Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Kasya 11:49, 01 maj 2025

Zdarza sie
Ja tez czasem cos napisze a potem patrze i nie moge przeczytac
Gruszka_na_w... 12:48, 01 maj 2025

Też kiedyś sądziłam, że hortensje można pozyskiwać jedynie z ukorzeniania patyków. Było tak do momentu, kiedy dobrze przyjrzałam się rosnącej u mnie Annabell. Ona generalnie jest zupełnie inna niż hortensje bukietowe. Ścina się ją do ziemi, a pędy po sezonie są słabo zdrewniałe. Wypuszcza sporo odrostów. ta największa ma u mnie ok. metra średnicy w obrysie bryły korzeniowej.

U mnie brunnery pięknie się wysiewają. Czekam dosyć długo z obcinaniem kwiatostanów i dzięki temu mam sporo siewek. Wykorzystuję je do zapychania dziur w cienistych miejscach. Szybko rosną.
Hosty bardzo łatwo się dzieli. Wystarczy przekroić długim nożem środek kępy, a potem na obwodzie podważyć widłami.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się przyjęło.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 17:16, 01 maj 2025

Kasya napisał(a)
Zdarza sie
Ja tez czasem cos napisze a potem patrze i nie moge przeczytac

Judith 17:18, 01 maj 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Też kiedyś sądziłam, że hortensje można pozyskiwać jedynie z ukorzeniania patyków. Było tak do momentu, kiedy dobrze przyjrzałam się rosnącej u mnie Annabell. Ona generalnie jest zupełnie inna niż hortensje bukietowe. Ścina się ją do ziemi, a pędy po sezonie są słabo zdrewniałe. Wypuszcza sporo odrostów. ta największa ma u mnie ok. metra średnicy w obrysie bryły korzeniowej.

U mnie brunnery pięknie się wysiewają. Czekam dosyć długo z obcinaniem kwiatostanów i dzięki temu mam sporo siewek. Wykorzystuję je do zapychania dziur w cienistych miejscach. Szybko rosną.
Hosty bardzo łatwo się dzieli. Wystarczy przekroić długim nożem środek kępy, a potem na obwodzie podważyć widłami.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się przyjęło.

No w tym rzecz właśnie - mnie to swoim pytaniem uświadomiła Mary
Hosty dzisiaj dzieliłam, ale nie nowe, a już kilkuletnie. Tudzież tiarelle . Zagęszczam rabatę pod sosnami .
A miałam sadzić różową Anabelkę i supertunie
Judith 17:24, 01 maj 2025

Ciekawa jestem, jakie są Wasze odczucia, ale mnie wyjątkowo zachwyca tegoroczna wiosna w ogrodzie. Jest tak bujnie, tak świeżo i zielono! Zawsze wiosna jest piękna, jednak teraz w moim ogrodzie - wyjątkowa

Spróbowałam uchwycić to piękno, które dostrzegam, niezupelnie mi się udało, ale wrzucam

Judith 17:27, 01 maj 2025

Judith 17:28, 01 maj 2025

No i jakość zdjęć 80% w dół po wrzuceniu na stronę… Ni nic, cis tzn widać
Kasya 17:43, 01 maj 2025

Judith napisał(a)
Ciekawa jestem, jakie są Wasze odczucia, ale mnie wyjątkowo zachwyca tegoroczna wiosna w ogrodzie. Jest tak bujnie, tak świeżo i zielono! Zawsze wiosna jest piękna, jednak teraz w moim ogrodzie - wyjątkowa

Spróbowałam uchwycić to piękno, które dostrzegam, niezupelnie mi się udało, ale wrzucam

Zgadzam sie
Najpiekniejsze poranki, tzn u mnie