Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

sylwia_slomc... 21:36, 11 sie 2021

A to taka z pełnym daszkiem, ze i w deszczowy dzień jak pod parasolką można zasiąść Zgadzam się z jednym z wpisów, że dookoła jednorodne nasadzenia bo ona sama w sobie jest mocną ozdobą, Jak utonie w zieleni to optycznie się zrównoważy. Wiem bo sama miałam altanę a wokół lotnisko, a teraz altana w zieleni praktycznie ukryta i tak ją wolę
Basieksp 22:11, 11 sie 2021

Bardzo ładna kowal spisał się na medal Ona jest ozdobą sama w sobie zgadzam się z Sylwią no i ta ścieżka do niej prowadząca, jak roślinki podrosną, będzie pięknie
ajka 22:19, 11 sie 2021

Altanka wygląda fantastycznie, z roślinami będzie wyglądać przepięknie.
Joann 22:28, 11 sie 2021

Podzielam zdanie Rojodziejowej Asi. Ogród piękny to ogród spójny, w którym wszytko do siebie pasuje, uzupełnia się. A myślę, że Agnieszka taki ogród tworzy i to się czuje i widzi. Różnorodność być musi. Nie lubię ogrodów byle jakich, przypadkowych, bez pomysłu. Tu są pomysły i jest konsekwencja.
Agatorek 22:30, 11 sie 2021

Margerytka40 napisał(a)
Co mam napisać hmm... to ma się Tobie podobać. Wiem, zaraz zostanę zlinczowana ale już dawno pisałam, że nie lubię takich fikuśnych, grubo zdobionych elementów i teraz nie będę piać z zachwytu. Nie moja bajka. Przyznaję jednak, że pasuje do reszty, do zegara, płotków. Najważniejsze, że jest konsekwentnie. Nie każdy musi być minimalistą. Trudno, jestem szczera. Wybacz

Nie mam Ci czego wybaczać . Już wcześniej pisałam, że nie każdemu się może spodobać, i że to rozumiem .
Agatorek 22:43, 11 sie 2021

Odnośnie nasadzeń, to chyba będę potrzebowała Waszej rady .

Po bokach (bo na bokach są pełne ścianki) chciałam dać pnące róże (czerwone, Symphatia). Czy to dobry pomysł?

A co jeszcze? Na tą chwilę nie mam pojęcia.
Alija 22:45, 11 sie 2021

Czekałam, czekałam, no i się spóźniłam, przychodzę na końcu oglądać altankę.
Altanka-cacuszko, pasuje do wcześniejszych metalowych elementów w ogrodzie.
A jak jeszcze rozrosną się rośliny dokoła altanki i ścieżki, to będzie po prostu, jak w bajce.
Dorii 22:49, 11 sie 2021

Altanka bardzo ładna choć zupełnie nie moja bajka
Ja bym ją obsadziła rozplenicą albo inną trawą plus coś zimozielone go albo wcześnie startującego. Sama altanka jest tak ozdobna że potrzebuje by ją wpasować a nie robić konkuręcję.
Judith 22:52, 11 sie 2021

Agatorek napisał(a)
Odnośnie nasadzeń, to chyba będę potrzebowała Waszej rady .

Po bokach (bo na bokach są pełne ścianki) chciałam dać pnące róże (czerwone, Symphatia). Czy to dobry pomysł?

A co jeszcze? Na tą chwilę nie mam pojęcia.

Moim zdaniem niedobry. Za dużo dobrego będzie. Widzę tam nieprzesadnie wysokie miskanty, np. Silberspinne. One pięknie sie przewieszają na boki, ale się nie kładą. Albo duże rozplenice.
Judith 22:53, 11 sie 2021

Dorii napisał(a)
Altanka bardzo ładna choć zupełnie nie moja bajka
Ja bym ją obsadziła rozplenicą albo inną trawą plus coś zimozielone go albo wcześnie startującego. Sama altanka jest tak ozdobna że potrzebuje by ją wpasować a nie robić konkuręcję.

Przybij piątkę!