Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 08:20, 21 cze 2023

Kasya napisał(a)

No muszę do Anki podjechać koniecznie
Widzę ze i u niej drzewka rosną
Bardzom ciekawa co nowego

No patrz, ja o tobie a ty TU
Nowego jeszcze nie widziałam, też jestem baaaardzo ciekawa
anabuko1 08:49, 21 cze 2023

April napisał(a)

Alicjo. bardzo dziękuję.
Naparstnicę kupiłam raz, jedną sadzonkę. To wszystko z czasem się porozsiewało i jakoś zadomowiło. Dopiero w zeszłym roku dosiewałam białe naparstnice. Ale mam wrażenie że jednak co jakiś czas powinno się wprowadzić nowy kwiat, żeby się skrzyżowały, żeby się nie wyradzały. Widziałaś jakie mam dwa ufoludki naparstnicowe?

Masz rację co jakiś czas wartow wprowadzić młode i inne roślinki.
No, no wyjątkowy ogród to i wyjątkowe naparstnice
Kasya 09:02, 21 cze 2023

Te naparstnice to potwory jakieś
mrokasia 09:44, 21 cze 2023

Jeśli chodzi o ogrody Kwarteta, Brzozowej i Kasyi - i ja tam byłam, jadłam i piłam, oczy cieszyłam, fotek nie robiłam .
Ogrody piękne, każdy inny, każdy ma to coś w sobie. Oprócz urody mają jeszcze jedną wspólną cechę - brak wolnej przestrzeni na rabatach. Przed wyjazdem myślałam, że już u mnie nie ma miejsca a jak wróciłam i przeszłam się po ogrodzie to stwierdziłam, że mam jeszcze mnóstwo miejsca! I gdyby tak je poprzesadzać by były bliżej siebie to by mi się tam jeszcze tyle dobra zmieściło. Na szczęście już mi trochę przeszło .
mrokasia 09:47, 21 cze 2023

Aprilku, Ty masz przetacznikowca Challenger? Mogłabyś pokazać jak teraz wygląda? Jak duży u Ciebie rośnie?
UrsaMaior 09:48, 21 cze 2023

Kaśka, Ty to masz tyle miejsca, że jeszcze jeden ogródek by się zmieścił
April 09:50, 21 cze 2023

anabuko1 napisał(a)

Masz rację co jakiś czas wartow wprowadzić młode i inne roślinki.
No, no wyjątkowy ogród to i wyjątkowe naparstnice

Tak, wyjątkowe cudaki
UrsaMaior 09:50, 21 cze 2023

To taki bladoróżowy? Jeśli tak, to ja chyba mam. Wszystkie przetacznikowce są tak mniej więcej mojego wzrostu. Lila chyba wyższe od różowych...

mrokasia napisał(a)
Aprilku, Ty masz przetacznikowca Challenger? Mogłabyś pokazać jak teraz wygląda? Jak duży u Ciebie rośnie?
April 09:51, 21 cze 2023

Kasya napisał(a)
Te naparstnice to potwory jakieś

Nigdy takich u nikogo nie widziałam. Ano świeżej krwi potrzeba
April 09:56, 21 cze 2023

mrokasia napisał(a)
Jeśli chodzi o ogrody Kwarteta, Brzozowej i Kasyi - i ja tam byłam, jadłam i piłam, oczy cieszyłam, fotek nie robiłam .
Ogrody piękne, każdy inny, każdy ma to coś w sobie. Oprócz urody mają jeszcze jedną wspólną cechę - brak wolnej przestrzeni na rabatach. Przed wyjazdem myślałam, że już u mnie nie ma miejsca a jak wróciłam i przeszłam się po ogrodzie to stwierdziłam, że mam jeszcze mnóstwo miejsca! I gdyby tak je poprzesadzać by były bliżej siebie to by mi się tam jeszcze tyle dobra zmieściło. Na szczęście już mi trochę przeszło .

Oczywiście że byłaś bezcenne towarzystwo Cmok. Przecież cię nie pominęłam?
Masz jeszcze miejsce? A na fotkach busz