Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Kordina 21:12, 20 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
...
Aktualnie szukam cążków do paznokci co niedawno kupiłam. I jednych okularów. U mnie to już norma. Okulary nie wiem gdzie mogą być...

Lidzia spójrz w lustro, nie masz ich na nosie? Jak niejaki pan Hilary?
LIDKA 21:22, 20 kwi 2026

No nie mam.
ajka 22:22, 20 kwi 2026

April napisał(a)

Dziękuję ci przepiękna. Moja nie ma jeszcze ani jednego listka, ciekawa jestem czy w pierwszym roku będzie na czym oko zawiesić
Wafel 22:37, 20 kwi 2026

Ja też zgłaszam się jako fanka twojego pięknego, leśnego ogrodu, no cudnie jest

Pokrój glediczji bardzo mi się podoba, gdzieś ostatnio czytałam, że to topowe drzewo jeśli chodzi o suche i niezbyt żyzne gleby, także w sam raz do ogrodów przy zmieniającym się klimacie...
Magara 22:51, 20 kwi 2026

Jola, zapatrzyłam się mocno na GÓRĘ Twojego kompostu w kompostowniku Ty tam wszystko dajesz? Z nasionami też? Nie masz później problemu z siewkami??? Igły też dowalasz?

P.S. Jakoś nie wierzę, że zagubiony sprzęt jest w kompoście. Obstawiam, że coś Cię oderwało od roboty i odłożyłaś w mocno nieoczywiste miejsce, zrób analizę historyczną
LIDKA 22:54, 20 kwi 2026

Mi analiza jakoś nie pomaga znaleźć cążków i okularów, z wiekiem jestem bardziej roztrzepana.
April 07:39, 21 kwi 2026

Kordina napisał(a)

Lidzia absolutnie się z Tobą zgadzam i podtrzymuję mój zachwyt
ale ta glediczja cudowne drzewko i ten kolorek limonkowy

Tak, glediczje są bardzo fajne, lekkie, ażurowe, wiosną limonkowe, potem trochę ciemniejsze ale też jest to jasna, świeża zieleń. No i najważniejsze, dają radę na moim piasku
April 07:42, 21 kwi 2026

mirkaka napisał(a)

Albo makro

U nas też susza, a zapowiadają w Polsce ulewy, tylko u nas sucho, wiatr, zimno ale jest słoneczko na pocieszenie

Wczoraj miało padać, nie spadła kropla deszczu. Kontynuuję podlewanie, co nie jest proste bo mi się hydrofor popsuł.
Liczę że to była ostatnia zimna noc, bo kupiłam wczoraj supertunię Vista i chętnie bym je już posadziła do doniczek
April 07:45, 21 kwi 2026

Alija napisał(a)
U mnie dziś pada od rana, w końcu, bo sucho, podlewałam już rodki.
Piękną masz już wiosnę w lesie, podziwiam i odgapiam , muszę kupić niebieską ułudkę, białą mam, bardzo wdzięczna roślinka.
Zachwycam się glediczją.
Kot milusi.
A jeśli chodzi o zguby, to aktualnie jestem w tracie poszukiwań mojego ulubionego sekatora, dużego sekatora.

Szczęśliwa kobieta Deszcz to luksus Biała ułudka fajna ale niebieska jest ekstra. Ja mam taki cykl, najpierw zaczyna niebieska ułudka, potem dołącza brunnera a na końcu niezapominajki. Wszystko ma niemal identyczne kwiatki. Błękit rządzi w ogrodzie przez kilka ładnych tygodni

Łączę się w bólu w poszukiwaniu ulubionego sekatora. Mojego cały czas brak.
April 07:45, 21 kwi 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Też kiedyś przetrząsnęłam te dwa miejsca w poszukiwaniu cążek. Okazało się, że wsadziłam do kieszeni szlafroka.

Witaj w klubie