Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Anna_I 14:57, 22 kwi 2022

Gość przyszedł Twój ogród pooglądać. Szczęście dla niego, że psiaki spały

Hiacynty i tak niezwykły kolor mają, a tulipany urzekają Też lubię gęsto sadzone tulipki.
Judith 15:44, 22 kwi 2022

Ładnie ta trójkątna rabata przy wejściu sie prezentuje
Basieksp 15:44, 22 kwi 2022

Odważny gość a swoją drogą pewnie by mu nie darowały takiej wizyty ja już raz kota z rynny zdejmowałam, miał okazję poznać Azę na szczęście nic mu się nie stało
Rojodziejowa 15:48, 22 kwi 2022

Agatorek napisał(a)

Jak dla mnie (lubię na gęsto) wyszło super.
Mam w planach zaznaczyć sobie patyczkami, gdzie mogę jeszcze wcisnąć cebulki .

Taki prosty a taki świetny pomysł!! Muszę go uskutecznić!
Magleska 21:08, 22 kwi 2022

Aga kot miał szczęście
LIDKA 21:20, 22 kwi 2022

Rabaty przy okazji kocich fot pokazałas. I sie ładnie już prezentują.
Magara 23:36, 22 kwi 2022

A Ty nie za często te zdjęcia profilowe zmieniasz???

Ładne lampeczki przy drodze masz
Alija 16:32, 24 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Mieliśmy dzis gościa.
Psy przespały tą wizytę

Piękne masz te lampy, dopasowane do wszytskich metalowych ozdób w ogrodzie. Gość miał szczęście.
Tulipanowy spam bardzo mi się podoba.
Agatorek 21:25, 24 kwi 2022

Aniu, dziś tulipanki otworzyły się do słonka

Judith, dziękuje

Basiu, pewnie masz rację, chyba kot nie dałby rady czterem zwierzakom. Widziałam u Ciebie kota na drzewie (albo nie u Ciebie, czasami już mi się miesza, taki rudy był).

Asiu, najlepsze będą małe i sztywne patyczki, całe szczęście odkładałam takie usztywniacze bambusowe z przesyłek

Madzia, no miał (miau )

Lidka, dziękuje .

Daga, dzięki na razie profilowe zostanie, ale nie wiem, na jak długo .

Alicjo, tulipanki dziękują. Za niedługo będą też inne odmiany (różowe i jakieś jeszcze).

Dziewczyny, do Was zaglądam i jestem w miarę na bieżąco, ale na pisanie na razie brak mi czasu i weny. Tak jak i na robienie nowych fotek u mnie (tulipany rosną przed wejściem do domu, więc te są fotografowane przy okazji).
Mój młodszy brat trafił zaraz po świętach do szpitala (niewykryta i nie dająca wcześniej objawów cukrzyca), stan był bardzo poważny, ale od piątku powolutku się poprawia.
Nie mam na razie głowy do ogrodu, a mam tyle do zrobienia, bo oczywiście spływają mi teraz wszystkie zamówienia.
Wczoraj razem z eMem posadziłam część róż (z gołym korzeniem), które przyszły w środę, zostało ich jeszcze trochę i chyba będę musiała część zadoniczkować. Dobrze, że reszta roślin w doniczkach i mogą „chwilę” poczekać.
Może pod koniec tygodnia coś tam pofocę.
Przyjechały m.in. piękne drzewka, graby Columnaris nana. Nie pamietam, żebym przy zakupie pytała się o ich wysokość, chyba założyłam, że będą miały około 2 m, a one są szczepione na wysokości Ok. 3m plus piękna, gęsta korona (Ok. 1 m, jest bardziej owalna niż okrągła). Drzewka posadzę przy rowie/ fosie, na zewnętrznej rabacie. Kiedyś.

Gruszka_na_w... 22:12, 24 kwi 2022

Z bratem będzie dobrze. Pewnie dopadła go cukrzyca typu 1 (insulinozależna). Ona zwykle atakuje bez ostrzeżenia. Tyle w tym wszystkim dobrego, że to dość powszechna przypadłość, więc firmy farmaceutyczne wiele robią, aby cukrzykom ułatwić życie. Są proste w obsłudze glukometry, insuliny szybkodziałające, a dla dzieci pompy insulinowe.
Kiedy objawił się nam cukrzyk insulinozależny w rodzinie, to na wieść o tym nie spałam kilka nocy. Po 25 latach mogę stwierdzić, że przy odpowiedniej samokontroli, da się z tą chorobą normalnie żyć. Nam na początku bardzo pomogło spotkanie i rozmowa z panią, która też na nią chorowała. Podpowiedziała, co i jak- przełożyła medyczne wskazania na codzienną prozę życia.
A tulipanki masz przecudne. Oby kwitły jak najdłużej.
Trzymaj się cieplutko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies