Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Basieksp 20:12, 27 mar 2021

No Aga dałaś czadu z tymi wierzbami ja napewno bym trochę dłużej walczyła, cały czas na mnie czeka korzeń akacji do pokonania fajne masz te duże kamienie juki też całkiem spore, będą fajnie wyglądały na tej rabacie
Martka 20:22, 27 mar 2021

Agnieszko! Nic Cię nie zatrzymuje, rabaty proszę bardzo, wierzby przesadzić to pestka, wykopać lej na drugą stronę kuli ziemskiej - fraszka igraszka! Ja tak myślę jak Ajka

Co robisz z darnią, kompostujesz? Układasz w innym miejscu? Masz pod trawą siatkę na krety?

Te juki bardzo ładnie wyglądają takie pogrupowane, co będzie w ich towarzystwie? Jestem ciekawa efektu końcowego. Altana... Będzie się działo
MiluniaB 20:45, 27 mar 2021

Aga czy Ty sama przesadzałaś czy miałaś pomoc?
Fajne, że się dzieje, ale martwię się, żebyś się nie przeciążył i tego nie odchorowała. Wiem co piszę, bo przechodziłam przez to wszystko. Życzę Ci wszystkiego najlepszego
Ewa777 20:49, 27 mar 2021

Jestem w szoku widząc u Ciebie ciągłe zmiany. U mnie dopiero kilka dni temu śnieg stopniał i od 3 dni mogę robić coś w ogrodzie, a u Ciebie tyle zmian jakbyś wiosnę miała już od miesiąca. Szaleństwo
Gruszka_na_w... 20:54, 27 mar 2021

Dobrą decyzję podjęłaś z tymi wierzbami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 21:17, 27 mar 2021

Juzia tak, radość ogromna, chociaż mam tez myśli „co mnie znów podkusiło z tym ogrodem” .

Judith dziękuje

Grzesiek leje u mnie będą zakopane pewnie do Świąt. Wolę to, niż mycie okien .
kasiek 21:22, 27 mar 2021

O kurcze ile miejsca na nasadzenia Bedzie zabawa z rabatkami, fajnie, planowanie jest bardzo ekscytujące
Roocika 21:31, 27 mar 2021

Agnieszka Bardzo fajnie to wygląda, szczególnie przy tym żwirowym zejściu.
Wierzby terminatorki są, jeden ucięty korzonek, nawet pewnie nie zauważą.

U nas po ścięciu rosły z galązki poziomo, gałązka leżała i na dole puściła korzonki a u góry listki , także ten, trudno je zabić
Tytanie pracy
Macham
Agatorek 21:33, 27 mar 2021

Aniu ee tam dziś mi się zeszło tylko 4,5 godziny .
Na razie nie myślałam o korze, muszę kupić. Tylko później nie lubię tego rozgarniania i sadzenia w korze. Bo na tej rabatce z jukami będą jeszcze trawy i perovskia, może coś jeszcze .
Pozostałe rabaty i tak muszę jeszcze przekopać, więc narazie zostają gołe .

Basiu
No to powodzenia z tym korzeniem .
Kamienie są w większości po budowie (wykopane z ziemi przy kopaniu fundamentów.

Martka zatrzymuje mnie tylko pogoda i praca .
Darń na razie układam za budynkiem gospodarczym, powiększam i umacniam skarpę za nim.
Pod trawą nie mam siatki, bo i trawnika jako takiego nie mam (psy wszędzie biegają). Kretowisk mam sporo .
Będą tam jeszcze trawy, chyba stipa, perovskia i może werbena.

Miluniu przesadzałam sama, eM mi pomógł tylko na końcu - trzymał wierzby prosto, a ja sypałam ziemię .
W zeszłym roku sporo kopałam (oczko ), więc mam to już wytrenowane
Dziękuję za życzenia
Wzajemnie

Hej Ewa . Mi przeszkadza tylko deszcz, no i może jakiś mocniejszy wiatr . Akurat na przodzie działki jest bardziej sucho niż z tyłu, dlatego wykorzystuję każdą chwilę

Haniu wielokrotnie, podczas wykopywania, mocno w to wątpiłam . Ale teraz wiem, że była to dobra decyzja
LIDKA 21:37, 27 mar 2021

Wulkan energii z Ciebie. Kawał roboty zrobiłaś.
A ja się poleniłam.