Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

antracyt 11:29, 15 mar 2022

No proszę jak profesjonalnie
Tak sobie myślę, że moich w przyszłości od strony sąsiadów ciąć nie będę (nawet drabina się nie zmieści) ale to szmaragdy, więc chyba nie będzie konieczności.
Napisz proszę jak te Twoje tuje koegzystują z sosnami? Wyglądają jakby bardzo blisko siebie rosły. Masz tam nawadnianie?
Wiolka5_7 11:32, 15 mar 2022

Nie przesadzaj , że nie ładnie... Wyszło pięknie,równiutko ja muszę jeszcze boki przyciąć ,ale to już pikuś

Fajnie,to twoje rusztowanie
Na pewno stabilniejsze, niż drabina... Ja wchodziłam na nią z lękiem,bo mi nogi wpadały w krecie nory.Nie lubię pracy na wysokości .

Zdrówka,bo słyszałam, że się przeziębiłaś ... Teraz pogoda zdradliwa
April 11:33, 15 mar 2022

mrokasia napisał(a)
Oooo, ja też mam do cięcia taki brabantowy żywopłot. To rusztowanie fajne, nie cierpię włazić na drabinę. Jednak bez względu na to czy to drabina czy rusztowanie to lęk wysokości nie pozwala mi na swobodne cięcie .

Czytałam, żeś zasmarkana . Kuruj się!

To przyjedź po rusztowanie. Różnica w zmęczeniu po robocie - kolosalna. Na rusztowaniu masz poprzeczki zapewniające oparcie.
Na półtora metra też już nie wejdziesz? To nie jest wysoko. Ja na wysokości też mam lęki a tutaj było totalnie bez stresu.
April 11:37, 15 mar 2022

PrawieBory napisał(a)
No, chapeau bas
Ja do cięcia tuj angażuję M., ale my tniemy z drabiny, bo ciasno z każdej strony.
P.s. Chusteczka bardzo gustowna, a co najważniejsze - praktyczna

Kasiu, ja z tym co to sama najlepiej zrobi Po mężowskim cięciu musiałabym poprawiać. Po co więc robić dwa razy
My celowo wokół całej niemal działki mamy taką psią ścieżkę na 1,5 metra. Psy nie tratują roślin i jest dostęp do ogrodzenia i do żywopłotów. Bardzo nam się to sprawdza.
A chusteczka po kilku metrach cięcia wylądowała w kieszeni. Umordowałam się i było mi za gorąco. Więc teraz kicham
April 11:42, 15 mar 2022

antracyt napisał(a)
No proszę jak profesjonalnie
Tak sobie myślę, że moich w przyszłości od strony sąsiadów ciąć nie będę (nawet drabina się nie zmieści) ale to szmaragdy, więc chyba nie będzie konieczności.
Napisz proszę jak te Twoje tuje koegzystują z sosnami? Wyglądają jakby bardzo blisko siebie rosły. Masz tam nawadnianie?

Zuza, ja też mam z jednej strony, od sąsiadów, właśnie szmaragdy i ich nie tnę. Nie ma takiej potrzeby
A thuje sosnami się nie przejmują i na odwrót. Sosna ma palowy system korzeniowy a thuja ... generalnie ma korzenie wszędzie. Wzdłuż, wszerz, w głąb i poradzi sobie wszędzie. Moje dodatkowo są codziennie zasilane bo posadzone na rozprowadzeniu z mojej eko-oczyszczalni. Więc każde spuszczenie wody to nawóz dla żywopłotu Dodatkowo linia kroplująca...
April 12:06, 15 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Nie przesadzaj , że nie ładnie... Wyszło pięknie,równiutko ja muszę jeszcze boki przyciąć ,ale to już pikuś

Fajnie,to twoje rusztowanie
Na pewno stabilniejsze, niż drabina... Ja wchodziłam na nią z lękiem,bo mi nogi wpadały w krecie nory.Nie lubię pracy na wysokości .

Zdrówka,bo słyszałam, że się przeziębiłaś ... Teraz pogoda zdradliwa

Takich fotek jak u ciebie nie dało się zrobić, a nie chciało mi się wyłazić poza ogrodzenie, zaś z drugiej strony blisko dom.
U mnie też kretów masa, choć tutaj raczej zmagałam się z dołami wykopanymi przez psa
Dzięki za życzenia zdrowia, w moim wieku to chusteczka na głowie powinna zostać do końca prac
lilarose 12:18, 15 mar 2022

o, u też takie rusztowanie mąż w zeszłym sezonie zakupił.
Bardzo wygodnie się tnie na wysokości, potwierdzam
Milka 13:57, 15 mar 2022

No kochana, niezła praca za tobą. Też mnie czy nas to czeka. Ja robię dokładnie, mąż nie, wiec też wolałabym sama, robić raz.
Nie dałam fotek stabilizatora i agregatu, bo mąż powiedziała, że dobiera się do konkretnego pieca. Zatem musicie wyszukać i doczytać.
Johanka77 14:14, 15 mar 2022

O Mamo!!! Tu też żywopłoty tną!!
A ja nie miałam tego w planie urlopowym.
Chyba się rozdwoję
Gruszka_na_w... 15:14, 15 mar 2022

Świetny pomysł miałaś z tym wykorzystaniem rusztowania. Też czułabym się na nim bezpiecznie, choć mam lek wysokości. Podest na rusztowaniu ogranicza wszak widok w dół i tym samym lek jest mniejszy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies