Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

DariaB 20:56, 25 kwi 2022

Zdrówka dla brata, tak jak dziewczyny już napisały z cukrzycą da się długo żyć. Najważniejsze, żechoroba została wykryta i można wdrożyć leczenie. Przesyłam wirtualne uściski.
ajka 23:24, 29 kwi 2022

Tak się zastanawiałam dzisiaj co tu taka cisza i już wiem Przykro mi bardzo z powodu choroby brata, ale tak jak dziewczyny mówią, wiadomo co mu jest, to najważniejsze. Żyjemy czasach, kiedy leczenie cukrzycy jest na wysokim poziomie i na pewno brat jeszcze będzie długo cieszyć się życiem. Moje dwie koleżanki mają synów z cukrzycą, mój ojciec też ma cukrzycę, mam wrażenie, że ogólnie dużo osób dookoła jest dotkniętych tą chorobą. Na pewno jest im łatwiej niż jeszcze jakieś 5-10 lat temu.
Agatorek 23:49, 29 kwi 2022

Hej dziewczyny
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i słowa otuchy.
W tym tygodniu już jest trochę lepiej, ale poziom cukru nadal nie zszedł jeszcze do „normy”. W sumie to już 10 dni jak brat jest w szpitalu, lekarz mówi, że tak bywa. Więc czekamy cierpliwie.

Troszkę podziałałam w ogrodzie, tzn dalej rozsypuję korę, w sumie została mi już tylko jedna rabata. EM przeorał mi glebogryzarką wokół fragmentu wykopanego rowu, ale tam jeszcze nic nie ruszyłam. Tzn tylko w kilku miejscach wygrabiłam trawę i posadziłam resztę róż. Jedna trafiła do doniczki, bo pnąca, a muszę najpierw zastanowić się, przy czym ją posadzić, żeby rosła w górę.

Reszta doniczek nie ruszona.
Może w końcu przegrabię tą rabatę wokół fosy (nie jest skończona) i posadzę chociaż część. Ale najpierw muszę skończyć rozsypywanie kory.
Magara 00:29, 30 kwi 2022

Aga Pewnie większość z nas ma problemy nie-ogrodowe. Ale miejsce na reset też trzeba znaleźć. A ogrodowy reset najlepszy Też usiłuję wydłubać na niego czas
Agatorek 00:43, 30 kwi 2022

Daga, reset już w przyszłym tygodniu . Od ogrodu też.
Ostatnio albo biegam po ogrodzie, albo jeżdżę do brata (szpital oddalony o Ok. 100 km w jedną stronę), albo ślęczę nad kompem (i przeklinam internet, zwłaszcza popołudniami).
Całe szczęście, w styczniu kupiłam se bilet w pewne miejsce, i spędzę tam kilka dni, spacerując i nic nie robiąc (oprócz zwiedzania i gapienia się w morze).
SlonecznyOgrod 07:45, 30 kwi 2022

Agnieszka, czasami tak bywa i u każdego, że my swoje a życie swoje. Wtedy sprawy zdrowia, rodziny są ważniejsze, ogród nie zając. Trzeba zająć się tym co ważniejsze. Też tak miałam.
Zdrówka dla brata
Anda 08:55, 30 kwi 2022

Aga, trzymam kciuki za brata. Całe szczęście że choroba została zdiagnozowana. Będzie dobrze
Miłego wypoczynku Tobie życzę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Yenna 09:03, 30 kwi 2022

Aga, mam nadzieję, że z brat szybko wróci do pełni sił.
Wiem, że pewnie Wam teraz ciężko, ale pamietaj, że cukrzyca to nie wyrok. Da się z nią żyć.
Agatorek 18:40, 30 kwi 2022

Darcia, dziękuję
Ogród nie zając, ale ta ilość roślin do posadzenia trochę mnie przeraża.

Ewa, dziękuję. Muszę trochę odpocząć, jestem już trochę zmęczona.

Marta, dzięki . Mój tata tez ma cukrzycę (i też się o tym dowiedział przypadkiem, tyle że miał dużo niższy wynik od brata). Tylko tabletki bierze.

Agatorek 18:41, 30 kwi 2022

Trochę wiosny

Pojawiły się inne koloru tulipanów, ten żółty, to miał być pomarańczowy .