Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 16:45, 05 maj 2025

To tylko boczne pomosty. Tego głównego nie mogę znaleźć. Żeby wiedzieć całość.

Tu mokry

Od głównego mam w jednym kierunku pomost, jeden stopień poniżej

Na razie tyle. Jak znajdę te co obejmują całość to dam znać
TAR 18:31, 05 maj 2025

Ty wiesz, ze boczne to pamietam, bo moj byl napalony jak szczerbaty na suchary by tez boczne u nas zrobic.Na szczescie to tylko zapal, do realizacji zejdzie mu moze ze 3 lata optymistycznie teraz bym musiala towar wykopywac a nie mam na to sily.

Glownego nie pamietam, bylam przekonana, ze sa plyty chociaz pamietam jak mi wysylalas foty z czyszczenia drewnianego sks jak diabli
vita 19:05, 05 maj 2025

April napisał(a)
Tu mokry

Strażnicy tarasu sosny i kocie Te sosny takie wypionowane, ktoś kiedyś o to zadbał? Tworzą rytm prawie doskonały. Bajkowo Po deszczu to masz pewnie darmową aromaterapię?
Juzia 20:04, 05 maj 2025

Oooooo mokry też super wygląda!
Może bym okna dobrała pod kolor mokrej deski

Taki boczny "pomost" też mam w planach
Ale mam ładną ściągawkę

Magara 23:16, 05 maj 2025

April napisał(a)

Udało ci się ze Sfochowaną?
Moje złapać łatwo, ale wcisnąć do transportera już niezbyt
Walczymy ale słabo to widzę.

Jola, udało, dzisiaj dopiero. Wlazła małpa do trasportera, udało mi się ją zamknąć. Zdążyliśmy do weta w ostatniej chwili. Okazało się, że ma sporą ranę w kiepskim bardzo już stanie. Rana albo po pogryzieniu przez innego kota albo po śrucie... Bez komentarza.
Dostaliśmy leki. Za dwa dni kontrola. Jak mam sprawić żeby znowu wlazła do transportera nie mam pojęcia...
Czytałam, że szczurek Ci się zgubił. Trzymam kciuki za szybki powrót
Opieka na zwierzem wychodzącym to koszmar I nie ma nic gorszego niż chory, cierpiący zwierzak, którego nie da się pojmać i któremu nie da się pomóc Dzisiejsza łapanka i nerwówa mnie zmęczyła bardziej niż przewalanie tony kompostu
April 09:07, 06 maj 2025

Kasya napisał(a)

A to takie liscie pstrokate…
Ja mam zwyklaka i bardzo mi do lesnych klimatow pasuje

Trochę jak miodunka wygląda. Jest ok. Nie zachwycam się swoją bo może trochę źle posadziłam. Tylko jedna z trzech sadzonek wygląda dobrze.
April 09:09, 06 maj 2025

TAR napisał(a)

Odpuscilam kurowanie, bo mnie frustracja trzepala i posadzilam 9 czekajacych clematisow, jakos sie rozmnozyly jak zaczelam sadzic, do tego posadzilam ostrozki, pomidory i jeszcze jakies drobiazgi. Ubywa coraz bardziej. Musze do konca maja wszystko upchnac zeby zajac sie innymi tematami

Wykończysz się z tym sadzeniem. Ja już nie mam tyle siły. Powolutku. Dlatego tonę w doniczkach. I ciągle zakaz kupowania sobie narzucam. Ostatnio w Skubiance zamiast czterech skrzynek zakupów, miałam tylko jedną i to niepełną. Tylko 9 doniczek.
Dziewczyny się śmiały, że to jak nie ja.
April 09:11, 06 maj 2025

TAR napisał(a)
Ty wiesz, ze boczne to pamietam, bo moj byl napalony jak szczerbaty na suchary by tez boczne u nas zrobic.Na szczescie to tylko zapal, do realizacji zejdzie mu moze ze 3 lata optymistycznie teraz bym musiala towar wykopywac a nie mam na to sily.

Glownego nie pamietam, bylam przekonana, ze sa plyty chociaz pamietam jak mi wysylalas foty z czyszczenia drewnianego sks jak diabli

Przecież takich szczegółów się nie pamięta
Główny taras mam pół granitowy, pół drewniany. Jak stwierdziliśmy że dwadzieścia parę metrów tarasu to za mało i dobudowaliśmy drugie tyle plus boczne "pomosty" dla fajniejszego wyglądu.
April 09:15, 06 maj 2025

vita napisał(a)

Strażnicy tarasu sosny i kocie Te sosny takie wypionowane, ktoś kiedyś o to zadbał? Tworzą rytm prawie doskonały. Bajkowo Po deszczu to masz pewnie darmową aromaterapię?

Koty mnie doprowadzają ostatnio do szału. Codziennie do weta, tym razem z Maine coonami. Szlaban na rośliny bo majątek wydałam na futra.
Sosny takie zastaliśmy, bardzo dużo wycięte drobnicy chudej lub krzywej bo las był nieuprawiany. Chętnie bym więcej wycięła ale groziło rozwodem. Zapach po deszczu jest super. Również w upały olejki sosnowe pachną świetnie i obniżają temperaturę.
Bardzo doceniam te zalety
April 09:19, 06 maj 2025

Juzia napisał(a)
Oooooo mokry też super wygląda!
Może bym okna dobrała pod kolor mokrej deski

Taki boczny "pomost" też mam w planach
Ale mam ładną ściągawkę

Taki mam hardcore z kotami, że zapomniałam poprosić mężatego o zdjęcia tarasu "po czyszczeniu". Miał takie fajne.
Ten środkowy, krótki pomost pozwala fajnie optycznie połączyć taras z ogrodem. No i jest praktyczny. W jednym miejscu mam dwa stopnie do gruntu. A z pomostu spokojne, łagodne zejście po jednym stopniu. Okazało się bardzo pomocne jak rodzice przyjeżdżają. Starszym odpowiada takie zejście bardziej niż po schodach.
Trzymam kciuki za twoje plany