Altanka fajna i ta druga inspirka też fajna. Grzechem byłoby zakrywać urodę altanki.
Wydaje mi się, że trzeba pomyśleć o nasadzeniach długo atrakcyjnych, bo altana będzie przyciągać uwagę. Co dokładnie to już dziewczyny lepiej podpowiedzą.
Pochwal kowala.
Oglądałam juz twoją altankę- świątynie dumania ale nie mogłam nic napisać bo miałam przerwę
Rzeczywiście jest niezwykła, bardzo romantyczna, brakuje jeszcze parasolek z falbankami
Jednym się podoba innym nie ale super ze wszystko jest spójne i bardzo charakterystyczne, od razu wiadomo gdzie się jest
Te elementy nadają ogrodowi niepowtarzalny klimat, jak obrosnie kiedyś będzie bardzo tajemniczo
Ten tydzień miałam na tapecie CHWASTY. I muszę powiedzieć, że jeszcze następny (a na pewno kilka dni) spędzę na tym niezwykle zajmującym zajęciu. Już mi uszami wychodzi…
Dobrze chociaż, że dziś popadało i podlewanie mi odeszło z listy zadań do zrobienia.
A wieczorami mam zazwyczaj tak słaby net, że tylko trochę poprzeglądam co na forum.
MartaCho, nie zapomniałam. A naleweczki bym się napiła, z chęcią . Nawet nie byłam w altance w tym tygodniu ..
Kasiu, dawno Cię nie było . Taki właśnie mam zamysł, żeby było trochę tajemniczo. Tylko przydałoby się więcej ścieżek i zakamarków, ale jak pomyślę o nowych (ewentualnych) rabatach i chwastach, które by tam się pojawiły, to na razie wstrzymuję się z planami .
Hej Sylwia
Niestety nic nie słychać, wzięłam się za odchwaszczanie. I trochę ogarnęłam w chałupie, bo aż wstyd tak zaniedbać . Chyba za wiele już się nie będzie dziać w tym sezonie, pomijając planowane poszerzanie ścieżki do altanki, bo muszę tam miskanty posadzić, najlepiej jeszcze w tym miesiącu.
Też wolę inne zajęcia . Np kopanie dołków czy nawet zrywanie darni.
Chwastów nie cierpię. Ale niestety, łąki i pola dookoła więc ciagle coś nawiewa. A usuwam z korzeniami…
Aga muszę się przyznać, że byłam to chwilę potem jak pokazałaś altankę, ale po przeczytaniu niektórych komentarzy wycofałam się...
Altanka misternie wykonana jest niezaprzeczalnie biżuterią ogrodu jakiej nie ma nikt i do tego takich elementów jest więcej choćby balustrada czy zegar. To jest piękne, jest wyjątkowe Myślę, że dla niektórych wygląda teraz surowo ale to jest etap zakładania ogrodu i trzeba patrzeć z wyobraźnią, dojdą rośliny wszystko się uzupełni, będzie cudnie, bo altana jest wspaniała