Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 00:24, 05 paź 2023

Basiu, miejsce jest na różne pomysły, tylko kto będzie wokół tego chodził ?

Kasiu, gdyby miejsce na basen byłoby bliżej domu, to może skusilibyśmy się na całoroczny. Ale to by sporo podwyższyło koszty zarówno zabudowy, jak i dużo droższej niż „nasza” pompy ciepła (nasza pompa działa przy temp powyżej 10 st). Ale i tak będzie pewnie można korzystać z niego przez pół roku .

Zuza, no faktyczne, tuje robią za cyprysy . Mamy w planach je zagęścić, co by się bardziej osłonic

Madzia, nareszcie

Haniu, muszę jeszcze leżaczek zakupić. Mamy 2 sztuki, ale takie bardzo robocze (wykorzystywane podczas wielu sezonów i już lekko nadszarpnięte zębem czasu ). Nie będą pasować .

Sylwia, w sumie to nie nam, tylko ekipie . Ja tylko kawę robię

Tarciu, dokładnie, teraz już zaczyna mi się podobać

Marysiu, w pierwszym moim poście na górze poprzedniej strony jest link do bardzo podobnego zadaszenia, jakie będziemy mieć. Wydaje mi się, że jest neutralne w odbiorze, więc raczej nie powinno zgrzytać z płotkiem . Za bardzo .
Magara 23:37, 05 paź 2023

Aga, zaglądam, podziwiam postęp prac basenowych, mając w tyle głowy robienie przez Ciebie hektolitrów kawy - no każdy na wyznaczone swoje zadania przy dążeniu do celu I ważne, że robota postępuje
P.S. Zastanawia mnie tylko jak swoją Watahę przekonasz, że ta woda to nie dla nich
Agatorek 07:12, 06 paź 2023

W poniedziałek przyjeżdża zadaszenie, więc będę mogła „zamknąć” basen po nalaniu wody . Niestety Brutus nie dałby się przekonać do nie wchodzenia .
Ale to jeszcze trochę czasu minie.
Wiaan 09:39, 06 paź 2023

Agnieszka ja nic nie chcę mówić ale imprezka basenowa by się przydała żartuję oczywiście Będziesz miała gdzie się relaksować w swoim pięnym ogrodzie, taki wypas to prezent dla samej siebie za ogrom wykonanej pracy i zaoszczędzeniu na firmie projektowej i wykonującej ogrody, to ważne, a często o tym zapominamy jaka to jest oszczędność Jak sąsiadka z osiedla powiedziała mi ile ich kosztował ogród założony przez firmę to mi szczęka opadła.

Oczywiście od razu sprostuję, że ja szanuję firmy projektowe tylko chodzi mi o to, że jeśli ktoś chce i ma zmysł to za zaoszczędzone pieniądze na tej usłudze można zaszaleć z czymś innym
Margo2 15:16, 06 paź 2023

Aga, a planujecie jakąś płytszą nieckę, żeby można sobie po prostu posiedzieć?
Czyli w przyszłym tygodniu kończysz prace basenowe?
malgorzata_s... 15:31, 06 paź 2023

Ale się dzieje Basen to moje marzenie ale nie do spełnienia. Taplam się więc w jacuzzi. Pozdrawiam serdecznie
Agatorek 17:54, 06 paź 2023

Anetka, imprezki basenowe może będą, w przyszłym sezonie .

U mnie byłoby ciężko z projektem i firmą projektową, bo nie od początku wiedziałam, co chcę mieć w ogrodzie, jakie rośliny, jakie rabaty itp. Oglądałam mnóstwo projektów, nawet przyznam się, że zastanawiałam się nad projektem gotowym, ale skończyło się w końcu na samodzielnej pracy.
Na pewno popełniłam mnóstwo błędów (np. za gęste sadzenie niektórych roślin), ale i tak jestem bardzo zadowolona z efektów

Gosia-Margo, tak, będzie wyprofilowana leżanka i ławeczka . Przy takiej niecce (z bloczków) można zrobić każdy kształt basenu i różne elementy w środku.
Ale w przyszłym tygodniu na pewno prace nie będą skończone. Panowie mają teraz wolne 3 dni i wracają w poniedziałek rano. Jeszcze trzeba połączyć kilka „rurek” i kabli, nie są skończone schody i leżanka, trzeba okleić basen folią, położyć kamień brzegowy, płytki tarasowe (a tych będzie sporo), zamontować zadaszenie. Później wlewamy wodę i sprawdzamy, czy wszystko działa .
Całe szczęście nie płacimy za dniówki , tylko za całość.

Gosia, pozdrawiam
Muszelka 21:03, 08 paź 2023

Wow! Baseeeeeeen!
Margo2 22:11, 08 paź 2023

Czyli jeszcze trochę pracy przed Wami.
Całe szczęście pogoda ma się jeszcze poprawić.
Może jeszcze uda Wam się wypróbować basen przed nadejściem poważnych chłodów
ElzbietaFranka 23:50, 08 paź 2023

Oj Agnieszka długo nie byłam a tu tyle do oglądania. Jutro zajrzę bo to sporo czasu zajmuje inwestycja całą gębą.
Pozdrawiam