Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:03, 07 kwi 2021

TAR napisał(a)

chcesz worek? jak w koncu zawilce wyleza to na stowe z tojescia dostaniesz

No pewnie, z pocałowaniem w piętę Może tym razem się uda bo z lepszego źródła
April 12:04, 07 kwi 2021

mrokasia napisał(a)
Ja nie wytrzymałam i przycięłam te dwa suche pędy na Sangokaku. Ale u mnie to chyba po prostu uszkodzenia mrozowe były. Pokaż tego swojego bidoka.

Zrobię fotki, jak się tylko ogarnę z pilniejszą robotą. Teraz 5 minut przerwy na śniadanko i dalej do pracy wracam:
SlonecznyOgrod 12:29, 07 kwi 2021

April napisał(a)

Katsura też mi się bardzo podoba Dobrze się sprawuje? Długo go masz? Pokaż fotki jak się zachowuje w sezonie.
Jordana kupowała mi Kwartet. Nie wiem, albo zapomniałam gdzie go zdobyła. Ona dużo po ogrodniczych śmiga. Ale chyba gdzieś w Warszawie.

Mam go niedługo, wsadziłam w miejsce po umarłym Atropurpureum za oczkiem na lewo. W sumie u mnie wszystkie gdzieś koło oczka rosną
Coś nie mogę zdobyć tego Jordana,juz długo szukam, będę szukać dalej
Twój duży jest?
TAR 12:41, 07 kwi 2021

April napisał(a)

Czyli nie ciąć? A czym go pryskałaś? Przeciwgrzybowe coś?
pierwszy raz chyba przeciwgrzybowym substrala na fytoftoroze, akurat to mialam pod reka. a potem pryskalam i podlewalam wywarem z czosnku.
Milka 13:31, 07 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Mam go niedługo, wsadziłam w miejsce po umarłym Atropurpureum za oczkiem na lewo. W sumie u mnie wszystkie gdzieś koło oczka rosną
Coś nie mogę zdobyć tego Jordana,juz długo szukam, będę szukać dalej
Twój duży jest?

Miałam Jordana, zjadła mi go ćma bukszpanowa, ale wtedy jeszcze nikt jej nie rozpoznał, pokazywałam na forum.
Milka 13:32, 07 kwi 2021

TAR napisał(a)

chcesz worek? jak w koncu zawilce wyleza to na stowe z tojescia dostaniesz

Ona lubi słonko. U mnie też w donicach zimuje
Milka 13:35, 07 kwi 2021

April napisał(a)
A tak poza tym to u mnie za bardzo nie ma co pokazywać

Krokusy nie chcą się rozwijać

Jak nie ma co!
Super widoki.
Fajnie zadarnia podagrycznik variegata, jest zupełnie inny niż ten zwykły, osobiście go uwielbiam
pokazałam u siebie.
TAR 13:40, 07 kwi 2021

April napisał(a)

Gosiek, spać nie możesz?
Niestety tojeść u mnie nie chce rosnąć. Próbowałam i znikała po góra dwóch latach. Pewnie jej za kwaśno.
Za to dąbrówka fajnie wyglądała, miałam chyba ze cztery odmiany. Dlatego planuję do niej wrócić. Uwielbiam ja też za kwitnienie.
A co do zdjęć, dzięki, już to wszystko przećwiczyłam. Miałam nawet w chmurze swoje bazy. Ale jakoś tego nie lubię. Ja nawet mam problem z ogarnianiem tych zdjęć co mam. Trudno mi opracować jakiś sensowny system archiwizacji, mam bałagan i nic nie mogę znaleźć. I to dziwne, bo w innych dziedzinach jestem nawet przesadnie systematyczna i poukładana

dąbrówka chyba tez odkwasza podłoże wiec moglabys posadzic cos innego niz tylko kwasoluby bez zbędnego męczenia sie ze zmiana ph gleby. swoja drogą tez dąbrowke lubie. u mnie na jednej z rabat przyjechała z dzwonkiem poszarskiego i zawlaszlyly rabate na spole: dzwonek, tojesc i dąbrówka.

nie wiem czemu ale wole fiołki od tojesci, jakos taki sentyment z dziecinstwa mi pozostal. wtedy tez lubilam takie mroczniejsze leśne klimaty
TAR 13:43, 07 kwi 2021

Milka napisał(a)

Ona lubi słonko. U mnie też w donicach zimuje

nie do konca jestem przekonana, no chyba ze ma mokro. tojesc najczesciej widze w przydrożnych rowach, tak samo jak niezapominajki.

u mnie rosnie odm. zielona i aureum, w słońcu jest kurczakowa a w cieniu piekny limonkowy odcien, ekstra rozjasniacz
Margo2 21:16, 07 kwi 2021

Muszę wypróbować Twój sposób puszczania kota. Faktycznie powinnam go zostawić na wolnym sznurku.
Ja nadal nie wylazłam do ogrodu.
Od piątku ma być poprawa pogody, to w sobotę ruszę.
Muszę koniecznie obrobić warzywnik i rozsiać nawóz.
Nie mówiąc o wertykulacji, którą Ty chyba miesiąc temu już zrobiłaś