Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

sylwia_slomc... 14:12, 20 lut 2024

April napisał(a)

Ja już przywykłam do stu taczek w sezonie ale ten sezon jest wyjątkowo obfity. Mam też z pięć dębów więc dobrze wiem o czym piszesz. Na szczęście większość jest na samym końcu działki, na części którą zostawiłam naturalną, więc tak mnie nie wkurzają. Choć liście są wszędzie. Mnie najbardziej wnerwia wyrywanie tych młodych, kiełkujących dąbków. Tak się skubane mocno korzenią.

Ja tak mam z orzechami i czarnym bzem. Jedno i drugie w momencie ma taki korzeń, ze się trzeba dobrze gimnastykować. W zeszłym roku rwaliśmy tez jesiony i klony. U sąsiada sa małe drzewka, a sieja niemiłosiernie.
sylwia_slomc... 14:17, 20 lut 2024

Szok kiedyś Ty tak szybko z tymi rabatami się uwinęła..... to ja lasu nie mam, a liźnięte ledwie podwórko...
tulucy 18:45, 20 lut 2024

April napisał(a)

To święty ten twój Aniołek. Mój chłopak budził mnie nawet 22 razy w nocy, co kwadrans. Raz sobie liczyłam. Masakra była. Ale podobno z natury dziewczynki spokojniejsze. Nie wiem tego z doświadczenia bo nie mam ale tak koleżanki mówiły.
To niech już taka grzeczna zostanie

Mój po kolacji zasypiał sam i spał do rana z jedną jedyna przerwą na karmienie. A młoda nie dość, że lulana na rąsiach, bo ryczała zamiast spać, budziła się parę razy i na koniec jakimś potwornie wczesnym brzaskiem... oboje przynajmniej ładnie i dlugo spali w dzień, też pozwalali podziałać.
Magara 23:29, 20 lut 2024

Bardzo mi się zdjęcia bajzlu spodobały
Potwierdzam, że to jest/był? rok igieł

Nową Kocię łap jak najszybciej i zrób jej zyg-zyg. Skoro Tygrysy akceptują sytuację - nie ma się co zastanawiać Nowy kot do obsługi - nowa porcja człowieczego szczęścia
April 08:27, 21 lut 2024

tulucy napisał(a)
Kota piękna. Jak taka żerta, znaczy wołoduch. U mnie teraz dwa nowe od lata, corka bardzo chciała. Parka, Filo bury, a Lotka też trikolorka.

Lucy, chyba nie rozumiem co znaczy "wołoduch"?

No tak, czego nie zrobimy dla dzieci
April 08:27, 21 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Aniołek po mamie

Oj to miałaś maskarę naprawdę.

Tak mówią, że grzeczniejsze ,ale różnie to bywa
Oby została

April 08:29, 21 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja tak mam z orzechami i czarnym bzem. Jedno i drugie w momencie ma taki korzeń, ze się trzeba dobrze gimnastykować. W zeszłym roku rwaliśmy tez jesiony i klony. U sąsiada sa małe drzewka, a sieja niemiłosiernie.

Nie wiedziałam że czarny bez tak się wysiewa.
No tak, klony też mi się sieją. Współczuję, masakra.
April 08:33, 21 lut 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Szok kiedyś Ty tak szybko z tymi rabatami się uwinęła..... to ja lasu nie mam, a liźnięte ledwie podwórko...

Sylwia, to się tak wydaje że dużo ale tak obiektywnie patrząc to chyba dopiero połowa. największe rabaty jeszcze do ogarnięcia. No i te najbardziej skomplikowane miejsca też zostały a one zajmują bardzo dużo czasu. Nie lubię takiej dłubaniny jak cięcie hortensji. Tylko Anabelki idzie szybko bo ciacham nożycami do żywopłotu.
Ty masz ogromny teren, zdarzyło ci się kiedyś zdążyć przed latem z porządkami? Czy lato cię zaskakuje? Bo mnie zwykle zaskakuje, a im większe roślinki wychodzą z ziemi tym bardziej przemieniam się w Kopciuszka, żeby tylko nie uszkodzić tych świeżych listeczków
April 08:34, 21 lut 2024

tulucy napisał(a)

Mój po kolacji zasypiał sam i spał do rana z jedną jedyna przerwą na karmienie. A młoda nie dość, że lulana na rąsiach, bo ryczała zamiast spać, budziła się parę razy i na koniec jakimś potwornie wczesnym brzaskiem... oboje przynajmniej ładnie i dlugo spali w dzień, też pozwalali podziałać.

Czyli wyjątki od reguły tylko tę regułę potwierdzają
April 08:36, 21 lut 2024

Magara napisał(a)
Bardzo mi się zdjęcia bajzlu spodobały
Potwierdzam, że to jest/był? rok igieł

Nową Kocię łap jak najszybciej i zrób jej zyg-zyg. Skoro Tygrysy akceptują sytuację - nie ma się co zastanawiać Nowy kot do obsługi - nowa porcja człowieczego szczęścia

No to chyba masz jednak wątpliwy gust Podoba ci się bałagan? Jesteś ewenementem Ja niemal fizycznie cierpię patrząc na to

Jak dziś się uda złapać kotę to plan jest zaszczepić i odrobaczyć. Emuś został dziś w domu i ma się z dziewczyną dogadać Trzymaj kciuki