Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z zegarem

Magleska 15:42, 09 lip 2024

Aga Dziękuję ,że byłaś szkoda ,że tak krótko

Nie wyrabiam się z niczym .....jak zawsze

dziękuję za roślinki i fotki na wątku

Buziaki
Agatorek 19:06, 09 lip 2024

Madzia, następne odwiedziny na pewno będą dłuższe
Buziaczki ❤️
April 07:18, 11 lip 2024

Ogród ogarnęłaś po wyjeździe w tempie ekspresowym. Dobrze sobie radził bez ciebie. Nadgoniłam zaległości. Wszystko niesamowicie się zagęściło. Trudno uwierzyć że to taki młody ogród. Żal że werbeny w tym roku tak się wycofały z ogrodu. Ale i tak rabata przy wjeździe zachwyca. Jak i wszystkie inne.
Zazdroszczę wypadu do Magdy. Niestety ja do niej w tym roku raczej nie dojadę. Chyba że późnym latem. Trochę mi się skomplikowało w życiu.
Ale bliższe wycieczki może uda się zrealizować.
Agatorek 09:13, 11 lip 2024

Jola, mam nadzieję, że do mnie dojedziesz , chociaż na chwilkę. I że się odkomplikuje u Ciebie ❤️.

W ogarnianiu ogrodu pomogła mi mama, sama bym pewnie jeszcze siedziała w chwastach . I tak zarosnę, bo akurat teraz zepsuł mi się traktorek do koszenia, a małą kosiarką nie ogarnę takiej przestrzeni. Trudno, dziewczyny już mi napisały, że łąki są w trendach

Teraz jest strasznie sucho. Rośliny po prostu mdleją. Wczoraj miały być burze, niestety tylko grzmialo i błyskało wokoło. No, może ciutkę popadało, ale chyba tylko zwilżyło korę na wierzchu.
Także czeka mnie „taniec z wężem” w najbliższe dni. (Wężem ogrodowym oczywiście ).
TAR 09:43, 11 lip 2024

Aga Ty chyba masz gline? To rosliny jednak maja dobrze. Długo wilgoc trzyma i to dosc fajna zasobna gleba. U mnie w cieplej glinie to tez wszystko jak na sterydach.

Piekne te jeżówki. W przyszłym sezonie musze sobie kilka fajnych krzaczkow sprawic, chce troche morelowych, pomaranczowych, czerwonych sobie kupic. W tym sezonie juz wiekszosc wyprzedane i jakos mi sie juz nie chce kolejnych zakupow. Troche mam drobiazgu jeszcze do posadzenia. Starczy mi do konca sezonu.Musze zabrac sie za przycinki bylin, bo balagania, szczegolnie przekwitłe bodziszki.
Ogolnie robie liste roslin głownie host, paproci, żurawek, bylin i trawek na przyszły sezon
April 10:49, 11 lip 2024

Aga, chyba muszę swoją mamę przywieźć do ogrodu. Ona podobnie jak twoja, pieli z zacięciem Ale szkoda mi ją w takie upały wykorzystywać. Zestarzałam się, wolę chłodniej.
Tak, naturalne łąki są jak najbardziej na topie. Poza tym tak się ziemia nie wysusza.
Jak u ciebie mdleją to wyobraź sobie co się dzieje z moimi roślinami na piasku
Taniec z wężami Wyobraźnia ruszyła
W poniedziałek odstawiam auto na warsztat bo mi się Dpf zatkał. Dopiero tydzień temu robili ale trzeba intensywniejszych działań. Zapowiedzieli że kilka dni potrwa. Ale potem będę się z przyjemnością wpraszać
Kordina 11:05, 11 lip 2024

Taniec z wężami, to też moja specjalność mam studnie, ale jak to brzmi orientalnie
Juzia 11:08, 11 lip 2024

No jak narzekają już ogrodniczki z gliną w ogrodzie.... to fajnie nie jest

Dlatego ja się przerzucam na łąki
Odgapiam nazwę od Łuczaja... !dziki ogród! mi się marzy
Na "zmiany klimatu" będzie akuratny
Ewa777 11:28, 11 lip 2024

Jeżówki masz wypasione. Świetnie Ci przezimowały. U mnie z tym jest cały czas problem. Tylko dwie odmiany mi zimuję, reszta pada.
Udało mi się obejrzeć Twoje zdjęcia z wyprawy do USA. Wspaniałe wrażenia
Agatorek 14:30, 11 lip 2024

Tarciu, mam glinę. Ale też mam super patelnię, a dawno już nie padało, więc niestety mam sucho.
Podlewam te wrażliwsze rośliny, albo na wybitnie suchych rabatach (mam też takie ze żwirem/piaskiem i małą ilością gliny). Ale widzę, że te gliniane rabaty też wołają o wodę. W niektórych miejscach hortensje mi skarłowaciały.
Jeżówki bardzo lubię. Rosną u mnie ładnie . I też będę jeszcze chciała dosadzić. Ale to może na przyszłą wiosnę.
Pamiętaj o turzycy Raureif, robiąc listę

Jola, nie musisz się wpraszać. Zawsze jesteś mile widziana. A jakby była pogoda, to weź kostium kąpielowy, popływamy
Wiesz, ja też wolę chłodniej, dlatego lojalnie ostrzegam, nie pielę od czasu ogarnięcia ogrodu, a chwasty znów już się pojawiają. Wszędzie, nawet na kostce na tarasie .

Haha, Bożenko, jeszcze dorzucę do tego taniec brzucha , będzie bardziej orientalnie.

Juzia, no niestety. Brak deszczu jest u nas zauważalny. Niestety nie pomyślałam wcześniej o jakichś usprawnieniach w tym temacie, linii kroplujacej nie mogę się doprosić, ehhh, szkoda gadać.
Na dziś znów zapowiadają burze.
Mam nadzieję, że tym razem się sprawdzi.

Dziękuję Ewa . Jakoś jeżówkom u mnie dobrze. Zrobiły się już ładne kępy i na razie susza im nie straszna
Wyprawa do USA była tak jak piszesz, wspaniała .