Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

MartaCho 08:03, 19 paź 2022

Hahaha, jaka radość, że mój nadal nic
Kordina 10:24, 19 paź 2022

Agatorek napisał(a)

Widzę jednak u siebie trochę niepokojące objawy, a mianowicie znów przeglądam oferty szkółek…kiedy to mija?

Obawiam się, że to choroba nieuleczalna a nawet więcej w ciągłym rozroście i ciągłym poszukiwaniu, przekładaniu, przesadzaniu, chociaż o 30 cm, ha, ha
DariaB 14:52, 19 paź 2022

Aga ja nie wiem kiedy Ty to wszystko ogarniasz, czytam, ze prawie nie masz chwastów, no jak kobieto to osiągnęłaś? Mąż się rozwija ogrodowo, nie wiem czy gratulować czy współczuć Ogród jest jedynym miejscem w które mój mąż się nie wtrąca i mi to pasuje, chociaż czasem mógłby pomóc w cięższych robotach
Roślinek masz cały ogrom, już jest super, a za kilka lat będzie szał
Agatorek 15:16, 19 paź 2022

Daga, No niestety, widzę problem na horyzoncie . Biorę pierwszy egzemplarz Twojej książki, ba, nawet rękopis czy brudnopis .
Mam nadzieję, że mu przejdzie. Muszę znaleźć mu jakieś czasochłonne zajęcie. Może kopanie oczek w lasku? .
Trochę kamieni wzięła moja mama, ale tak naprawdę prawie nie widać tego ubytku. W najgorszym wypadku wylądują za płotem, albo wyłożę nimi dno rowu/fosy .

Marta, nie cieszyłabym się przedwcześnie . Ja siebie też nigdy nie podejrzewałam o pasję ogrodniczą .

Bożenko, też tak niestety podejrzewam. Ale szczęście ostatnio mam mało czasu na przeglądanie neta, czy objazd szkółek, więc może już nie będzie w tym sezonie nowych doniczek do sadzenia.
Niestety jest opcja, że zimą znów pozamawiam hurtowe ilości, a nie mogę odciąć sobie internetu. Chyba, że poblokuję strony ze szkółkami .

Daria, jakoś tak wyszło z tymi chwastami, że się za nie wzięłam. Ale oczywiście to walka bez końca. Już widzę nowe pojedyncze sztuki na rabatach. Na szczęście nie chce mi się już pielić, więc tam zostaną do wiosny, trudno . Nauczyłam się z nimi żyć .
eM na początku był dość sceptycznie nastawiony do tego co robię (w sensie, że nie wyobrażał sobie końcowego efektu), ale się nie wtrącał. Teraz, jak widzi, jak jest ładnie, to chciałby mieć więcej ładnego .
Na szczęście w cięższych pracach mi pomaga, mniej lub bardziej entuzjastycznie (np operuje glebogryzarką).
Agatorek 15:18, 19 paź 2022

Widoczki z góry

Od tyłu

Z boku (łąka sąsiada, na której coś posiał i jego zagajnik, za nim jest jego dom)

Ze skosu na wjazd

Agatorek 15:19, 19 paź 2022

Z przodu

Z drugiego boku
DariaB 15:23, 19 paź 2022

E to miejsca na rabaty masz jeszcze, że ho ho
Agatorek 16:20, 19 paź 2022

Mam, ale psy też muszą mieć gdzie biegać
Roocika 17:04, 19 paź 2022

Agnieszka, kawał działki masz już obsadzone Świetnie to wygląda.
Gosialuk 18:41, 19 paź 2022

Kawał działki obsadzone, kawał jeszcze wolne - nie będziesz się nudzić w żadnej mierze.
Co do chciejstw, to nigdy nie mijają - ja co sobie pomyślę, że już dość, to za chwilę z jakimiś doniczkami na działkę przyjeżdżam.
Powstrzymuje mnie tylko konieczność wyszykowania najpierw miejsca pod te chciejstwa.