Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Makao 10:00, 18 sie 2023

Bampton od Danusi też przywiozłam bo ona na suche miejsca jest. Liczę że jej się u mnie spodoba.
Patagońska kiedyś mi się lepiej rozsiewała. Teraz mam zdecydowanie mniej. Raczej te stare kępy mi zimują i kwitną
LIDKA 10:01, 18 sie 2023

April napisał(a)
Kolejne ogłoszenie dla odwiedzających:
PRZYJMĘ KAŻDĄ ILOŚĆ WERBENY PATAGOŃSKIEJ
No w końcu muszę przełamać jej niechęć do mojego ogrodu, choćbym ją miała siać wzdłuż ogrodzenia, na drodze.

Od wiosny mam w zamrażarce 3 paczki nasion. zapomniałam o nich.
jak chcesz to Ci wyślę. sypniesz gdzieś i może urosną. ja wysiałam jedną paczkę i zrobiłam sobie sadzonki. 4 szt duże i piekne , kilka małych ale moze za rok bede mieć więcej.
TAR 10:02, 18 sie 2023

jolanka napisał(a)
U mnie też waliło, lało, zalało mi trochę 2 pokoje bo były rozszczelnione okna połaciowe. Po ciemku, próbując docisnąć jedno z nich poślizgnęłam się na na mokrej podłodze i wyrżnęłam przy łóżku, mam teraz trochę spuchnięte kolano.

niedobrze, smaruj chociaz kolanko altacetem. nam ogrodniczkom kolana sa potrzebne
April 10:04, 18 sie 2023

Makao napisał(a)
Będzie werbena patagońska Zapisane

A ta burza od Izki i Kasi przyszła do mnie. O 5:00 ja zaczęło błyskać i grzmeć to aż się małż obudził. Ledwo zdążyłam markizy na oknach dachowych pożegnać i lunęło.

Aniu, super

No co ty, burza szła na północny-wschód, to nie twój kierunek przecież...
Czyżbym pokićkała...
Makao 10:26, 18 sie 2023

Z Warszawe do mnie to na północ. Od Ciebie północny zachód. Jak duża chmura to mnie zwykle załapuje. Małe chmury burzowe omijają.
Ta musiała być duża jak tak.
TAR 10:30, 18 sie 2023

jak teraz mi werbeny sie nie rozsieja bede je musiala traktowac jak jednoroczne, mam kilka torebek nasion sprzed 10 lat, w jakims kartonie w domku narzedziowym. ciekawe czy wzejda.
April 10:32, 18 sie 2023

LIDKA napisał(a)

Od wiosny mam w zamrażarce 3 paczki nasion. zapomniałam o nich.
jak chcesz to Ci wyślę. sypniesz gdzieś i może urosną. ja wysiałam jedną paczkę i zrobiłam sobie sadzonki. 4 szt duże i piekne , kilka małych ale moze za rok bede mieć więcej.

Lidka, bardzo dziękuję za propozycję ale u mnie to niemożliwe do wykonania. To nie jest tak że nie wysiewam, bo wysiewam ale nasiona nie wschodzą bo jest mało ciepła i słońca. Kwitną jedynie stare kępy, które kupię lub dostanę od dziewczyn. Z czasem i one zanikają.
Agatorek 11:15, 18 sie 2023

April napisał(a)

Aniu, super

No co ty, burza szła na północny-wschód, to nie twój kierunek przecież...
Czyżbym pokićkała...

U mnie też była lekka burza nad ranem, a jestem po drodze do Ani od Ciebie .
Ale od rana znów parno.
Agatorek 11:19, 18 sie 2023

April napisał(a)
Kolejne ogłoszenie dla odwiedzających:
PRZYJMĘ KAŻDĄ ILOŚĆ WERBENY PATAGOŃSKIEJ
No w końcu muszę przełamać jej niechęć do mojego ogrodu, choćbym ją miała siać wzdłuż ogrodzenia, na drodze.

Mam chyba 3 sadzonki werbeny. Miałam więcej, ale uschły po wykopaniu przez te upały .

Na wiosnę porobię Ci sadzonki, tak będą miały większą szansę na przeżycie.
April 11:22, 18 sie 2023

Aga