Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Basieksp 22:21, 29 mar 2026

Ale masz fiołkowo a szkodnik, no co Ty, dlaczego od razu szkodnik, on porostu jest jeszcze malutki No napewno tak o sobie myśli Ja o Azie zawsze mówię, że jest malutka, tylko łapy i coś tam jeszcze ma duże
Agatorek 22:39, 29 mar 2026

Kasiu, u mnie róże już wszystkie przycięte. Zanim się ściemniło, to poszłam jeszcze na 20 minut i dokończyłam dzieła

Basię, ja tylko tak żartuję , to mały szczeniaczek
On po prostu bardzo lubi wszelkie roślinki, tak jak i ja. Cóż zrobić, kiedy kładzie się na kępie ciemierników .
ElzbietaFranka 22:47, 29 mar 2026

Agnieszka przejrzałam twoje chęci zakupowe, płytki, kuchnia. Ja przez tyle lat miałam ciemne meble, wszystkie odcienie brązu i czarne. I miałam dosyć.
Od dwóch lat wymieniamy zaczęłam od kuchni (złamana biel) W zeszłym roku salon. W tym roku sypialnie. W każdym pokoju na jaśniejsze meble. Jedynie zostają szafy na przedpokoju robiene na zamówienie fornir palisander (2010 r.) Kosztowało to majątek i dlatego jeszcze te szafy toleruje.

Moda jest i przechodzi. Piwonie piękne, do białych kafelek.

Bardzo lubię oglądać Domo+ różne są trendy. Najważniejsze aby się w tym czuć dobrze i wzroku nie męczyć.
Juzia 09:21, 30 mar 2026

Agatorek napisał(a)
Pierwszy pierwiosnek belarina

I szkodnik Hadesik

Szkodnik? Z taką miną???
Kłamiesz!

Pokaż więcej tej baleriny jak się kwiaty rozwiną. Ta jasna obwódka mnie intryguje

A i jeszcze pytam o fiołki.... to wonne? Jakaś odmiana konkretna?
TAR 09:56, 30 mar 2026

Hadesik z lekka zmeznial, juz nie jest Kluskiem choc minka slodziaka. Śliczne te pierwiosnki, u mnie zakwitl jeden rozowy ale nie taki ładny
Tez mam fioleczki, ladnie sie rozrosly ale moje maja pod gorke, cien, bardzo mokro i widze ze cos je podzera, liscie sa poszatkowane. Co to moze byc?
Ewa777 11:31, 30 mar 2026

Ależ masz tych fiołków. Super łączka się zrobiła Hadesik wygląda uroczo
Judith 13:31, 30 mar 2026

Agatorek napisał(a)

Później zaczęłam ciąć róże… sporo jest w złym stanie po zimie, chyba po tych mrozach. W sumie korzenie były pod śniegiem, ale niektóre musiałam przyciąć prawie do zera.
Jutro może skończę je ciąć.
Sekator akumulatorowy jest super

Moje róże po zimie tez wyglądają marnie - niemal całe pędy zbrązowiałe... Przeżyłam załamkę, bo tak wyglądają wszystkie moje cudowne Heidetraum...
Wczoraj jednak sprawdziłam przekrój gałązki jednej z róż i okazało się, że mimo marnego wygladu są żywe .
Wafel 15:53, 30 mar 2026

Piękne te botaniczne motywy do łazienki, piwonia ekstra
Jeśli chcesz czarne szafki matowe, to polecam ze swojej strony fronty ze specjalną powłoką anti finger, mam część szafek kuchennych z taką powłoką, fronty Eggera.
Fiołki rozkoszne
TAR 15:59, 30 mar 2026

Asiu, tez mam Eggera antyfinger. I o ile paluchow rzeczywiscie nie widac to inne zacieki i maziaje juz tak. Jak sie uzywa kuchnie to wiadomo, ze czasem cos sie rozleje, prysnie. Nie zawsze zauwazymy. I niestety mi zostaly na frontach nieusuwalne zacieki po czyms. Nie wiem czym to wyczyscic. Mnie to strasznie irytuje, bo wyglada to zwyczajnie flejowato. Choc moje fronty bardzo mi sie podobaja, ze wzgledow uzytkowych juz bym ciemnej kuchni nie zrobila. Wkurzaja mnie strasznie. Poczekam jeszcze ze 2-3 lata i zmienie same fronty.
Wafel 16:17, 30 mar 2026

Ja ten czarny mat mam tylko na trzech wiszących szafkach jako dodatek dekoracyjny, więc łatwiej o utrzymanie czystości. Nie zrobiłabym całej czarnej kuchni na pewno Te trzy drzwiczki otwierane od dołu, to w razie czego mogę wymienić. Nie wiedziałam o tej powłoce, stolarz polecił, jest to jakaś opcja jak ktoś się uprze na czarne.