Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 08:22, 17 mar 2022

Magara napisał(a)
Od kiedy mam działkę, parę razy przemknęła mi przez głowę myśl, że posiadanie ogrodu bywa sportem ekstremalnym - głównie jak leciałam do tyłu potknąwszy się o kamień na mojej skarpie
Cięcie żywopłotu tujowego potwierdza, że lekko nie jest Zamiast chusteczki kask powinnaś mieć Ale robota zrobiona - podziw

Spoko nie zleciałam. Zresztą kask by mi nie pomógł. Zawisłabym na grotach stalowego ogrodzenia
U mnie sport ekstremalny to teraz tak lawirować na rabacie żeby nogi nie skręcić przez milutkie kreciki Tak mam poryte że połowa roślin "wisi" niemal w powietrzu.
April 08:23, 17 mar 2022

Milka napisał(a)

Oj chyba wiem.
Wykończył mi małą piłę akumulatorową, to mu kupiłam profesjonalną na dzień chłopaka, z myślą, że ja będę ciąć

Widzę że politykę wobec swoich połówek prowadzimy podobną. No trzeba sobie jakoś radzić. Mój eM w przeciwieństwie do mnie, zupełnie nie jest "techniczny". Za to w kuchni jest mistrzem I to mi wystarcza
April 08:25, 17 mar 2022

Magleska napisał(a)
Jola co prawda nie załapałam się na chusteczkową fotkę ,ale żywopłot przycięty zobaczyłam -świetny pomysł z takim rusztowaniem

a rudzielec niezmiennie wygrywa wszzelkie rankingi

Nie masz czego żałować. Robocza sterta ciuchów na grzbiecie i chusteczka to żadna reklama dla wątku
Rudzielec doczekał się miejsca honorowego
April 08:27, 17 mar 2022

Johanka77 napisał(a)

Myślę, że żywopłoty przytnę. Może nawet jutro

I co? dałaś radę? Chyba muszę sprawdzić wyniki. Ja wczoraj do wieczora w robocie siedziałam. Może dziś się uda wcześniej dotrzeć, zanim się zrobi ciemno to może chociaż podlewanie odpalę bo suchy pył na rabatach.
AnnaCh 08:36, 17 mar 2022

Ja albo siedzę w robocie, albo ogarniam dom, bo sobie wymyśliłam remont kolejnego pomieszczenia i od niedzieli opróżniam i maluję pokój syna. Jazda będzie jeszcze jak meble przyjdą... Tym sposobem w ogrodzie byłam ostatnio w sobotę, o cięciu tujek, to na razie nawet nie myślę Podziwiam za takie prace na wysokościach
Alija 20:32, 17 mar 2022

Przyszłam pochwalić avatarek, piękny.
April 07:21, 18 mar 2022

AnnaCh napisał(a)
Ja albo siedzę w robocie, albo ogarniam dom, bo sobie wymyśliłam remont kolejnego pomieszczenia i od niedzieli opróżniam i maluję pokój syna. Jazda będzie jeszcze jak meble przyjdą... Tym sposobem w ogrodzie byłam ostatnio w sobotę, o cięciu tujek, to na razie nawet nie myślę Podziwiam za takie prace na wysokościach

Czasami ogród musi zejść na dalszy plan. Takie życie. Nie byłabyś szczęśliwa w ogrodzie gdyby coś w domu było nie skończone. Ogarniesz po kolei. Ogród ma to do siebie że sporo wybacza
Ja też planuję remont, wczoraj zamówiłam dwie pary drzwi na wymianę. Na szczęście u mnie to tylko remont mojej pracowni i zaplecza technicznego domu, przynajmniej na razie. Ale i tak będzie bajzel pewnie wszędzie Jak mi się ekipa sprawdzi to też dwie sypialnie ma do odświeżenia. Kiedyś malowałam sama ale już mi się nie chce. Szczególnie sufity mnie męczą.
Tak więc trzymam kciuki za bezbolesny proces
April 07:22, 18 mar 2022

Alija napisał(a)
Przyszłam pochwalić avatarek, piękny.

Alicjo, jesteś pierwsza która zauważyła Dziękuję, do tej pory zawsze byłam bez avatarka Jakoś tego nie czułam...
mirkaka 08:29, 18 mar 2022

Awatar cudny, jednak te kociary to nas rozczulają
Masz pas startowy między żywopłotem a płotem , czy to oznacza że masz też psa?
U mnie ciasno przy płocie, trzeba rozstawiać drabinę za płotem żeby tuje ciąć, dla mnie to i tak za ciężka robota, tniemy co drugi rok zlecając to komuś
Ale trzeba pochwalić pięknie przycięty żywopłot

Czytam jeszcze że podlewanie już chcesz odpalać, no ja też myślę żeby zacząć podlewać, u mnie straszna susza, cały marzec tylko raz leciutko pokropiło, w prognozach też
się nie zanosi na deszcz
Johanka77 09:44, 18 mar 2022

Awatarek jedyny słuszny