Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

TAR 11:25, 27 lut 2026

Pierwszy dom byl pietrowy, dwa kolejne parterowki.Juz nie wyobrazam sobie latania po schodach. A pralnie mam w przy salonie na wejsciu z wiatrołapu. Tak mi bylo wygodnie. Bo piore i susze zazwyczaj weekendowo a z salonu/kuchni szybciej i kilometrow nie robie. Brudne pranie trzymam w koszach w lazienkach, nie latam z kazda bluzeczka do pralni, szkoda pary w gwizdek. Raz w tygodniu zbieram z koszy i zanosze calosc do pralni. W pralni tez mam brudownik potrojny tam czekaja rzeczy inne niz ciuchy: posciele, reczniki, koce podzielone na kolory. Tak mi jest po prostu wygodnie i szybciej wszystko ogarniam.
W pralni mam tez psia wanienke wiec od razu z wejscia wchodzi sie do pralni, bialasy nie zadeptaja podlogi błockiem w calym domu.
Ewa777 14:47, 27 lut 2026

Zrobiłam sobie przerwę od forum na czas zimowy. Teraz od czasu do czasu zaglądam do ulubionych wątków Zobaczyłam postępy w budowie Twojego domu. Bardzo sprawnie wyszła ta budowa przy tej mroźnej i śnieżnej zimie.
Mi podoba się ta druga wersja wcięcia się w pralnię ścianką do połowy. Wnnęka w sam raz na pralkę z suszarką, prysznic też będzie super przy dobudowaniu kawałka ścianki. Tak bym zrobiła
Agatorek 17:18, 27 lut 2026

Tarciu, ja teraz biegam po schodach, może nie z praniem, bo sypialnie i pralnie mam na piętrze, ale za to z laptopem i dokumentami . Bo gabinet mam na piętrze (i to jeszcze w drugiej części domu), a często pracuję w salonie. I jak muszę się „wrócić” po jakiś pendrive czy coś, to mnie po prostu trafia.
Mam dwie ładowarki do laptopa (jedna w gabinecie, druga w salonie), bo nie zliczę ile razy musiałam po nią biegać .

Ewa, no ja się cały czas jeszcze zastanawiam. Zrobię sobie wizję lokalną w poniedziałek lub wtorek
Agatorek 17:55, 27 lut 2026

Dziś kolejne 3,5 godzinki wycinania. Dziś cięłam wszystko z rabat oprócz róź, miskantow i rozplenic. Zrobiłam połowę rabat za domem

Jeszcze duuuużoooo zostało ….

Już się cieszę, że w nowym miejscu nie planuję aż takich połaci . Zresztą tam nie mam miejsca, całe szczęście
TAR 18:42, 27 lut 2026

Aga, ze scianka do polowy bedzie praktycznie, wygodnie i na pewno ladnie.
Ze scianka po calosci bedzie na pewno luksusowo ale mniej praktycznie.
W tym przypadku poszlabym juz w wersje ze scianka w polowie. Zyskuje pralnia i jednoczesnie lazienka. To sie miesci w moim postrzeganiu laczenia przyjemnego z pozytecznym. Jednak ocenisz to na miejscu. Bo papier wszystko przyjmie.