Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Judith 12:34, 18 mar 2024

Ando, dobrze mówisz .

Co do brudzenia auta doniczkami (April, zobacz, jak zgrabnie przechodzę na temat ogrodowy ), to polecam wozić ze sobą coś w rodzaju plandeki. Ja mam kilkudziesięcioletnią tzw. kapę, która przykrywała panieńskie łóżko mojej rodzicielki. Po latach służyła jak podkładka po której można było bez uszczerbku dla parkietu wozić (przeciągać) meble . Teraz jeździ z nami autem i służy jako podkładka pod wszelkie zakupione brudne rzeczy, w tym doniczki. Sprawdza się świetnie, w aucie nie ma żadnych zabrudzeń i śladów.
Anda 12:34, 18 mar 2024

Tak… Teraz na konie stać jedynie bogatszych Za to najbogatsi najbardziej przyczyniają się do zmian klimatycznych. No nieważne, temat rzeka.

Myślę, że nie ma między nami dużej różnicy wieku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 12:42, 18 mar 2024

Judith, ja w poprzednim aucie miałam taką super gumową wkładkę w bagażniku, z lekko wyższymi brzegami. Świetna sprawa po zakupach ogrodniczych. Wyciągam, przepłukuję wodą i śladu nie ma

Ewo, ja nikogo nie prowokuję do zwierzeń co do wieku Tak mi się tylko nasuwa że kiedyś bardziej dążyłam do zmian i nowinek. Teraz jestem bardziej zachowawcza.
Czytałam kiedyś taki artykuł, że 2% najbogatszych produkuje więcej zanieczyszczeń niż reszta. Już nie pamiętam dokładnie więc nie przytaczam ale te prywatne samoloty...
Zgadza się, temat rzeka.
Staram się być eko, wiele robię w tym kierunku ale nie jestem też ortodoksyjna w tym temacie.
TAR 12:48, 18 mar 2024

Ja mam plandeke w samochodzie i 2 skrzynki plastikowe sztaplowane, tam upycham drobnice. Mam jeszcze tzw. szelestki duze wielokrotnego uzycia kiedy musze upchac za siedzeniami
Helen 18:38, 18 mar 2024

Magara napisał(a)

A pozbywasz się bo za dużo masz czy z innych względów???

Bo się panoszy

Pszczelarnia 19:04, 18 mar 2024

TAR napisał(a)
Ja mam plandeke w samochodzie i 2 skrzynki plastikowe sztaplowane, tam upycham drobnice. Mam jeszcze tzw. szelestki duze wielokrotnego uzycia kiedy musze upchac za siedzeniami

Co to są szelestki? U mnie jeszcze kartony "w wozie".
TAR 19:21, 18 mar 2024

Siatki traktowane jak jednorazowe u mnie sluza wielorazowo.
Magara 22:31, 18 mar 2024

Helen napisał(a)

Bo się panoszy

Znaczy wysiewa czy dołem idzie???

Strasznie tu dziś ciekawe dyskusje u Joli
Przypomniało mi się jak w początkach działkowania Małżonek pukał się w czoło jak mówiłam o przewożeniu drzew samochodem i kręcił nosem na wożenie doniczek z zielskiem Czasy słusznie minione Od kilku lat tylne siedzenia zasadniczo non stop złożone, żeby przestrzeń ładunkowa była do dyspozycji, jakby co
April 12:13, 19 mar 2024

Przypomniało mi się że zrobiłam zdjęcia mojego Sibeliusa sadzonego w zeszłym roku. Dla Ewy/ewasyg
Mam nadzieję że coś widać

Odrobinę przymarzł na dwóch pędach ale generalnie w niezłym stanie
ewsyg 13:01, 19 mar 2024

Jolu, Twój jest ładniejszy, bardziej rozgałęziony. Chyba bym go zostawiła tutaj gdzie jest, mnie się wydaje, że jego można prowadzić jak Ballerinę. Zobacz jak ja ją tnę.