Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Monia81 17:17, 19 lut 2024

Ślicznotka u nas też się pojawił czarny kot, ma obróżkę na kleszcze i na pewno jest czyjś, ale siedzi piernik u nas non stop, jak to moja Pani weterynarz powiedziała, czasami jest tak, że kot żyje na dwa domy, ale może być tak, że sobie wybrał lepszą miejscówkę a jak koty u Ciebie na nią reagują?

Jola działasz pełną parą, zazdraszczam pozytywnie, bo u mnie jest tak, że jak mogłabym coś porobić to aura mi nie sprzyja, a jak jestem w pracy to elegancka pogoda jest pociesza mnie jedynie fakt, że to jeszcze luty...
anuska2507 17:38, 19 lut 2024

April napisał(a)

To też dobre wyjście.
Też mam często tak że coś mnie zauroczy, kupię i dopiero potem myślę. Ale trudno mi się jednak rozstać z roślinami, więc zawsze gdzieś upycham, lub latami są w doniczkach, krążąc po rabatach.

Ten oczar jest właśnie takim chciejstwem, z którym trudno mi się rozstać
anuska2507 17:40, 19 lut 2024

Anda napisał(a)
Śliczna kicia

Ciemiernik super,ładny ma kolor. Lubię takie nieoczywiste.

Kotek też taki nieoczywisty: ni to czarny, ni to biały, ni to rudy
Muszelka 18:36, 19 lut 2024

Kotek cudny!

Gruszka_na_w... 20:17, 19 lut 2024

Ależ ślicznotka Ci się trafiła. Ciemiernik też piękny !
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 22:35, 19 lut 2024

Ślicznota z niej
Magara 00:01, 20 lut 2024

April napisał(a)

Dobrze że napisałaś że "ciepło" bo bałam się że będziesz przeklinać konieczność cięcia

Jola, u mnie chudzinki póki co Nożyce krawieckie w łapę i sprawa raz-dwa załatwiona

Kocia piękna Ci się zadomowiła No i ciekawa jestem jakie będą kolory kociąt, które znajdziesz w maju/czerwcu w drewutni
Czy Tygrys No 1 mówi, że będzie kochał jak swoje? A Tygrysica No 2 zapewnia, że będzie dobrą ciocią?
April 08:43, 20 lut 2024

mrokasia napisał(a)
Ogrodoterapia była, znaczy się .
Bardzo dużo zdziałałaś, brawo! Ale tego grabienia to nie zazdroszczę...

Ja na początku nie lecę rabatami tylko kategoriami, że tak powiem. Czyli pierwszy jest tzw. ciężki kaliber - miskanty i rozplenice. Potem zazwyczaj lecę dalej po trawach - najpierw seslerie bo szybko puszczają zielone, potem reszta. Następne w kolejności są hortki. A potem to już mogę sobie dopieszczać po kolei rabaty.

Kasiu, ja też kiedyś kategoriami czyściłam rabaty ale strasznie mi się to rozciągało w czasie. Teraz lecę po kolei i bardziej widać efekt. No i jeszcze nic mi się nie zmarnowało z powodu przedwczesnego cięcia.
Grabienie masakra. Chyba nabawiłam się stanu zapalnego stawu ramiennego. Muszę smarować bo mam problem z ubieraniem się
April 08:45, 20 lut 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajnie, że się wybudzilaś ze snu Aprilku
Sporo pracy wykonałaś

Ja też coś działam,ale małymi krokami,bo jestem teraz mniej dyspozycyjna przez nowego członka rodzinki

Pozdrawiam

Wiola, wiem że Maleństwo jest u ciebie. Podczytywałam w miarę na bieżąco. Gratuluję
Podziwiam że dajesz radę tak ogród ogarnąć. Masz wyjątkowo grzeczne dziecko. Oby później nie nadrobiła
olciamanolcia 08:47, 20 lut 2024

April napisał(a)
Ostre cięcie klonów. Wszystkie trzy mocno ogolone

I bardzo dobrze. ja sie wahałam przy podcinaniu klona polnego-ale ciachnełam tak jak platany.