Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

TAR 08:58, 21 lut 2024

April napisał(a)

Lucy, chyba nie rozumiem co znaczy "wołoduch"?

mnie sie kojarzy z Chmielewska i chyba oznacza głodomora na potęge, mocno żarta
Gruszka_na_w... 10:54, 21 lut 2024

Boziu, przeraziła mnie ilość igieł do ogarnięcia. Zanim człek dojdzie do właściwego sprzątania rabat, to już jest padnięty.
Mój jedyny ciemiernik cuchnący padł był pod zwałami śniegu. Może odbije. Twoje są cudne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
olciamanolcia 10:55, 21 lut 2024

Uradowałam się na wieść o klonikach♥️❤️
mrokasia 11:09, 21 lut 2024

Wołoduch to inaczej głodomor .

Jolaaaa, jakbyś miała za dużo ułudki to ja jestem chętna .
Judith 11:31, 21 lut 2024

tulucy napisał(a)

Mój po kolacji zasypiał sam i spał do rana z jedną jedyna przerwą na karmienie. A młoda nie dość, że lulana na rąsiach, bo ryczała zamiast spać, budziła się parę razy i na koniec jakimś potwornie wczesnym brzaskiem... oboje przynajmniej ładnie i dlugo spali w dzień, też pozwalali podziałać.

U mnie dzieć dość szybko (kilka miesięcy mając) zaczął przesypiać całą noc (w sensie 7-8 godzin), ale ta noc zaczynała się czasem po 2 w nocy. Za to w dzień albo noszenie na rękach, albo spanie wyłącznie na spacerze, a zasypianie tylko w czasie jazdy po kostce brukowej. Przysiadanie na ławce w parku w czasie spaceru było wykluczone, bo natychmiast sen się kończył i był ryk . Tysiące kroków trzaskałam…
MartaCho 11:58, 21 lut 2024

April napisał(a)

No to chyba masz jednak wątpliwy gust Podoba ci się bałagan? Jesteś ewenementem Ja niemal fizycznie cierpię patrząc na to

Jak dziś się uda złapać kotę to plan jest zaszczepić i odrobaczyć. Emuś został dziś w domu i ma się z dziewczyną dogadać Trzymaj kciuki

Ja tam rozumiem naszą Magarkę Po prostu te zdjęcia pokazują, że jednak macie jeszcze też nasz- ludzki pierwiastek w sobie a tak, to same Super- Woman Zawsze pełne sił, energii
Też mnie cieszą zatem takie zdjęcia.

Daj proszę znać, jak tam sytuacja z kotem. Wiedziałyście, że te koty trikolor to zawsze dziewczynki są? Ja tam dopiero od niedawna to wiem, odkąd siostrzenica ma taką właśnie słodką Nutkę
olciamanolcia 12:11, 21 lut 2024

MartaCho napisał(a)

Ja tam rozumiem naszą Magarkę Po prostu te zdjęcia pokazują, że jednak macie jeszcze też nasz- ludzki pierwiastek w sobie a tak, to same Super- Woman Zawsze pełne sił, energii

Daj proszę znać, jak tam sytuacja z kotem. Wiedziałyście, że te koty trikolor to zawsze dziewczynki są? Ja tam dopiero od niedawna to wiem, odkąd siostrzenica ma taką właśnie słodką Nutkę

Tak to prawda. Tak samo szylkretki to prawie same koteczki a znowu rude to kocury

Dobrze że kobiety to nie same blondynki
sylwia_slomc... 12:51, 21 lut 2024

April napisał(a)

Sylwia, to się tak wydaje że dużo ale tak obiektywnie patrząc to chyba dopiero połowa. największe rabaty jeszcze do ogarnięcia. No i te najbardziej skomplikowane miejsca też zostały a one zajmują bardzo dużo czasu. Nie lubię takiej dłubaniny jak cięcie hortensji. Tylko Anabelki idzie szybko bo ciacham nożycami do żywopłotu.
Ty masz ogromny teren, zdarzyło ci się kiedyś zdążyć przed latem z porządkami? Czy lato cię zaskakuje? Bo mnie zwykle zaskakuje, a im większe roślinki wychodzą z ziemi tym bardziej przemieniam się w Kopciuszka, żeby tylko nie uszkodzić tych świeżych listeczków

Staram się do mają ogarnąć bo potem to już wszystko kwitnie, tyle, że najwyżej krzewuszki, jainy i pęcherznice nie cięte. W zeszłym roku do nich nie dotarłam wcale bo już trzeba się było o ziemię rzucać do plemienia chwastów.
tulucy 13:23, 21 lut 2024

TAR napisał(a)

mnie sie kojarzy z Chmielewska i chyba oznacza głodomora na potęge, mocno żarta

dobrze się kojarzy... skąpa baba musiała podjąć księdza po kolędzie - podała mu jajko, a zgromadzonym ciekawskim krzyknęła "ksiądz nie wołoduch, sam całego jajka nie zji, jak zostawi, to wom dom"
Magara 00:02, 22 lut 2024

MartaCho napisał(a)

Marta, lepiej bym sama własnych myśli i osądów wytłumaczyć nie mogła

Jola - zyg-zyg udane???