Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Kasya 16:30, 15 maj 2025

Ja patrze i podziwiam paprotki

Judith napisał(a)

TARcia, węże rozłożone sa na stałe iako i podlewające pikutki. Odkręcam główny zawór, następnie kranik na rozdzielaczu i fru! .
Tak to wygląda:

Z oddali;

I rozdzielacz na głównym zaworze:

Oczywiście część węży jest zakopana i po drodze są jeszcze na rabatach studzienki z rozdzielaczami, od których idą węże już po rabacie lub do których mogę się podpiąć z wężem na kołowrotku.
ajka 12:45, 16 maj 2025

U nas też napadało, aż się boję, bo tak ma lać do środy i zimno jest bardzo. U mnie od razu robi się błoto na rabatach.
TAR 12:49, 16 maj 2025

No zobaczymy, u nas wiatr taki ze moment jest obsuszone. Mokre rabaty maja sie dobrze ale te suche pod sosnami to duzo jeszcze potrzebuja. No i bajorko tez podeschlo przez sucha zime i poczatek wiosny. Ale w niedziele nawet jak zimno bedzie to i tak planuje w rabaty wskoczyc i choc troche nadmiaru juz posadzic, zebym mogla wysypac kore i juz potem powolutku uzupelniac roslinami.
Alija 12:03, 17 maj 2025

Judith napisał(a)

Judith, pięknie, zielono, świeżo, wszystko dopieszczone, podziwiam.
W końcu podlane, chociaż, jak dla mnie to jeszcze by mi się więcej wody przydało, no ale nie narzekam. Wszelkie dostępne beczki napełnione, więc troszkę wody na zapas jest.
Kaliny pięknie kwitną, u mnie o dziwo, w tym roku nie ma na nich mszyc, taki bonusik.
Judith 12:21, 17 maj 2025

Alija napisał(a)

Judith, pięknie, zielono, świeżo, wszystko dopieszczone, podziwiam.
W końcu podlane, chociaż, jak dla mnie to jeszcze by mi się więcej wody przydało, no ale nie narzekam. Wszelkie dostępne beczki napełnione, więc troszkę wody na zapas jest.
Kaliny pięknie kwitną, u mnie o dziwo, w tym roku nie ma na nich mszyc, taki bonusik.

Dziękuję
U nas w ostatnich dniach codziennie popaduje, co mnie cieszy niezmiernie .
W temacie mszyc na Kalinie - u mnie dokładnie to samo, zero mszyc! Za to już widziałam na różach, a prysnąć nie ma jak, bo pada. No i taka z tym deszczem ambiwalencja .
Alija 12:24, 17 maj 2025

No to u mnie dokładnie tak samo, z róż ostatnio zbierałam mszyce ręcznie , pada więc nie da się opryskać. Na szczęście nie ma ich dużo.
mrokasia 12:30, 17 maj 2025

U mnie też cały czas popaduje. Gdyby było cieplej wszystko rosłoby jak wściekłe a tak trochę przystopowało. Choć i tak jest zielooooonio j soczyyyyyście. Deszcz potrzebny, niech wnika głębiej w glebę.

Fajny patent z tymi wężami. Ja układam kropelkowe na kolejnych rabatach ale może skorzystam z pomysłu.
Judith 13:52, 17 maj 2025

Kasia, fajowo z deszczem . Ale faktycznie mogłoby być nieco cieplej
Judith 13:54, 17 maj 2025

Żywopłot z pęcherznicy cięty w prostopadłościan dla Anety Wiaan:
Kasya 14:17, 17 maj 2025

No to ladnie go tniesz bo gesciutki jest
Bursztynowe kolory tez moglyby ciekawie wygladac