Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Mary 19:45, 06 lut 2021

Agatorek napisał(a)
Coś takiego narysowałam.
Dom i budynki mogą trochę nie trzymać skali, ale mniej więcej tak to wygląda.
Priorytetem jest teren wokół oczka .

I nadal nie wiem, jak ugryźć tą rabatę przy ogrodzeniu. Na pewno nie mam zamiaru (ani tym bardziej ochoty ) na przekopywanie tuj. Nie są posadzone zaraz przy ogrodzeniu, więc psy mają gdzie biegać, tylko nie chciałabym, żeby mi wbiegały na tą ścieżkę przez rośliny.
Teraz i tak tuje nie są posadzone za gęsto, mieliśmy nawet podosadzać jeszcze pomiędzy każdą jeszcze po jednej sztuce.

Może posadź dodatkowe przed tymi, które już rozsną. Na zakładkę.
Agatorek 21:17, 06 lut 2021

Mary napisał(a)

Może posadź dodatkowe przed tymi, które już rozsną. Na zakładkę.

No, ciekawy pomysł, dziękuje. Przemyślę
Roocika 21:52, 06 lut 2021

Ależ masz terenu Wielość robi wrażenie.
Agatorek 12:07, 08 lut 2021

Niech ta zima już sobie idzie. Muszę przenieść górę ziemi z kopania oczka. To na początek...
masakra, ile roboty w tym roku...

Ale mam dobre wieści . W końcu, po miesiącu, dostałam wycenę altanki. Cena baaaardzo korzystna, bo tak dla porównania pytałam w kilku miejscach i spodziewałam się, że będzie więcej.
Także „mój” kowal będzie miał nowe zlecenie .
Basieksp 12:43, 08 lut 2021

Ogrodowo raczej zastój, ale cieszy altanka, koniecznie będziesz musiała się pochwalić a ja chyba podkradnę pomysł z brzozami i dereniami, u mnie tylko kilka się zmieści, były nawet posadzone ale Aza je połamała została jedna, ale chyba dobrze bo teraz mam inny pomysł na nie
anpi 13:02, 08 lut 2021

Ciekawa jestem projektu altanki, to będzie tajemnica ,czy coś zdradzisz? Sama projektowałaś jak ma wyglądać?
inka74 13:17, 08 lut 2021

Fajnie, że altanka kuta będzie, ten sam materiał scala ogród. Super pomysł
Basieksp 13:17, 08 lut 2021

A ja coś chyba podsłuchałam, ma być nawiązanie do zegara czy się mylę?
April 17:40, 08 lut 2021

Zima jakoś odejść nie zamierza, dobrze że popadało. Ale w Warszawie masakra jak zasypało. Na S8 z trzech pasów był przejezdny tylko jeden, na pozostałych pasach normalnie zaspy. Myślałam że nie dotrę do domu. Ale za to roślinki mają nieoczekiwaną pierzynkę
Agatorek 17:51, 08 lut 2021

anpi napisał(a)
Ciekawa jestem projektu altanki, to będzie tajemnica ,czy coś zdradzisz? Sama projektowałaś jak ma wyglądać?

Tak, sama „zaprojektowałam” (na podstawie różnych altanek z neta )i tak jak pisze Basia, powtórzy się motyw z zegara i ogrodzenia tarasu, czyli róże i liście. Kolor tez będzie taki sam, czyli podkład czarny z patyną miedzianą.

Będzie ażurowa, ale będzie miała zamykane drzwiczki (też ażurowe), z wbudowana ławeczką wzdłuż wewnętrznych ścianek plus mały stoliczek pośrodku. Stoliczek okrągły. Dach będzie dwuwarstwowy, pierwsza warstwa będzie z blachy, na to pójdzie „plecionka” z pędów róż i liści (ten motyw tez się powtórzy na ażurowych ściankach)
Miała być na podstawie koła, ale będzie na podstawie ośmiokąta (łatwiej wykonać ścianki, dach i łatwiej przetransportować).

Jak tylko przyjedzie (pewnie za kilka miesięcy), to zrobię fotki.