Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Wiolka5_7 09:36, 04 lip 2024

Piękna ta turzyca a na jakim stanowisku ją masz? Jaką ma średnicę,bo wydaje się spora ?
Ewa777 15:16, 04 lip 2024

Zdjęcia z wyjazdu na pewno obejrze dokładnie, bo jestem ich bardzo ciekawa
Basen masz rewelacyjny, taki basen marzeń Płotki wykonane przez mistrza kowalstwa, pochwal go od nas Rośliny pięknie Ci rosną. Po wizycie u Tarci zaczynam zachwycać się judaszowcami U Ciebie te pięknie one rosną
Agatorek 17:50, 04 lip 2024

Ela, zajrzyj do wiadomości, pisałam Ci w zeszłym roku o basenie . Bonica teraz złapała mi czarną plamistość, muszę ją czymś podleczyć.

Anetko, tez ta turzyca jest u mnie nr 1. W tym roku widzę postęp we wzroście roślin, w końcu się ukorzeniły .

Martuś, polecam tą turzycę w 200%. Np hakonki u mnie jako tako, ale chociaż z raureifa mogę być dumna
Dzięki

Elisko, rozgość się proszę . Mam nadzieję, że lubisz głaskać psy .

Wiola, jak to u mnie , turzyca jest na stanowisku słonecznym. Żeby było śmiesznie, to ta rabata była trochę eksperymentalna, bo za dobrej ziemi to tam nie ma (przerobiona glebogryzarką glina z czarną ziemią, z przewagą tej pierwszej), a wszystko rośnie jak głupie . Myślę, że największe kępy mają około 70-80 cm średnicy. Aż pójdę zmierzyć

Edit: rekordzistka Raureif ma 1 metr średnicy (i nie rozkładałam jej na płasko przy mierzeniu).
Na innej rabacie mam trochę mniejsze (ok. 50 cm średnicy), bo tam jest bardziej sucho. Czyli im więcej wilgoci, tym większe rosną (jak wszystkie rośliny )

Ewa, serdecznie zapraszam do obejrzenia zdjęć , jest i trochę przyrody i trochę miast .
Kowal już został nie raz pochwalony, ale przekażę kolejne miłe słowa .
I dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu
Rośliny w tym roku sporo przybrały, myślę że to z dwóch powodów : są od dwóch lat posadzone (ukorzeniły się i teraz idą w górę) no i było dość mokro wiosną.
Teraz niestety jest strasznie sucho.
Wiolka5_7 20:18, 04 lip 2024

No to jak na patelni takie kępy ,to naprawdę ona jest super!
No wiadomo turzyce nie lubią słońca, w ta to jakiś wyjątek
Dzięki za info!
Agatorek 20:28, 04 lip 2024

Tak, naprawdę jest warta polecenia.
Kupowałam małe kępki w p9, potrzebowały tylko 2 sezonów na taki wzrost.

Agatorek 20:31, 04 lip 2024

Klon Seiyru też zachwyca w tym roku ❤️, lubię też limonkowy kolor obiedki

Zawilce chyba trochę za wcześnie (nn, od mamy)

Palczatki też „zgrubły”
Gosialuk 20:46, 04 lip 2024

Aga jestem na bieżąco. Faktycznie wszystko nabrało rozpędu. Zawilce u mnie też kwitną na najbardziej słonecznym stanowisku. Turzycę chwaliłam już wcześniej.
LIDKA 20:57, 04 lip 2024

Aguś pięknie u Ciebie.
Oglądam i zazdroszczę klonów. To takie rarytaski piękne.
Agatorek 21:30, 04 lip 2024

Gosia, niestety ja prawie nigdzie nie jestem na bieżąco . Oby turzyca nie wpadła w samozachwyt , nie będę jej powtarzać komplementów.

Dzięki Lidka . Klony i judaszowce to moje ulubione drzewka. I głogi (ale głogi są ładne tylko jak kwitną, a tamte cały sezon ).
UrsaMaior 21:30, 04 lip 2024

Ostatnio oglądałam pasiastą obiedkę, w końcu odstawiłam, a teraz trochę żałuję. Jak ta zwykła Ci rośnie? Przybiera dobrze?