Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Mary 21:54, 28 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Czy jeśli u mnie akacje nie wyszły w zeszłym roku to znaczy, że się nie postarały i już nie wyjdą???

One były wycięte w zeszłym roku?
Poszukam w notatkach czy one odrosły w pierwszym roku, Kasiu.
Mary 22:01, 28 mar 2021

Basieksp napisał(a)
Nie wiedziałam, że akacja potrafi odrastać, ja miałam taką kwitnącą na rózowo, pękła prawie na pół i dlatego ją wycieliśmy

Masz na myśli taką pospolitą, Basiu, tak?
U mnie ten problem pojawił się właśnie po wycięciu. Odrastała w różnych miejscach w okolicy. W końcu wykopałam pracowanie każdy ciągnący się metrami korzeń. Chyba wygrałam w tym rejonie, bo problem się skończył. Ale z drugiej strony działki coś mi się pojawiło. Myślę, że sąsiad musiał jakąś wyciąć.
LIDKA 22:02, 28 mar 2021

mrokasia napisał(a)

Czy jeśli u mnie akacje nie wyszły w zeszłym roku to znaczy, że się nie postarały i już nie wyjdą???

W moim rodzinnym, domu takie zwykłe szybko odrastały, jeśli u Ciebie sezon ich nie było to chyba już nie wyjdą.
Mary 22:04, 28 mar 2021

Basiu,
Na drugiej stronie mojego wątku są zdjęcia korytarzy które kopałam i widać ciągnący się korzeń.
Joann 22:33, 28 mar 2021

Wow, ale ogrom pracy za Tobą! Planujesz symetryczne nasadzenia na tych rabatach? Ja też usuwam darń i jestem na etapie kopania. W kobietach drzemie siła! Super poczynania, taki romantyczny zakątek powstaje
inka74 22:52, 28 mar 2021

Bardzo ładny jest kształt tych nowych rabat. Ja to przy takich gabarytach ogrodu pomyślałabym o jakiś nasadzeniach nie wymagających zbytnio pielęgnacji. Cięcia i innych prac.
Juki ze stipami bardzo fajnie wyglądają. Widziałaś te u Mrokasi... Nie wiem jak ona to robi ale wszędzie juki wyglądają ciężko a u niej taka mgiełka
LIDKA 23:18, 28 mar 2021

Aga luknij do mnie wolnym czasie - o rade proszę.
Agatorek 23:29, 28 mar 2021

Basiu u mnie jutro ma padać. A miałam już plany .
Może jednak zostaw ten korzeń? Może z niego coś wyrośnie...

Martka będę informować o postępie prac lub jego braku .

Jola No niestety, ilości hurtowe wchodzą w grę... i naprawdę nie pracuję ponad swoje siły

Cześć Marysiu

Mrokasiu mam u siebie akację, która przez jeden rok wydawała się sucha. W następnym, ni z tego, ni z owego, odbiła ładnie . Taki sam numer odwaliła mi kalmia. Na szczęście zapomniałam ją wyciąć .

Edit: doczytałam, że piszecie o wyciętych drzewkach.
Agatorek 23:34, 28 mar 2021

Asiu na rabatkach przed domem będzie symetrycznie, na rabatkach przy zejściu nad oczka będzie częściowo symetrycznie .

Taki właśnie chcę efekt uzyskać, z zakątkami, ścieżkami itp

Iwonka niestety nie obejdzie się bez traw, czy bylin . Ale już mam ochotnika na ścinanie piłą spalinową .
Rabatkę u Mrokasi widziałam. I trochę się inspirowałam .

Lidka już byłam właśnie
Basieksp 23:35, 28 mar 2021

Nie nie ja mam już plany na to miejsce, a że mamy coraz mniej miejsca , każdy kawałek się liczy ja lubię ciągle coś przesadzać, dosadzać