Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z zegarem

Alija 21:50, 05 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Turzyca Raureif, kocham ją ❤️

Agnieszko, kiedy to wszystko tak się rozrosło, zielono, kwitnąco, pięknie.
I dlaczego ja nie wiedziałam, że ta turzyca jest taka ładna? Muszę się za nią rozejrzeć,
może jeszcze gdzieś wcisnę.
Twoje szkodniki przesympatyczne. No, a basen, to w ogóle brak słów, superowy.
Agatorek 22:07, 05 lip 2024

Aniu, zapraszam kiedyś do obejrzenia na żywo

Aniu Makao, u mnie wszystkie judaszowce rosną w ziemi z gliną. Ale nie mają zastojów wody. Podlewam je dość rzadko, ale obficie (jak wszystko, oprócz nowo posadzonych roślin, te dostają wody trochę częściej).
Szkoda tego Twojego

Tarciu, Twojego North Winda też szkoda .
Może obiedki mają za mało słońca?

Iwonka, trzymam kciuki za Twojego judaszowca. W sumie z tego co napisałaś, to wszystko u mnie jest, i słońce, i miejsca dość wilgotne (no dobra, jeden ma trochę sucho, bo akurat tam mam żwir pod spodem zamiast gliny), ale bez zastojów (oprócz chwilowych, dosłownie może kilkugodzinnych, jak się zdarzało wiosną). Tylko ja akurat nic ich nie przycinam ( oprócz suchych gałązek), lubię ich naturalny pokrój .
Myślę, że da się coś zrobić z tymi sadzonkami , sprawdzę po weekendzie, bo trafił mi się nieoczekiwany wyjazd, który udało mi się połączyć z odwiedzinami w dwóch ogrodach .

Iza, zostaw mi proszę z 1 sadzonkę tej ciemnej żurawki

Nicol, myślę, że nie jest jakoś trudno dostępna, przynajmniej u nas . Jak nie znajdziesz, to mogę Ci jedną kępę wysłać (oczywiście najlepiej po upałach).
Agatorek 22:08, 05 lip 2024

Dziękuję Alicjo
Też nie wiem kiedy to tak wszystko urosło .
A turzycę koniecznie zakup!
Szkodniki dziękują ❤️
Basieksp 22:13, 05 lip 2024

Nie dziwię się, że tak bardzo je lubisz, bo one są śliczne tak poprostu, a w połączeniu z tym konarem świetnie wyglądają

Agatorek 22:16, 05 lip 2024

To chyba najładniejsze turzyce Basiu , przynajmniej wg mnie.

Nie wiem niestety ile czasu jeszcze wytrzyma ten konar, trochę się sypie
Magara 23:29, 05 lip 2024

Aga, podzielam Twoją miłość do raureifów Ja swoje miałam za gęsto posadzone, one strasznie szybko przybierają, mam na liście do przesadzania ale kiedy to się dokona to nie mam pojęcia
Agatorek 05:51, 06 lip 2024

Hahah, dlatego ja dziś zrobiłam malutkie tetrisy
Margo2 20:44, 07 lip 2024

Przegapiłam Twój powrót
Ogród faktycznie się rozrósł bardzo.
Tą turzycą też jestem zachwycona. Widziałam na żywo u Aprilka. Wyszabrowałam jedną, ale chętnie bym jeszcze dokupiła.
Jak będziesz miała czas, to zapraszam
Agatorek 08:56, 08 lip 2024

Gosia, mogę Ci wykopać kępę. Podzielisz ją na kilka.
Pamiętam też o werbenie Bampton, chyba pisałaś wcześniej o niej.
Napiszę do Ciebie w tygodniu i się umówimy
TAR 11:35, 08 lip 2024

Agatorek napisał(a)
Hahah, dlatego ja dziś zrobiłam malutkie tetrisy
chyba nie Ty jedna tez tetrisowalam i wreszcie osiagnelam na 3 rabatach stan odpowiedni. No chyba, ze znowu rosliny mi zgnija od nadmiaru wilgoci. Ale staralam sie wodnolubne sadzic. Na bagiennej i misowej mam słonce przez wiekszosc dnia a jak kopalam to ciamkalo, wzielam w dlon kulke ziemi i woda z niej wyciekala. Musze gdzies kilka workow zwiru kupic i robic domieszki w dolki.
Przymierzam sie do tych turzyc, świetnie wygladaja. Moze na wiosne.