Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 20:43, 16 sie 2023

U mnie żadnego deszczu na horyzoncie nie ma.
No właśnie, podlewanie tyle co utrzymać przy życiu. Tyle kasy się w to władowało, nie mówiąc o pracy.
U mnie nawet trawy nie trzeba kosić bo nie rośnie. Wyschnięta dość mocno.
Alija 21:07, 16 sie 2023

U mnie dziś było cieplutko, 33 stopnie, ale bez słońca i straszna wilgoć w powietrzu, nie było czym oddychać.
Chwilę popracowałam w ogrodzie, ale od razu jakbym wyszła spod prysznica.
Na brak wody nie narzekam, podlewam tylko to, co w doniczkach, staw pełny.
Makao 22:06, 16 sie 2023

Ja nawet nie patrzyłam. Teraz mam 27st i zaczęło trochę wiać bo tak to cały dzień ani drgnęły liście. Od razu milej się siedzi. Jeszcze podlewam.
Monia81 07:25, 17 sie 2023

Spiekota okropna przez ostatnie dni, też tylko podlewam, nic poza tym nie robię, może dzisiaj będzie lepiej, u mnie zachmurzone, w nocy pokropiło i poszło...
April 07:34, 17 sie 2023

Alija napisał(a)
U mnie dziś było cieplutko, 33 stopnie, ale bez słońca i straszna wilgoć w powietrzu, nie było czym oddychać.
Chwilę popracowałam w ogrodzie, ale od razu jakbym wyszła spod prysznica.
Na brak wody nie narzekam, podlewam tylko to, co w doniczkach, staw pełny.

Super masz z tym stawem. Nie dość że podsiąka pewnie pod cały ogród to woda dostępna w każdej chwili. Można się na doniczkach skupić I nawet mieć ich sporo.
Ja nawet nie próbowałam pracować w ogrodzie. Padłabym na udar jak nic. Trudno, dziewczyny przyjadą a doniczki będą porozstawiane po rabacie którą przerabiam. Może coś podpowiedzą i zmienimy
Dużo mam w planach poprawek na starych rabatach. Ale to już większość przyszły sezon. Nie znudzę się
April 07:37, 17 sie 2023

Makao napisał(a)
Ja nawet nie patrzyłam. Teraz mam 27st i zaczęło trochę wiać bo tak to cały dzień ani drgnęły liście. Od razu milej się siedzi. Jeszcze podlewam.

A u mnie było 10 stopni cieplej...

Też do nocy podlewałam. Tylko alarm sobie ustawiałam, drzemałam i nowe miejsce... Zraszacze odmawiają posłuszeństwa, zamówiłam dwa nowe, dziś powinny dotrzeć. Najstarszy, najbardziej niezawodny, połamałam w rękach. Wściekła byłam bardzo na siebie.
April 07:42, 17 sie 2023

Monia81 napisał(a)
Spiekota okropna przez ostatnie dni, też tylko podlewam, nic poza tym nie robię, może dzisiaj będzie lepiej, u mnie zachmurzone, w nocy pokropiło i poszło...

Każda kropla wody cenna. Może i u mnie pokropi? Jakiś armagedon zapowiadają nad Niemcami, może choć ciut przywieje do nas. Nie żeby zaraz grad ale... to też woda
Moniko, pamiętasz jaką odmianę brunnery od ciebie dostałam? Chciałam sobie zapisać w kajeciku. Lubię wiedzieć Idealnie mi pasowała na wypełnienie pod świeżo posadzonym klonem i dereniem. Wydaje się że to jakaś duża odmiana. Byłoby dobrze, bo to tył rabaty.
Gaura jeszcze w doniczce, łatwiej mi ją dopieścić i dopilnować. Zaczyna puszczać świeże listki. Po upałach ją posadzę. Myślisz, że można ją podzielić? Bo nie wiem czy tam skitrałaś kilka sadzonek czy jedna taka wypasiona. Boję się zabić tak cenny skarb
Makao 07:59, 17 sie 2023

April napisał(a)

A u mnie było 10 stopni cieplej...

Też do nocy podlewałam. Tylko alarm sobie ustawiałam, drzemałam i nowe miejsce... Zraszacze odmawiają posłuszeństwa, zamówiłam dwa nowe, dziś powinny dotrzeć. Najstarszy, najbardziej niezawodny, połamałam w rękach. Wściekła byłam bardzo na siebie.

No w dzień to nawet nie wiem ile miałam. W nocy miałam 27st i trochę padało
April 08:11, 17 sie 2023

Ania, to było wieczorem, jak wróciłam z pracy, po 18-tej. To nawet trudno sobie wyobrazić co było wcześniej.
Padało? Oj to zazdroszczę. Ja to w rozpaczy zastanawiałam się czy jest sens spotkanie robić jak tak ogród wygląda. Ale trudno, pogadamy sobie przynajmniej, ponarzekamy, może lżej się na duszy zrobi
AgaBoso 08:45, 17 sie 2023

Cześć April U mnie miało padać od dziś, więc wczoraj ścigałam się z komarami przekopując grządkę pod truskawki. Udało się, pogryzły mniej niż 2 dni wcześniej. Podziwiam osoby pracujące fizycznie.
U Was też tyle komarów?