Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Wiolka5_7 13:53, 10 mar 2022

April napisał(a)

Też mocno liczę na ocieplenie.
A ciemierniki świeżynki? Nie ściął ci ich mróz w nocy?
Tak, duet fajny i sprawdzony już od chyba czterech lat tak mam. Pomiędzy wysiewa mi się jeszcze trybula leśna. Super wygląda ale nie da się zrobić dobrego zdjęcia
Jak igieł nie masz dużo to nie ma takiego znaczenia. U mnie tworzy się dywan, spod którego nie widać kory. Ile mam siły to sprzątnę, reszta trudno, zostanie.

Ja też
Tak świeżynki, wsadziłam od razu ,bo one stały w sklepie na dworze ,więc spoko.Okryłam dodatkowo doniczkami.Niech się hartują

To cieszę się,że taki duet też stworzyłam

Tak u Ciebie igieł jest masa,dlatego mus trochę zebrać .
April 14:21, 10 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja też
Tak świeżynki, wsadziłam od razu ,bo one stały w sklepie na dworze ,więc spoko.Okryłam dodatkowo doniczkami.Niech się hartują

To cieszę się,że taki duet też stworzyłam

Tak u Ciebie igieł jest masa,dlatego mus trochę zebrać .

Widziałam, ładniutkie
mrokasia 15:27, 10 mar 2022

April napisał(a)
Na jutro wzięłam sobie urlop i mam plany OGROMNE.
- przyciąć żywopłot z thuj zanim ptaki gniazda pozakładają. Zawsze ich tam pełno,
- skończyć "wycinkę" traw i bylin.

Niby tylko dwa punkty ale kto u mnie był wie, że to baaardzo ambitny plan

Trzymajcie kciuki

Trzymam kciuki!!!
I zazdroszczę. Ja dopiero w niedzielę będę mogła coś grzebnąć.
anpi 15:34, 10 mar 2022

Wyczytałam u Magdy, że nie masz skąd zdobyć przebiśniegów, a bardzo o nich marzysz Napisałam na PW.

Zbierania igieł nie zazdroszczę. Mam kilka sosen i świerków u siebie Na szczęście większość igieł, szyszek i gałązek leży na trawniku. Łatwiej zbierać- zgrabić.
Wiolka5_7 15:57, 10 mar 2022

April napisał(a)

Widziałam, ładniutkie

Dzięki
Magara 23:15, 10 mar 2022

April napisał(a)

Nawet gdyby nie była wysterylizowana, to mój już "NIEFACET"
Dzieci z tego by nie było. Taka brutalna prawda
Jak wiem ile już uprzątnęłam tych gałęzi i ile jeszcze mi zostało, to bardzo Ci współczuję jak masz podobnie
Misa to był mój najlepszy ogrodowy zakup. Wszystko dzięki Ursie i Kwartecikowi

I tak właśnie się "kładzie" hodowle najlepszych kotów świata - a skrzyżowanie kaszubskiego leśnego ze środkowopolskim mogłoby nam przynieść sławę i pieniądze
Gałązki nadal zbieram, choć wydawało mi się, że już wszystkie wyzbierałam
Za Twoje jutrzejsze plany trzymam kciuki, też mam plany
April 08:50, 11 mar 2022

mrokasia napisał(a)

Trzymam kciuki!!!
I zazdroszczę. Ja dopiero w niedzielę będę mogła coś grzebnąć.

Mrokasiu, no ja nie wiem jak te kciuki trzymałaś bo o 6 rano było u mnie -9. No szok, jak mam wyjść coś robić na takim mrozie?
Chyba udam się do swojej pracowni i zacznę wysiewy i sadzenie dalii do doniczek. Worki z ziemią na szczęście przytomnie wczoraj kazałam zabrać do domu, leżą na ogrzewaniu podłogowym i się wygrzewają
Może w południe uda się wyjść i jeszcze coś pociąć.
Mgduska 08:53, 11 mar 2022

Ech, kociary, narobiłyście smaka i tyle.
Tęsknię do zwierza, ale my tacy jeżdżący jesteśmy, że dopóki samo się coś do nas nie przybłąka, pewnie się nie zdecydujemy. Już dwa razy koty wybrały nas i to był dobry wybór
April 08:54, 11 mar 2022

anpi napisał(a)
Wyczytałam u Magdy, że nie masz skąd zdobyć przebiśniegów, a bardzo o nich marzysz Napisałam na PW.

Zbierania igieł nie zazdroszczę. Mam kilka sosen i świerków u siebie Na szczęście większość igieł, szyszek i gałązek leży na trawniku. Łatwiej zbierać- zgrabić.

Aniu

Zbieranie igieł to nie jest moje ulubione zajęcie ale zmusza do przebywania na świeżym powietrzu i gimnastyki. Co w moim przypadku jest bardzo wskazane Nadmiary zimowo-świąteczne czas zrzucić. A z wiekiem jest to coraz trudniejsze niestety. Więc każda sposobność jest warta wykorzystania.
Nie denerwują cię te szyszki na trawniku? Mnie bardzo, jak się wbijają w ziemię, nie mówiąc już o ryzyku potknięcia na szyszce. Ciągle zbieram ręcznie bo wygrabić nie zawsze się dają.
April 08:55, 11 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki