludzie myśleli, że termin minął i nic nie mogą już zrobić.
Nikt, w tym także gmina, nie może "zabrać" nikomu ani kawałka nieruchomości. Owszem, gmina może "przejąć" nieruchomość lub jej część pod drogę, ale zawsze wówczas masz prawo do odszkodowania. Odszkodowanie wypłacane jest na wniosek poprzedniego właściciela, i dopiero jak go złoży, sprawa odszkodowania nabiera trybu. Oczywiście piszę o trybie z ustawy o gospodarce nieruchomościami, bo w trybie ZRID nic nie trzeba składać, cała procedura toczy się z automatu.
Masz to pismo z gminy? Chętnie bym go zobaczyła.

Tereniu to już było lata temu. Pismo szło od domu do domu puszczone przez gminę, jeszcze nawet we wsi internetu nie było. Ale wiem, że rodzice składali wtedy mimo wszystko wniosek o odszkodowanie i nie wskórali nic. A stąd wiem, ze takie terminy były i akcja bo sama od sąsiadki to pismo odbierałam i puszczałam dalej w obieg.
Wiolka5_7 18:40, 04 gru 2024

No to duże te turzyce pasują mi dzięki