Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Gruszka_na_w... 11:14, 21 cze 2022

Ależ cudną laurkę mi wystawiłaś. Uśmiałam się po pachy, dziękuję.
Ten rdzawy rododendron byłby idealny koło misy. warto go poszukać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 11:19, 21 cze 2022

April napisał(a)

Happy Chappy bardzo mnie ujęła... i tyleeeeeeeee żurawek
Magleska 12:27, 21 cze 2022

Jola fajnie miałyście z przyjemnością relację obejrzałam
tulucy 13:21, 21 cze 2022

April napisał(a)

Jeszcze jedną znalazłam z takimi kwiatami jak ta od ciebie. To Pepermint Ice, chyba bardziej popularna i bardziej prawdopodobne że to ta. Muszę w domu przyjrzeć się liściom.

Do takiej nazwy mogę się ewentualnie przyznać. Coś mi dzwoni, ale który to kościół???
jolanka 13:36, 21 cze 2022

Przepiękna wycieczka, aż oczy się śmieją na takie widoki
Nigdy nie byłam na Dolnym Śląsku, chyba powinnam dooobrze pomyśleć
Kokesz 13:48, 21 cze 2022

Super wycieczka i prezent zazdraszczam Wojsławic i ogrodu Hani
Anda 14:47, 21 cze 2022

Dziękuję za relację Świetna wycieczka, pięknie tam.

Fajnie opisałaś Hanię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Martka 20:44, 21 cze 2022

Świetna relacja, wycieczka musiała być udana, raz towarzystwo, dwa piękne miejsca, trzy mąż chętny do współpracy, cztery biegającą Hania.
Ależ zaskakujące plamy nasadzeń w tych Wojsławicach, do takiego efektu trzeba przestrzeni, a tam jest jej sporo. Lubię takie relacje z komentarzami i z poczuciem humoru
Cieszę się, że na spisie rabatowych nasadzeń w bieli dojrzałam bodziszka czerwonego już dopisałam do listy poszukiwanych.
Dolny Śląsk jest zachwycający i oferuje wiele do odkrycia, Jolanko, tam nie można pojechać raz, konieczna jest choćby krótka seria wypadów

Agatorek 21:57, 21 cze 2022

Świetna wycieczka w doborowym towarzystwie ! Piękne jest to arboretum w Wojslawicach. Może kiedyś dotrę .

Hakone jest świetna!

April napisał(a)

ElzbietaFranka 22:12, 21 cze 2022

Jolu cieszę się, że nacieszyłas swoje oczy i inne zmysły tym wyjazdem.
Raz na jakiś czas człowiek musi mieć odskocznie aby się zrelaksować. Nawet nie narzekasz na upał który był w Wawie czy tam byli lżej?.
Trafilyscie na piękną pogodę.
Widoki przepiękne obszar cudowny można sobie pozwolić na duże grupy nasadzec który taki efekt daje.
W naszych ogrodach za dużo chciejstwa bez pohamowania i nie ma szans na plamy roslinnosci. Od jakiegoś czasu też zaczynam grupować, ale czy mi się uda.

Gdzie ty masz taką metę z tym obornikiem tyle worów.

Pozdrawiam