Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Martka 17:17, 22 cze 2022

Oraz wyjaśnijcie proszę, bo widzę, że jest bodziszek żałobny Album i czerwony Album, czy żałobny jest czerwony? I czy łapie mączniaka? Jestem na tropie białego, okazałego bodziszka (Biocovo ma średnie kwiaty, jakoś mało wyraziste) i sprawa komplikuje się
Judith 17:20, 22 cze 2022

tulucy napisał(a)

A co, znalazłaś takiego z technicznymi zdolnościami?

April 17:20, 22 cze 2022

Martka napisał(a)
Biały bodziszek żałobny, w tle zakopanie męża, wpadam, czytam zaczynam mieć dreszczyk co będzie dalej?

Nie dramatyzuj, nie męża a skarbu
Bodziszek żałobny, co za durna nazwa
April 17:24, 22 cze 2022

Martka napisał(a)
Oraz wyjaśnijcie proszę, bo widzę, że jest bodziszek żałobny Album i czerwony Album, czy żałobny jest czerwony? I czy łapie mączniaka? Jestem na tropie białego, okazałego bodziszka (Biocovo ma średnie kwiaty, jakoś mało wyraziste) i sprawa komplikuje się

Bodziszek czerwony sanguineum jest biały i żałobny jest biały. Sanguineum jest na słońce i ma bardziej powycinane liście, żałobny woli półcień ale sobie poradzi. No i żałobny ma bardziej pionowe, wystające kwiaty. Mi się bardziej podoba.
ElzbietaFranka 17:47, 22 cze 2022

April napisał(a)

Elu, było świetnie. Pogoda też nam dopisała. W piątek było ciepło ale znośnie. W sobotę był upał, ale wtedy już wracaliśmy albo zwiedzaliśmy bardzo zacienione jednak Arboretów w Rogowie. Zupełnie inny klimat. Ogromne starodrzewie z przewagą klonów i derenii. Tam byłam pierwszy raz.
Ja w swoim ogrodzie staram się ograniczać chciejstwa i sadzić plamami. Choć moje plamy to plameczki w porównaniu do Wojsławic
A obornik mi przywożą i rozładowują Wokół działki rekreacyjne, stadniny i inne kopytne na łąkach. Popyt i podaż w jednym miejscu

Rogów też zaliczylyscie. Byłam tam już 2 razy. Koniecznie musisz pojechać jak klony przybierają purpurę to są widoki nie z tej ziemi wszędzie czerwono od ziemi aż po krzaki na górze.

Muszę eMa namówić na zwiedzenie teraz. Byłam wiosna i jesienia
Alija 17:56, 22 cze 2022

Aprilku, ależ się u Ciebie dzieje.... Wspaniała wycieczka, piękne miejsce ( dzięki za fotorelację), mąż prawie zakopany w ogrodzie niczym skarb prawdziwy, a na dodatek bodziszek żałobny, żeby wszystko się zgadzało.
No i jeszcze bodziszek czerwony z białymi kwiatami.
Można sobie u Ciebie humor poprawić. Pozdrawiam.
Kordina 18:26, 22 cze 2022

Żałobny + zakopanie, jak u Agaty Christie no ciekawe co dalej będzie i jak się akcja kryminalno-ogrodnicza rozwinie
tulucy 19:24, 22 cze 2022

O przepraszam, kopie Jola, a żałobny u mnie... Dla zmylenia może.
tulucy 19:26, 22 cze 2022

Geranium phaeum to żałobny. On wysoko kwitnie. Czerwony, znaczy krwisty (no bo sanguineum to chyba to???) u mnie niziutki, płożący bardziej.

tulucy 19:27, 22 cze 2022

Jola, jak to było, to Mrokasia chciała nas zakopać celem zdobycia ogrodów??? To uważaj, bo u Ciebie i ogród chwali, i męża