Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z zegarem

Agatorek 19:23, 03 lip 2024

Kasiu, róże to już mi się plączą, a zdjęcia robiłam w poniedziałek (niestety od tamtego czasu miałam awarię nadajnika internetu w mojej wsi i było głucho), więc sobie raczej nie przypomnę która jest która. Poza tym mam ostatnio taką sklerozę odnośnie nazw, że nie pamiętam odmian połowy roślin.
Coś tam wpiszę, ale postaram się lepiej kolejnym razem
TAR 21:03, 03 lip 2024

Aga moje olsze przybraly drugie tyle od wrzesnia. Ale one na bagiennej siedza a olsze jak wiadomo mokro lubia. Ja chyba bede w nastepnym sezonie uskuteczniac ciecie lub puszcze je samopas jeszcze z metr moze 1.5 metra. Pomysle za rok.
Kasya 21:18, 03 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Kasiu, róże to już mi się plączą, a zdjęcia robiłam w poniedziałek (niestety od tamtego czasu miałam awarię nadajnika internetu w mojej wsi i było głucho), więc sobie raczej nie przypomnę która jest która. Poza tym mam ostatnio taką sklerozę odnośnie nazw, że nie pamiętam odmian połowy roślin.
Coś tam wpiszę, ale postaram się lepiej kolejnym razem

Dziękuję !

nicol21 23:20, 03 lip 2024

Piękna ta turzyca Raureif. Jeszcze takiej nie widziałam. ona jest zimozielona czy obcina się ja do zera wiosną [wygląda bardzo świezo na zdjęciach]
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 Wątek równoległy: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 ****
inka74 23:52, 03 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Przy bramie
Aga - z tego co pamiętam to tu świeci Eternal Flame - on tam ma słońce i sucho? Pytam, bo ostatnio z nim trochę perypetii było, nie tylko u mnie.

PS. Właśnie z ogromną przyjemnością oglądam zdjęcia z wyjazdu... fantastyczna przygoda.
Agatorek 00:21, 04 lip 2024

Nicol, ta turzyca nie jest zimozielona, wiosną tnę ją na jakieś 5 cm. Ładnie przyrasta , i bardzo wcześnie zaczyna, chyba najwcześniej ze wszystkich.

Iwonka, ten judaszek ma słońce, ale nie jest tam sucho. Ma jedno z lepszych stanowisk, jakie można u mnie znaleźć . Po lewej jest Golden Falls, ma dobry przyrost. A po środku, ale głębiej, mam judaszka nn (chyba Forest Pansy). Ten ma trochę cienia od tych drzew za nim. Ogólnie judaszowce u mnie, odpukać, dobrze sobie radzą. Widocznie, jeśli mają słońce, to muszą mieć wilgotniejsze stanowisko.

Ps. Chętnie bym powtórzyła ten wyjazd

ElzbietaFranka 00:26, 04 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Turzyca Raureif, kocham ją ❤️

Agnieszka dech zapiera.... Jak to wszystko pięknie wygląda. Te Bonici i inne róże jeszcze rok dwa i rzeczki nie będzie widać jak wszystko urośnie.

Basenik pierwsza klasa i jeszcze z nakryciem elegancki. To droga inwestycja. Napisz na priv ile? Może i ja się skusze. Czy musiałaś pisać o zezwolenie czy na zgłoszenie.
Wiaan 08:58, 04 lip 2024

Agnieszko pięknie jest u Ciebie, ależ ogród już dojrzały, jak zawsze Cię podziwiam, że ogarnęłam tak ogromny teren w tak spójny ogród
Turzyca Raureif piękna, też ją uwielbiam i będę dosadzać tam gdzie potrzeba niskiej odmiany, bezobsługowa
MartaCho 09:08, 04 lip 2024

Zgadzam się i ja ze wszystkim, co Dziewczęta napisały- przepięknie u Ciebie w każdym zakątku!
Raureif piękna jest, taka widać, że zdrowa!
Rumianka 09:22, 04 lip 2024

Ależ tu pięknie...tu jest jakby luksusowo...ja stąd nie wychodzę...