Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Kasia_CS 20:33, 23 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Posadziłam całe towarzystwo plus trochę z zapasów . Dziś 42 dołki .

Jak dla mnie to jestes hardkorem.... Ukłony po samą ziemię za to kopanie i sadzenie błyskawiczne!

Faktycznie ładne sadzoneczki - najwyraźniej nie ma co się spieszyć z wiosennymi zakupami jak widać - teraz przynajmniej wiadomo, że wszystko żyje, jest rozrośnięte i nikt nie wmawia, że "wegetacja dopiero rusza" a dostajesz ledwie podzielone sadzonki np.
Nowa12 21:17, 23 lip 2021

Ale te te 42 dołki ile ci czasu zajęły? Bo mnie myślę że 2 sezony .
Serce rośnie jak się takie konkretne sadzonki dostaje.
LIDKA 21:46, 23 lip 2021

Aga - kobieta z powerem.
Sadzonki ładne.

Agatorek 22:07, 23 lip 2021

Asia (Rodziejowa), tak, to cherry fluff , miło mi Cię gościć

Basiu, zaraz Ci napiszę priva z tą tajemnicą . A te różowe (te różowe bardziej) to Butterfly Kisses (miniaturka).
Tak szczerze, to trochę mam już dość dołków , jutro może zacznę układać ścieżkę do altanki z łupka .

Kasiu, ha ha, ukłony to ja dziś robiłam, z doniczkami, dziękuję
Masz rację z tymi zakupami wiosennymi. Przynajmniej online . Lepiej poczekać. Albo zamówić wcześniej i odroczyć dostawę .

Aga, wszystko zajęło mi kilka godzin, z przerwami . Mam ostatnio jakiś nadmiar energii .
Sadzonki rzeczywiście są bardzo ładne.

Hej Lidka . Sama jestem ciekawa, kiedy mi się ten power skończy
sylwia_slomc... 22:28, 23 lip 2021

Ogród powstaje w tempie expresu Ale będzie cieszyć już za rok dwa swym kwieciem
W tym tempie to w ciągu 5 lat terenu Ci zabraknie, a wydawałoby się niemożliwymNapisz na pv jaka to szkółka co zamówiłaś byliny.
MartaCho 22:59, 23 lip 2021

Ja też poproszę namiary na szkółkę
I jeszcze troszkę Twojego powera poproszę też
Joann 23:10, 23 lip 2021

Agatorku, zakupy świetne. Też chcę namiar! Powiedz mi, mam nadzieję, że nie zabrzmi to głupkowato, czy jeżówkę sadzi się jedną w jednym dołku czy dwie w jednym dołku, żeby były gęste? Pytam głupkowato, bo czytałam, że hortensje można sadzić dwie w jednym dole i efekt można uzyskać już w pierwszym sezonie. No chyba, że jeżówki rozrastają się szybko.
ajka 00:25, 24 lip 2021

Rany, Aga, a ty nic nie zwalniasz, tylko przyspieszasz ! Świetne zakupy onlinowe. Mój dereń pagodowy umarł, nie wiem czy mówiłam. Mam nadzieję, że twój przeżyje bo świetny jest.
Kasia_CS 08:27, 24 lip 2021

MartaCho napisał(a)

I jeszcze troszkę Twojego powera poproszę też

Tu pewnie jakiś inny dostawca, haha
Agatorek 09:44, 24 lip 2021

Hej dziewczyny , namiar na sprzedawcę wysłałam

Sylwia, na pewno terenu mi nie zabraknie , zresztą dziś dużo nie podziałam, bo gorąco. Po południu wyjdę podlewać i może ścieżkę zacznę układać.

Marta, power wirtualnie wysyłam . Ale tylko kawałek, bo dużo pracy jeszcze przede mną

Joanna, ja sadzę wszystko pojedynczo. Ewentualnie robię mniejsze odstępy . Wydaje mi się, że tak im lepiej, jak korzenie mają więcej miejsca. Ale to tylko moja teoria .
Nie wiem jak szybko jeżówki się rozrastają, ale hortensje sadzone w zeszłym roku bardzo ładnie się zagęściły.

Aniu, właśnie trochę zwalniam dziś, pogoda się zmieniła, upały wracają. Kurczę, szkoda Twojego pagodowego . Gdzieś już czytałam też, że komuś chorował. No nic. Mam nadzieję, że mój przeżyje. Mam jeszcze jednego, malutkiego, w doniczce, na razie nie wiedziałam, gdzie go posadzić.

Kasiu, rzeczywiście, dostawca jest inny