Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

olciamanolcia 19:05, 02 kwi 2022

Też ma suchodrzew u siebie- to mój gość -przyszedł do mnie od sąsiadki- ma go na skarpie, która graniczy z nasza działką. Sukcesywnie go przycinam a on swoje. Bardzo szybko rośnie. Zauważyłam nawet ,że zaczął wyrastać i u mnie.. doprawdy nie mam pojęcia w jaki sposób u mnie na gruncie zero pojawiły się siewki ...
Agatorek 22:32, 02 kwi 2022

Ela, w fosie nic nie będzie (póki co) rosło. Chcę zrobić rabatki wzdłuż obu boków, żeby ją zasłonić .

Martuś, jeszcze nie zdecydowałam, czy zrezygnuję z barwinka, zobaczymy.
Najwcześniej startuje i największe pąki ma wiśnia kojou No mai, bzy (lilaki), spore pąki już na klonach crimson sentry, wiśni nigra, gruszy drobnoowocowej, a tulipanowiec za chwilę będzie już z listkami (stoi jeszcze w donicy). Klon rubrum też żywy, parocja perska także .
Na razie jednak nie wychodzę na zewnątrz, strasznie zimno od kilku dni. Chyba ostatni raz byłam w czwartek.

Elisko, nie usuwaj zdjęcia, trochę sobie na niego popatrzę . Dziękuję za propozycję gałązek, ale chyba wolałabym tam coś, czego nie musiałabym później przycinać . Ale ciekawy jest, może kiedyś gdzieś go umieszczę .
Na razie to takie powolne startowanie. Musi być cieplej.
Dziś jak wstałam, to byłam w lekkim szoku. Śnieg wszędzie . Ale do południa się roztopił, podlewanie mi odeszło z obowiązków .

Justyna, czyli widać, że ten suchodrzew, to taki wędrowniczek .
Wiolka5_7 22:36, 02 kwi 2022

A skąd wiesz, że parocja żywa ? mojej jakby pączki nabrzmiały
Agatorek 23:17, 02 kwi 2022

wydaje mi się że żyje, bo ma pączki, których nie było zimą
Judith 23:35, 02 kwi 2022

Okolice Warszawy, a taka różna pogoda... U mnie nasypało 20 cm śniegu, ta warstwa nieco sie zmniejszyła, bo temperatura była dodatnia, ale wciąż wszystko grubo przysypane i śnieg zapewne jeszcze poleży, bo teraz jest mróz.
Wiolka5_7 07:07, 03 kwi 2022

Ja też mam wrażenie, że mojej grubieją paczki a kiedy ona rusza ,w kwietniu ?
Agatorek 09:25, 03 kwi 2022

Judith, u mnie to takie dalsze okolice Warszawy . Około 50 km na północ. Mrozu nie ma (w nocy był niewielki), jest słonecznie, ale dość chłodno, więc dziś też chyba sobie odpuszczę wyjście na zewnątrz.

Wiolka, nie mam pojęcia kiedy rusza, parocję sadziłam na jesieni .
Myślę jednak, że trzeba poczekać na wyższą temperaturę.
Wiolka5_7 10:12, 03 kwi 2022

A to sadziłaś wtedy co ja,myślałam , że masz dłużej
To czekamy
Gosialuk 10:25, 03 kwi 2022

Ania Małą Mi ma parocję już całkiem sporą.
Basieksp 10:43, 03 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Judith, u mnie to takie dalsze okolice Warszawy . Około 50 km na północ. Mrozu nie ma (w nocy był niewielki), jest słonecznie, ale dość chłodno, więc dziś też chyba sobie odpuszczę wyjście na zewnątrz.

Wiolka, nie mam pojęcia kiedy rusza, parocję sadziłam na jesieni .
Myślę jednak, że trzeba poczekać na wyższą temperaturę.

50 km na pólnocny zachód, doczytałam sobie, to tak trochę daleko, ale w moim kierunku, a tak trochę