Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Mary 22:25, 13 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Hej Irenko
Też myślę, że buczki ściemnieją później.

Hortensje -anabelkowe zdechlaki jutro przesadzę w inne miejsce. Podleję też nawozem.
W najbliższych dniach przyjadą little lime Jane. I pójdą na ich miejsce. Będą nawet lepiej pasować, kolorem i rozmiarem .

Aga, bardzo lubiłam jeździć do babci „na wakacje”. Pamietam i spanie w namiocie, i na sianie. Chodziło się na grzyby albo na jagody.
Teraz tylko czasami lubię przejść się z mamą do lasu, coś nas ciągnie do natury .

Agnieszko.
Jak wyglądały korzenie tych Anabelle?
Jakbyś je wykopywała, zrób zjęcie jak te wykopane bryły wyglądają.
sylwia_slomc... 22:39, 13 maj 2021

Kolejne zakupy Te same drzewa lubimy Klony, magnolie i jabłonki rajskie
Agatorek 23:44, 13 maj 2021

Judith napisał(a)
Agnieszko, dawno nie było zdjęć z prac ogrodowych...

Ha ha
Pewnie dlatego, że nic nie robię ostatnio

A nie, codziennie sadzę stipę, którą mój piesek wyciąga co noc. Przy wyciąganiu szarpie ją i gryzie. Nie wróżę jej świetlanej przyszłości . Stipie of course . Może za rok dosadzę, jeśli coś zostanie, lub posadzę od nowa.

Poza tym posadziłam kilka trawek na rabacie przy bramie, nadal przeważają pustki (czekam na przesyłki z roślinami lub na wenę, żeby jechać do szkółki).

Marysiu, jutro postaram się zrobić zdjęcie tym bryłom Annabelek, bo będę je przesadzać, jeśli nie będzie padać.

Sylwia, dlatego Twój ogród tak mi się podoba .
Magnolie puszczają listki, oprócz jednej, black tulip. Nic z nią teraz nie będę robić, poczekam, może się obudzi w końcu. A jak nie, to na jesieni kupię drugą.
anabuko1 09:21, 14 maj 2021

Fajne nasz te buki. I dereń pagodowy.
Oj kusi mnie on jeszcze.
Roocika 10:04, 14 maj 2021

Buczki w cieniu są bardziej zielone, ten mój miał takie zielonkawe liście w cieniu a teraz ma miedziane
mrokasia 10:08, 14 maj 2021

Moje szczeniory wykopały mi wczoraj jednego świeżo posadzonego zawilca. Chyba kopały za nirnicą albo kretem bo wykopały długi tunel a biedny zawilec akurat był po drodze... .
Kasya 10:11, 14 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Moje szczeniory wykopały mi wczoraj jednego świeżo posadzonego zawilca. Chyba kopały za nirnicą albo kretem bo wykopały długi tunel a biedny zawilec akurat był po drodze... .

Musisz uzgadniać wcześniej miejsca sadzenia
Tak to jest jsk się ma pomocników
Basieksp 10:16, 14 maj 2021

Ja ostatnio pozbyłam się bratków w dwóch doniczkach, a mogły sobie jeszcze kwitnąć, no i dwie lilie tak równo z ziemią ułamane tyle z ostatnich strat które zauważyłam , ale pochwalę się mój czarny bez wypuszcza listki i narazie nikt się nim nie interesuje
mrokasia 10:20, 14 maj 2021

Odkąd mój bez czarny obgryziony do wysokości 5cm powędrował do doniczki to też przestał być interesujący. Za to znacznie się zagęścił .
Agatorek 17:01, 14 maj 2021

Aniu, pagodowy jest fajny. . W różnych odmianach .

Asiu, chyba do jesieni będę trzymać te rośliny w doniczkach i w cieniu . Trochę mi to wszystko zajmuje, a chyba nie będę ryzykować sadzenia w środku lata. Chociaż widać po tych roślinach, że są raczej w dobrej kondycji. Może posadzę wcześniej do ziemi, jak uda mi się porobić rabaty.

Kasiu, No właśnie, słuchaj Kasi . Ja swojej pomocnicy też nie pytałam, gdzie wsadzić stipę, to teraz mam. A raczej nie mam .

Basiu, mój bez czarny narazie bez większych uszkodzeń .

Kasiu, może ten bez za chudy był