Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Joann 00:29, 17 lip 2021

Aga, "banda przed bramą" wymiata jak Ty ogarniasz tę gromadkę?? Nie mieści mi się to w głowie. Musisz być oazą spokoju i cierpliwości. Tak sobie Ciebie wyobrażam
Paczkomat oczywiście to hit, czekam na skrzynkę na listy
Agatorek 09:41, 17 lip 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kurierzy Cię chyba uwielbiają.

Na pewno nie za to, że muszą na wstecznym pokonać ze 100 metrów
Agatorek 09:43, 17 lip 2021

Joann napisał(a)
Musisz być oazą spokoju i cierpliwości. Tak sobie Ciebie wyobrażam

Ha ha ha ha .
Kasia_CS 09:52, 17 lip 2021

Agatorek napisał(a)

hahaha! To im dogodziłaś
Martka 11:20, 17 lip 2021

Agatorek napisał(a)

padam
Dragonka 15:26, 17 lip 2021

Cześć Agnieszko, widuję Cię na forum po lubianych wątkach i z ciekawości przyszłam No i muszę przyznać, że po tym areale jaki Ty masz do ogarnięcia to aż wstyd mi,że ja tak miauczę przy tym sowim chusteczkowej wielkości.. Niesamowita jesteś z tym tempem prac, a to co robisz przy oczku - no szacun i pokłony do ziemi Ci biję! Nie doczytałam jeszcze- Tobie ktoś to kopie czy Ty sama? widziałam te 'schodki' zrobione żeby łatwiej do wykopu schodzić- ja bym je robiła z rok czy Ty masz jakieś klony siebie może? Hehe, to by tłumaczyło dlaczego tak szybko robota Ci idzie. Ty wulkan jesteś!

Podoba mi się Twoje podejście do zakładania ogrodu, bo zgadzam się z Tobą w tym, że ogród jest dla Ciebie, dla Was i koniec końców- to Wy w nim przebywać będziecie jednak i Wam ma sie podobać. Przy tak wielkim ogrodzie mnogość różnych stylów da się chyba fajnie poprzeplatać. Mnie też podobają się ogrody innych bardzo, zachwycają porządkiem, równiutkimi krawędziami choćby, ale ja sama wolę jednak naturalność w ogrodzie bardzie niż formalność...czego nie widać na razie, bo brak czasu i sił wymusił na razie jedynie trawnik- po 5 latach Tym bardziej podziwiam Ciebie za tą niesamowitą energię. Przewrotnie powiem, że to rondo mi u Was akurat pasuje- jak w Ranczu działka ogromna, aż się prosi porządny szeroki podjazd pod dom. Ale wybacz, mojemu eMowi nie pokażę, bo zaraz by się zachwycił... a on jakby mógł, to wszytsko wokół by mi wybrukował. Już na grządki się wciął i kazał zrobić facetowi takie- dla mnie za 'eleganckie' i za szerokie, nie podobają mi się..

Myślę, że słuchając swojej intuicji i znajdując inspiracje choćby tu na forum, pójdziesz w fajnym kierunku. Wydajesz się być osobą zdecydowaną i to jest plus A rośliny zawsze mogą zmienić miejsce jak kiedyś Ci sie 'odwidzi'. Fajnie, że chcesz eksperymentować i słuchać co Ci serce mówi, bo takie ogrody mają potem to 'coś'.

Ach, banda! Ta banda jest cudowna, uśmiecham się jak widzę te Twoje łobuzy. Bardzo lubię piesy
Paczkomat bomba, ja też mam układ niepisany, ze zostawiają mi na drodze albo pod domem i nigdy nic nie zginęło

Oj i sie rozpisałam, a chciałam tylko cześć powiedzieć, wygoń mnie, a sio!
ryska 15:30, 17 lip 2021

I ja zachwycam się metaloplastyką u Ciebie.
Cudowne i wyjątkowe dodatki do ogrodu.
Agatorek 21:24, 17 lip 2021

Kasiu, Martko , No przecież nie będę za każdym razem psów zamykać i bramę otwierać . Teraz przynajmniej nie muszą dzwonić i pytać, gdzie zastawić paczkę .

Basiu (Dragonko), bardzo mi miło Cię gościć u siebie .
To prawda z tym areałem, trochę tego jest .
Kopię wszystko sama, klonów nie mam, a mój eM wyjątkowo nie lubi szpadla .

Staram się powtarzać rośliny (hortensje, juki, trawy), które (jako tako ) spajają ogród. Razem z tymi kutymi elementami. Jak coś po posadzeniu mi się nie podoba, to przesadzam gdzieś indziej. Robiłam wcześniej plany, teraz idę na żywioł, muszę widzieć na żywo co i jak wygląda ).

Nie będę Cię wyganiać, siedź ile chcesz

Renatko, Ciebie też miło witam . Dziękuję za zachwyt nad metaloplastyką .
Dragonka 09:02, 18 lip 2021

Oj ale żebyś się nie zdziwiła po takim miłym zaproszeniu- wychodzisz w ogród, a tam za krzakiem wyskakuję ja- a kuku!

Mój małż ten nie tyka się szpadla ani wideł- wiec jak coś do wkopania to już się nauczyłam- muszę sobie radzić sama albo zapomnieć Ale Ty z obszarem jaki wykopałaś pod oczko to bijesz tu każdego. Masz już bicpesy i tricepsy pewnie jak Arnold Schwarzenegger(lubię go )?
Agatorek 09:32, 18 lip 2021

Basiu, eM powiedział, że pewnie już jestem silniejsza od niego (kondycję mam na pewno lepszą ).
Tylko proszę nie wyskakuj z krzaków z krzykiem, bo się wystraszę