Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kordina 10:56, 25 kwi 2025

A masz kocimiętki? Bo już nie pomnę koty nie wierzgają w nich?
mrokasia 11:31, 25 kwi 2025

April napisał(a)

No zaszalałam, prawda?
Kiedyś u mnie w szkółce były ale już nie mają materiału do szczepień. Kupiłam wtedy trzy Nie chciałaś

Nie chciałam, bo już wtedy nie miałabym gdzie go wcisnąć. Ale pozazdrościć mogę .
April 11:37, 25 kwi 2025

Kordina napisał(a)
A masz kocimiętki? Bo już nie pomnę koty nie wierzgają w nich?

Kocimiętek mam całkiem sporo. Poza skubaniem listeczków nie zauważyłam szczególnego zainteresowania nimi. Raczej carexy cierpią, bo to one najczęściej są leżanką dla futrzaków.
April 11:37, 25 kwi 2025

mrokasia napisał(a)

Nie chciałam, bo już wtedy nie miałabym gdzie go wcisnąć. Ale pozazdrościć mogę .

No tego, to ci nikt nie odbierze
antracyt 11:41, 25 kwi 2025

April napisał(a)

Ależ zapraszam Weekend majowy w ogrodzie, poza 1 maja Zawsze ktoś wpada

A ja to bliżej lata się wproszę
April 11:44, 25 kwi 2025

Zuza, nie ma sprawy. Atrakcyjność ogrodu jest dość zmienna, sama wiesz. Teraz ogród jest głównie niebieski przez ułudki, niezapominajki i brunnery. Mam nadzieję, że w innych terminach też czymś zachwyci
sylwia_slomc... 13:53, 25 kwi 2025

Ale napasłam wreszcie oczy Niesamowity klimat masz w ogrodzie. I przypomniałaś mi, że dla judaszowca jeszcze musze jakieś miejsce wyczarować, bo mi tęskno za tym pięknym drzewkiem. Co ciekawe bardziej mi sie cni za jego pokrojem i listkami niż kwieciem, a przecież pamiętam jak na pierwsze kwitnienie wyczekiwałam Niezłą kolekcję zgromadzilaś Niezapominajki uwielbiam wiosną. Nawet jak potem łapią mączniaka. Muszę zrobić dosiewkę bo po powodzi nasiona zabrało i zostały mi się tylko w podwórku i kilka szt na górze obok łąki. Marzyłam o rowie w niezapominajkach, ale tylko raz było tak potem zaczęły się powodzie i niestety
Judith 14:05, 25 kwi 2025

Ale pięknie w Twoim lesie! Tyle się tu dzieje, mnóstwo ciekawych miejsc (właściwie to same ciekawe miejsca ), te kompozycje takie niby od niechcenia - no cudnie!
Przyuważyłam dziwne liście konwalii: takie z jaśniejszymi prążkami, nigdy takich nie widziałam- to jakaś wyfikana odmiana?
TAR 15:30, 25 kwi 2025

Jola, juz wszystko zostalo napisane i obcacane. Nie bede sie silic na wyszukane komplementy. Masz zarypiście i tyle.
Mnie szczena zleciala na Vanila Twist, rozowe mnie nie ruszaja, tez mi kwitna Ale ten biały bomba w deche.
Tak Tobie kwitna niezapominajki, ze az do mnie trafiły i tez mi kwitna przyszly z dzwonkami i tawułkami. Dziekuje, niech zostana

Moje sofy tez okupuja psiaki, my tylko na doczepke. A jutro przyjedzie zamowiony naroznik ogrodowy, planuje sie pobyczyc po posadzeniu wszystkiego
ewsyg 16:09, 25 kwi 2025

Jolu, Twój ogród zawsze mnie zachwyca. No i ładnie go pokazujesz. Jak się je ogląda, to człowiek ma chęć usiąść na łąwce i wdychać woń drzew i zachwycać się roślinnością. Chyba chętnie w nim przebywasz ?