Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Kasya 14:48, 15 cze 2025

Czewiec w tym roku bujny i soczysty
Piekne widoczki
Ale jak sie robi goraco to coraz trudniej cos robic
Właściwie to pierwszy raz siedze na tarasie tak dluzej dzisiaj
Judith 16:31, 15 cze 2025

TAR napisał(a)
Moze i piekny ale za goraco obrazeczki ladne zapodajesz. Dziewczyny pokaze wam jutro jarzmianki na slonecznej. Szok co wyczyniaja. Ale maja mokro. W polcieniu sa bardziej soczyste ale o wiele skromniejsze a sadzone wczesniej niz te na slonecznej. Brakuje mi bialych jarzmianek mam same rozowe i bordowe a pamietam ze sadzilam biale. Moze jak rutewki z fioletek zmienily sie w biale tak jarzmianki z bialych wyrozowialy.

Piękny tym bardziej, ze Robert Kubica właśnie wygrał 24-godzinny wyścig Le Mans!!!

W temacie jarzmianek - moje białe są białe bez zmian . Twoje bardzo chętnie obczaję
Judith 21:26, 15 cze 2025

Kasya napisał(a)
Czewiec w tym roku bujny i soczysty
Piekne widoczki
Ale jak sie robi goraco to coraz trudniej cos robic
Właściwie to pierwszy raz siedze na tarasie tak dluzej dzisiaj

To prawda . Wszystko dzięki deszczom. Teraz w prognozie na najbliższe 2 tygodnie nie widać deszcu, mam nadzieje, ze się nie sprawdzi .
Dzisiaj piękna pogoda. Ja mogę ogrodowo pracować w temperaturze do 30 stopni. Dzisiaj było dużo mniej . Ale i tak poki co mam wymuszona przerwę w kwestii grubszych prac, zatem nadrabiam drobiazgi typu podpory do lilii (wyrosły niektóre niemal na 2 metry ), guma przy hortensjach czy wąsy trawkowe przy kancikach .
A na tarasie nie umiem siedzieć... Zdarza mi się, ale bardzo rzadko. Właściwie w ogrodzie lubię tyrać i się przechadzać, siedzenie na tarasie jakoś mnie nie pociąga. Nie wiem ocokaman . Wolę siedzieć w salonie na kanapie . Chyba dobrym rozwiązaniem były dla mnie taki salon ogrodowy, jaki zrobiła sobie TARcia .
Magara 22:40, 15 cze 2025

Judith - super widoczki, no jest pięknie
Ale jeszcze widzę puste miejsca Dałoby się chciejstwa upchnąć
Judith 22:54, 15 cze 2025

Magara napisał(a)
Judith - super widoczki, no jest pięknie
Ale jeszcze widzę puste miejsca Dałoby się chciejstwa upchnąć

Magarko, dziękuję
Puste miejsca zapełniam sukcesywnie . Jest ich zaiste masa .
Basieksp 23:23, 15 cze 2025

Fajne widoczki Ciekawe czy na takim jednym, osobno rosnącym krzaku anabelek, czy ta guma by się sprawdziła ? Chyba by musiał być chociaż jeden, albo dwa paliki. Muszę pomyśleć, może też taką gumę wypróbuję.
Magara 23:33, 15 cze 2025

Judith napisał(a)

Puste miejsca zapełniam sukcesywnie . Jest ich zaiste masa .

Puste miejsca - samo zło