Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Gosialuk 22:15, 21 cze 2022

Ja byłam w sobotę rano z mamą, siostrą i córkami. Nie obeszłyśmy wszystkiego, bo nie wszyscy są takimi zapaleńcami jak ja. Ale też pobuszowałyśmy w sadzie.
Bardzo ładnie pokazałaś Wojsławice. Mi niestety aparat się rozładował zaraz na początku i robiłam zdjęcia telefonem tylko roślin, które mnie zainteresowały. Dużo można skorzystać z odwiedzenia tego miejsca.
lilarose 23:08, 21 cze 2022

Świetna wycieczka w doborowym towarzystwie
Oczywiście zazdroszczę
Magara 01:19, 22 cze 2022

Jola, ja mam fajnego Małżonka, ale Twój chyba przebił wszystkich fajnych forumowych małżonków Nawet jak uwzględnić ich zdolności manualne, stolarskie i pęd do sadzenia pomarańczowych kwiatków
Wpaść na pomysł na taki prezent - no to musi kocha cie
Helen 05:40, 22 cze 2022

Rewelacyjna fotorelacja, bardzo miło się to wszystko ogląda i czyta.
Wycieczki bardzo zazdroszczę, pozytywnie.
Mgduska 08:14, 22 cze 2022

Magara napisał(a)
Jola, ja mam fajnego Małżonka, ale Twój chyba przebił wszystkich fajnych forumowych małżonków Nawet jak uwzględnić ich zdolności manualne, stolarskie i pęd do sadzenia pomarańczowych kwiatków
Wpaść na pomysł na taki prezent - no to musi kocha cie

To jest po prostu facet z wyobraźnią i empatią Czyli skarb
Pszczelarnia 10:07, 22 cze 2022

Fajna relacja. Dawno nie byłam w Wojsławicach (w kwietniu), a tu już lato na rabatach.

Pięknie się czyta Twój wątek (rozmowy, dyskusje, dygresje), dowiaduje się o nowych roślinach (ta odmiana derenia rozłogowego).

Opis Hani Gruszki; musi kupić i założyć okularki na drucikach jak nic.

April 15:24, 22 cze 2022

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ale fajna wycieczka za Wami! I Hania z Jej ogrodem! Super.

Agatko, wyjazd był baaardzo udany. Już bym go chętnie powtórzyła
Wojsławice widziałam już ale w trochę innym terminie, więc tym bardziej niemal jak nowy ogród. No a ogród Hani, to jeden z tego rodzaju, który koniecznie trzeba odwiedzić jak się ma okazję. Po pierwsze ze względu na właścicielkę no i na ciekawe rozwiązania w samym ogrodzie
April 15:26, 22 cze 2022

Kordina napisał(a)
Pozwiedzałam z Tobą, dziękuję za relację. Arboretum też chętnie obejrzę.

Polecam, warto, i to w różnych porach roku. Są całe pola liliowców, rododendronów, róż, piwonii czy powojników. Wiadomo że pokazałam tylko to co akurat kwitło lub miało ciekawą strukturę. A jest tego znacznie więcej.
April 15:28, 22 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ cudną laurkę mi wystawiłaś. Uśmiałam się po pachy, dziękuję.
Ten rdzawy rododendron byłby idealny koło misy. warto go poszukać.

Haniu, to nie laurka, to moje odczucia
Rododendron nie jest w Polsce dostępny, przynajmniej ja nie znalazłam. Poza tym wokół misy już mam obsadzone i chyba rododendron by mi tam nie pasował kształtem krzaka. Jest ciekawy ale czy mi się podoba.... sama nie wiem.
April 15:32, 22 cze 2022

Gosiek33 napisał(a)
Happy Chappy bardzo mnie ujęła... i tyleeeeeeeee żurawek

Gosiu, o ile ja nie przepadam za takim połączeniem kolorów to róża wyjątkowo atrakcyjna. Gdybym tylko miała miejsce na słońcu, to bym się nie zastanawiała nad zakupem.
Żurawki bardzo lubię, dlatego poświęciłam im sporo uwagi. Niesamowite są i telefonem nie udało się uchwycić ich piękna. Raczej chodziło o zaznaczenie samego faktu i dokumentację.