Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Gosialuk 00:49, 13 sie 2021

Altanka fajna i ta druga inspirka też fajna. Grzechem byłoby zakrywać urodę altanki.
Wydaje mi się, że trzeba pomyśleć o nasadzeniach długo atrakcyjnych, bo altana będzie przyciągać uwagę. Co dokładnie to już dziewczyny lepiej podpowiedzą.
Pochwal kowala.
Martka 16:13, 20 sie 2021

Zakreśl właściwą odpowiedź 
Aga aktualnie...
a) myśli nad nasadzeniami wokół rabaty
b) wertuje piny
c) sadzi róże
d) odpoczywa

Aguś, pozdrawiam
MartaCho 16:36, 20 sie 2021

Też myślałam dziś o Adze- czy zasiadła z naleweczką i tomikiem poezji w altanie i o nas już zapomniała?
Kasya 16:43, 20 sie 2021

Oglądałam juz twoją altankę- świątynie dumania ale nie mogłam nic napisać bo miałam przerwę
Rzeczywiście jest niezwykła, bardzo romantyczna, brakuje jeszcze parasolek z falbankami
Jednym się podoba innym nie ale super ze wszystko jest spójne i bardzo charakterystyczne, od razu wiadomo gdzie się jest
Te elementy nadają ogrodowi niepowtarzalny klimat, jak obrosnie kiedyś będzie bardzo tajemniczo
sylwia_slomc... 20:56, 20 sie 2021

Przyzwyczaiła nas do Swojej obecności i że ciągle coś się dziej i teraz brakuje, pustawo, a ciekawość doskwiera co słychać
Agatorek 21:35, 20 sie 2021

Martka napisał(a)
Zakreśl właściwą odpowiedź 
Aga aktualnie...
a) myśli nad nasadzeniami wokół rabaty
b) wertuje piny
c) sadzi róże
d) odpoczywa

Aguś, pozdrawiam

Niestety żadne z powyższych

Ten tydzień miałam na tapecie CHWASTY. I muszę powiedzieć, że jeszcze następny (a na pewno kilka dni) spędzę na tym niezwykle zajmującym zajęciu. Już mi uszami wychodzi…
Dobrze chociaż, że dziś popadało i podlewanie mi odeszło z listy zadań do zrobienia.
A wieczorami mam zazwyczaj tak słaby net, że tylko trochę poprzeglądam co na forum.

MartaCho, nie zapomniałam. A naleweczki bym się napiła, z chęcią . Nawet nie byłam w altance w tym tygodniu ..

Kasiu, dawno Cię nie było . Taki właśnie mam zamysł, żeby było trochę tajemniczo. Tylko przydałoby się więcej ścieżek i zakamarków, ale jak pomyślę o nowych (ewentualnych) rabatach i chwastach, które by tam się pojawiły, to na razie wstrzymuję się z planami .

Hej Sylwia
Niestety nic nie słychać, wzięłam się za odchwaszczanie. I trochę ogarnęłam w chałupie, bo aż wstyd tak zaniedbać . Chyba za wiele już się nie będzie dziać w tym sezonie, pomijając planowane poszerzanie ścieżki do altanki, bo muszę tam miskanty posadzić, najlepiej jeszcze w tym miesiącu.
sylwia_slomc... 21:55, 20 sie 2021

Dla mnie plewienie to najgorsza robota ogrodowa Nie lubię tego robić, ale jak zrobione to ogród jak po liftingu wygląda
Agatorek 23:25, 20 sie 2021

Też wolę inne zajęcia . Np kopanie dołków czy nawet zrywanie darni.
Chwastów nie cierpię. Ale niestety, łąki i pola dookoła więc ciagle coś nawiewa. A usuwam z korzeniami…
MartaCho 23:36, 20 sie 2021

Podrośnie Ci wszystko w przyszłym sezonie i już nie będzie (widać) chwastów. U mnie na pierwszym miejscu jednak usuwanie darni nadal...
SlonecznyOgrod 12:24, 21 sie 2021

Aga muszę się przyznać, że byłam to chwilę potem jak pokazałaś altankę, ale po przeczytaniu niektórych komentarzy wycofałam się...
Altanka misternie wykonana jest niezaprzeczalnie biżuterią ogrodu jakiej nie ma nikt i do tego takich elementów jest więcej choćby balustrada czy zegar. To jest piękne, jest wyjątkowe Myślę, że dla niektórych wygląda teraz surowo ale to jest etap zakładania ogrodu i trzeba patrzeć z wyobraźnią, dojdą rośliny wszystko się uzupełni, będzie cudnie, bo altana jest wspaniała