Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 21:08, 14 maj 2021

ajka napisał(a)
Ja nie wiedziałam, że on taki wrażliwy, poczekałabym jeszcze parę dni. A spieszyłam się, bo widziałam, że ich niewiele no i teraz mam.

Też nie wiedziałam, że może być wrażliwy. U mnie uratowało zaciszne miejsce i to, że doniczki wysoko stały, nie na ziemi.
inka74 21:17, 14 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Iwonka, aż poszłam sprawdzić . To jej ogon . Ucho kubka jest z drugiej strony.
to obawiam się że jest to młody szczur polny, szukaj nory, wpuścić psy bo będzie potem problem. Myszy aż tak grubych ogonów raczej nie posiadają. Kształtu pyszczka nie widać ale i pręgi na grzbiecie nie na. Trochę za duże toto na mysz...
SlonecznyOgrod 21:41, 14 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Darcia, pagodowy ma ponad metr wysokości, ale ma dość gruby pieniek.
Te rośliny przywieźli mi w niedzielę ze szkółki. Sprawdziłam ilość z listą w ręku, zgadzało się (oprócz pozycji, które mają mi dosłać). Dziś ustawiałam te doniczki i coś mi nie gra. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, bo już tam stały rośliny z wcześniejszych dostaw.
Okazało się, że oprócz tego pagodowego 1-metrowego, mam jeszcze małego, około 0,5m . Może jakiś gratis?

Jabloneczkę Royal beauty kupiłam na jesieni. I wtedy została posadzona. Ma 3 gałązki na krzyż, ale zrobię jej fotkę .

Aga, no to super, może to gratis... tak czy siak jest i tak gratis
O to mój pagodowy mniejszy, metrowy to już duży. Piękny Ci się trafił, ciekawa jestem ceny, bo może przepłaciłam (prawie 2stówy).
Ale fajnie bo te jabłoneczki już kwitną, moja też młodziutka i też kwitnie
sylwia_slomc... 22:04, 14 maj 2021

Zaczęłam Ci coś jeszcze pisać, ale mi komp zaczął aktualizację i diabli wzięli, a z tel nie lubię bo samo poprawia i wie lepiej co mam na myśli
Agatorek 22:05, 14 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Aga, no to super, może to gratis... tak czy siak jest i tak gratis
O to mój pagodowy mniejszy, metrowy to już duży. Piękny Ci się trafił, ciekawa jestem ceny, bo może przepłaciłam (prawie 2stówy).
Ale fajnie bo te jabłoneczki już kwitną, moja też młodziutka i też kwitnie

Nie przepłaciłaś . Chyba że obie przepłaciłyśmy.
Agatorek 22:08, 14 maj 2021

inka74 napisał(a)
to obawiam się że jest to młody szczur polny, szukaj nory, wpuścić psy bo będzie potem problem. Myszy aż tak grubych ogonów raczej nie posiadają. Kształtu pyszczka nie widać ale i pręgi na grzbiecie nie na. Trochę za duże toto na mysz...

Poszukam nory, na szczęście na tarasie nie ma wielu opcji, szafka z grillem i skrzynia na poduchy. Reszta to kute ławki .
Chyba że mieszka gdzieś indziej i tylko przychodzi się stołować.
Wtedy może być problem.
Ale najwyżej poczęstuje go specjalnym przysmakiem.
Agatorek 22:09, 14 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zaczęłam Ci coś jeszcze pisać, ale mi komp zaczął aktualizację i diabli wzięli, a z tel nie lubię bo samo poprawia i wie lepiej co mam na myśli

Napiszesz, jak będziesz mogła
sarenka 06:10, 15 maj 2021

inka74 napisał(a)

Też tak myślę...szczury to bardzo inteligentne bestyjki...
Agatorek 08:15, 15 maj 2021

Żadnego "legowiska" na tarasie nie znalazłam. Musiał skądś przyjść.
Agatorek 08:19, 15 maj 2021

Parę pstryczków z dzisiaj ("stare" nasadzenia )

wokół oczek przed domem :