Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

antracyt 17:32, 20 kwi 2022

U mnie pies się wycwanił i łupy kotu podbiera, a czasem dostaje w prezencie.
April 19:57, 20 kwi 2022

Milka napisał(a)

Jolu, sosen czarnych, jakiś innych, świerków mam od groma, do tego olbrzymy. One akurat w lasku, ale wyniesiona rabata i jakby im łatwiej, bo przede wszystkim przez drzewa, nie dociera tu woda. Jak jest gorąco, to musze podlewać. Takich miejsc mam sporo, że przez drzewa woda nie spada na rabaty i dziś w deszczu podlewałam takie miejsca. Ziemia u mnie ok, ale nie wszędzie. Bo w ziemi po poprzednikach cały syf siedzi, kiedyś nie było wywozu śmieci, no to różności wykopuję i dowiaduję się, czemu coś nie rośnie.
Azalie japońskie w jednym miejscu tylko ok, są w kolejnym, jako tako żyją. W innym koło sosen wywalę zupełnie, sił brak do ratowania, a posadze bodziszki korzeniaste i będzie z łowy lub laurowiśnie. Niby mam kwaśno, a nie wszystko chce żyć.

Na początku tych siewek nie rozpoznawałam, myślałąm, że jakas trawa mi wyrasta, teraz już wiem

Ja też początkowo nie rozpoznawałam siewek. Na szczęście nie pieliłam za bardzo i zdążyły podrosnąć i mnie przekonać
To też masz trudne warunki glebowe, w inny sposób niż ja ale jednak trudne.
April 19:58, 20 kwi 2022

antracyt napisał(a)
U mnie pies się wycwanił i łupy kotu podbiera, a czasem dostaje w prezencie.

Niezły jest
Mój pies się nie interesuje kocimi zdobyczami.
tulucy 21:30, 20 kwi 2022

Mój kot dla psi przynosi... A ta się cieszy jak jaka gupia ale ona też ma charakter łownego zwierza... Piesa myśliwska mi się trafiła.
Magara 23:48, 20 kwi 2022

April napisał(a)

No i co? wyciapałaś gada? Ja swojego jałowca jeszcze nie ruszyłam.

Jola, no coś Ty? U nas wszystko powoli, musi się uprawomocnić, przejść przez wszystkie instancje, odczekać, odleżeć Dopiero dwa razy rzuciłam hasło "ciekawe czy ten jałowiec jabłonce nie będzie szkodzić" Jabłonka jeszcze nie kwitnie, ziarno zasiane albo nie Zobaczymy
April 07:14, 21 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Mój kot dla psi przynosi... A ta się cieszy jak jaka gupia ale ona też ma charakter łownego zwierza... Piesa myśliwska mi się trafiła.

Piesa myśliwska to skarb. Nie przekarmiaj żeby nie zniechęcić
To jak z ludźmi, najważniejsze że się dogadują, podział ról mniej istotny
April 07:17, 21 kwi 2022

Magara napisał(a)

Jola, no coś Ty? U nas wszystko powoli, musi się uprawomocnić, przejść przez wszystkie instancje, odczekać, odleżeć Dopiero dwa razy rzuciłam hasło "ciekawe czy ten jałowiec jabłonce nie będzie szkodzić" Jabłonka jeszcze nie kwitnie, ziarno zasiane albo nie Zobaczymy

Ufff, kamień z serca, bo myślałam że tylko ja mam taki długi czas miedzy decyzją a wykonaniem.
U siebie decyzje podejmuję ja i tylko informuję o konieczności wykonania pewnych prac. No chyba że chodzi o sosny, to tutaj zdarza się opór. Ale na to też są sposoby
To trzymam kciuki. Ciekawe która pierwsza upora się z jałowcem. Nie żeby to było na wyścigi... ale wzajemna motywacja się przyda
Johanka77 07:26, 21 kwi 2022

Mój szczenior to by zeżarł wszystko co znajdzie.
Więc pies i koty stołują się separacyjne
April 07:30, 21 kwi 2022

Asia, wyrośnie z tego. Moje psy jak były małe też tak miały. A teraz największym hobby jest żebranie o mizianie
tulucy 07:30, 21 kwi 2022

Johanka, stołówka u nas też osobna ale mysiory to zupełnie inny temat