Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:16, 18 mar 2024

TAR napisał(a)

No wez rownie pieknie pala sie diesle i benzynki. Z tego co czytalam problemem w tych autach jest ten nowy palny freon z klimy

Jeszcze ostatnie słowo. Owszem diesle i benzynowe się palą ale czasem możesz uratować. Elektryk pali się "do końca" i jeszcze nie każda straż wyposażona jest w specjalne tzw wanny do gaszenia elektryków. To jest bardzo specjalistyczny sprzęt.
TAR 12:16, 18 mar 2024

April napisał(a)

Dobra, bo jakoś mało ogrodowo się zrobiło

przecie nawiazalam, ze w auto wchodzi duzo roslin
April 12:17, 18 mar 2024

Judith napisał(a)

Co do kolejnego auta - być może będzie to hybryda . .

No i właśnie hybryda chyba jest takim pogodzeniem wielu idei. Też się zastanawiam
Yenna 12:17, 18 mar 2024

April napisał(a)

Ja też poprzednie auto kupowałam z myślą, ile roślin zapakuję eMuś pukał się w głowę

Ja dlatego nie chcę, żeby eM na razie zmieniał pojemnego diselka wiele roślin da się wpakować Bo on chce elektryka i tam mi "brudnych od ziemi" doniczek nie pozwoli wsadzić.

Sama obecnie hybrydą śmigam.
TAR 12:20, 18 mar 2024

Yenna napisał(a)

Ja dlatego nie chcę, żeby eM na razie zmieniał pojemnego diselka wiele roślin da się wpakować Bo on chce elektryka i tam mi "brudnych od ziemi" doniczek nie pozwoli wsadzić.

hehe a czym sie roznia brudne doniczki w dieslu i elektryku? i tu i tu sa brudne mezczyzni i ich logika mnie czasem rozwalaja
April 12:20, 18 mar 2024

Yenna napisał(a)

Znam kwestię "brudnych roślinek", szybko zostaje oswojona. Do pierwszego pakowania
Ja poprzednie auto miałam takie z tylną szybką uchylaną bez otwierania tylnych drzwi (Honda CRV) To było cudne, terenowe auto, którym woziłam wysokie drzewa, dyndające poza samochodem Niestety, postarzało się i trzeba było zmienić. Żadnego teraz takiego nie robią.
Rozważałam pikapa ale eMuś stanął Rejtanem

Delikatnie zeszłyśmy na tematy ogrodowe
April 12:21, 18 mar 2024

TAR napisał(a)

przecie nawiazalam, ze w auto wchodzi duzo roslin

brawo TY
Yenna 12:24, 18 mar 2024

TAR napisał(a)

hehe a czym sie roznia brudne doniczki w dieslu i elektryku? i tu i tu sa brudne mezczyzni i ich logika mnie czasem rozwalaja

Bo tam już woziłam i nie jest aż tak czysto a do nówki sztuki? a w życiu
Anda 12:26, 18 mar 2024

April napisał(a)

Czyli jednak spadło
Auta stały się droższe bez dofinansowania. Przez to mniej atrakcyjne, sprzedaż już tak nie rośnie.
Czytałam statystyki. No i pojawia się problem ze składowaniem zużytych baterii.

Pierwsze na świecie samochody też kosztowały krocie. „Normalni” ludzie dalej jeździli konno. Biedni chodzili na piechotę Sprzedaż jest adekwatna do ceny. Dofinansowanie jedynie podkręciło chwilowo popyt. Dlatego w statystykach liczby wskazują na spadek. Rozwija się rynek sprzedaży używanych elektryków. Problem zużytych baterii nie dotyczy jedynie aut elektrycznych. Na razie benzyna jest jeszcze w miarę tania, będzie jednak coraz droższa. Samochody na benzynę to już przeżytek. Uważam, że lepiej być niezależnym od krajów bogatych w ropę czy gaz. Pogadajmy o tym może za rok
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 12:30, 18 mar 2024

Ewo, zdecydowanie świat zmienia szybciej niż szary człowiek jest w stanie się dostosować. Dobieramy sobie zatem te dziedziny w których nadążamy.
W moim wieku już nawet są momenty że nie chce mi się nadążać. Ale jestem w pełni świadoma naszego śladu węglowego i liczę się z tym że nie możemy zostawić wnukom pustyni.
Ale jak to zwykle bywa, to najbogatszych stać na oszczędzanie. Innym jest trudniej. I choć nie narzekam na swój status społeczny, muszę wiele rzeczy rozpatrywać pod względem ekonomiczności Jako jednostka.

Oczywiście co roku możemy oceniać zmiany