Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Rumianka 17:40, 28 mar 2021

Ależ się rozpędziłaś z tym szpadlem...zdejmowanie darni to pestka w porównaniu z przesadzaniem już tak rozrośniętych wierzb...Jesteś niesamowita...Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni...i mówi się, że kobitki to słaba płeć...w czym niby ta słabość się przejawia...? w moim przypadku, to jedynie przy odkręcaniu słoików chyba...he,he...
Gosialuk 18:42, 28 mar 2021

Ale podziałałaś, zastanawiam się co robię nie tak, że mi tak wolno idzie. Z przesadzaniem zrobiłaś kawał dobrej roboty. Mam nadzieję, że wierzby dzielnie zniosą przeprowadzkę.
Agatorek 19:07, 28 mar 2021

Sylwia ha ha, dobre porównanie . To tak jak z każdym uzależnieniem, ciężko przestać .

Lidka na pewno będą tam jakieś niższe trawy, może stipy, perovskia, werbena i może coś jeszcze, zastanawiam się
Agatorek 19:10, 28 mar 2021

Elisa najtrudniej zacząć, później jakoś leci .
Też mam problem z odkręcaniem słoików .

Gosia też mam taką nadzieję . Po posadzeniu i podlaniu, później jeszcze zaczęło padać, więc dobrze to im zrobiło.

Dziś wyrównałam te leje po bombach (wierzbach), trochę było za bardzo rozgrzebane zaraz na froncie
Basieksp 19:13, 28 mar 2021

U nas było dziś zimno, nic nie dało się porobić, dopiero teraz się wypogodziło
Martka 19:14, 28 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Będą tam jeszcze trawy, chyba stipa, perovskia i może werbena.

Będzie bardzo delikatne otoczenie dla okazałych kwiatów juki Widziałam podobną kompozycję z prosem rózgowatym, też super. Podoba mi się Super tak podglądać realizację i efekt, czekam
Pola 19:28, 28 mar 2021

O rany, ale tu się dzieje. Dziewczyn jesteś wulkan enegi, tylko o kręgosłup zadbaj bo nie da się go wymienić.
Zmiany świetne, ale roślinek będzie trzeba......
Mary 21:00, 28 mar 2021

Basieksp napisał(a)
No Aga dałaś czadu z tymi wierzbami ja napewno bym trochę dłużej walczyła, cały czas na mnie czeka korzeń akacji do pokonania fajne masz te duże kamienie juki też całkiem spore, będą fajnie wyglądały na tej rabacie

Współczuję. Jak się taka akacja postara to można pół ogrodu przekopać, żeby się jej pozbyć. Każdy najmniejszy kawałeczek trzeba usunąć.
mrokasia 21:07, 28 mar 2021

Mary napisał(a)

Współczuję. Jak się taka akacja postara to można pół ogrodu przekopać, żeby się jej pozbyć. Każdy najmniejszy kawałeczek trzeba usunąć.

Czy jeśli u mnie akacje nie wyszły w zeszłym roku to znaczy, że się nie postarały i już nie wyjdą???
Basieksp 21:47, 28 mar 2021

Nie wiedziałam, że akacja potrafi odrastać, ja miałam taką kwitnącą na rózowo, pękła prawie na pół i dlatego ją wycieliśmy