Lidka, oprócz tych dużych kruszyn do posadzenia, mam jeszcze kilka mniejszych, już w ziemi od dwóch lat, na razie bez odrostów

Wszystkie zakupy z Pęchcina. Czasami jadę tam, oglądam rośliny (tak znajduję te rzadkie smiany) i później wysyłam zamówienie mailem .
A czasami przeglądam ich ofertę (plik excela z tysiącami roślin), wybieram rośliny (o których np czytałam na forum

)i też wysyłam zapytanie (o aktualną dostępność).
Dziękuje za miłe słowa

❤️
Gosia, tak, na pierwszych fotkach są Memory, ulubione trawy eMa. Będą też nad basenem

.
A na cytowanym zdjęciu jest Rozplenica wschodnia Fairy Tails. Baaardzo polecam. Przyrost roczny bardzo duży.
Ewa, dziękuję

Też jestem zdziwiona ilością kwiatów na niektórych różach. Część z nich bardzo obficie kwitnie, część ma pojedyncze kwiaty.
Haniu, na szczęście, moje i drzewek, patyczki już nie wzbudzają takiego zainteresowania, co kiedyś

. Wrześniowy ogród dziękuje
Bożenko
Sylwia, ogród dziękuje

.
Liści i tak raczej nie uniknę

, ale myślę, że zadaszenie trochę zminimalizuje ich sprzątanie.
Planowałam te drzewka zaraz za płytkami, czyli z jednej strony będzie 3,5 m, a z drugiej jakieś 3 m. Nie za dużo, ale chcę trochę „otulić” basen
Magarku, dziękuję

Haha, jestem taką niepełną czarownicą, nie znam zaklęcia na deszcz, a by się przydał…zaczyna robić się sucho
Nabytki już wyjaśniłam skąd

(Lidce)